Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7787 lei
1 USD = 4.3378 lei


Număr accesări
Astăzi:
3042
De la 07 Ianuarie 2003
73393657

Comentariul comentariilor (CVI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 2 May 2008, 23:00
Noi am consemnat, ca eveniment politic de prim rang, faptul că „PD-L a depus listele de candidaţi pentru alegerile locale”. Cititorii au interpretat evenimentul după cum le sunt opţiunile sau simpatiile politice. Spre exemplu, „Gică”, ce găsit de cuviinţă să transforme comentariile într-un mod de refulare a neîmplinirilor interioare, considerându-le doza zilnică de tratament cu efect asupra psihicului, susţine că „Toţi sunteţi încrezători. Dar nu cred că mai puteţi păcăli oraşul Botoşani încă odată. Nu aţi făcut nimic pentru Botoşani în 4 ani de zile. Aţi adus oraşul în mizerie şi mocirlă şi plin de datorii. Mie mi-ar fi ruşine să mai apar prin presă. Dragă administratore de site te rog să-mi dai mesajul ăsta. Nu le mai manipulaţi ca pe timpul lui cească. Am dat până acuma cred că sute de comentarii şi nu am adus injurii la nimeni.” Uneori injuriile sunt mici mofturi pe lângă prostiile pe care le pot debita unii comentatori, prostii care ajung la coşul electronic fără a mai vedea lumina zilei. În ce priveşte oraşul ajuns în mizerie şi mocirlă, este poate singurul semn din 1990 încoace că se lucrează la imaginea lui. Lucru pe care, probabil, majoritatea botoşănenilor îl vor avea în vedere când vor merge la vot.
„Şi eu...” a ţinut să se remarce cu un comentariu: „Articolul de pe prima pagina a ziarului dvs. cu un drum început şi neterminat undeva în judeţ, cu un primar care angajează lucrări cu firme îndoielnice ca seriozitate, ne aminteşte de primarul de Botoşani Flutur care a adus la disperare pe toţi concetăţenii săi. Să-i fie ruşine că mai are îndrăzneala să candideze pentru încă un mandat.” În primul rând că acest cititor se substituie comunităţii botoşănene, extrapolând opinia sa în numele tuturor, ceea ce este fals. Apoi, se poate observa de la o poştă că autorul comentariului este un candidat, cam mărunt la fapte, dar care speră că şi în cazul său atacul va da roade. Se înşeală din nou. Atacul sub anonimat nu aduce nici un folos celui care-l foloseşte ca armă.
”Alegătorul” pare a fi mai realist: „Şi dacă nu făcea nimic, atunci era bun? Cum vreţi să arate mai bine oraşul nostru? Cu o baghetă fermecată?” Un lucru poate fi afirmat cu certitudine: cei care vor să fie primari n-o fac de dragul nostru, o fac pentru interesele partidului pe care-l reprezintă şi a lor. Istoria Botoşanilor nu ne oferă nici un caz de primar ajuns în funcţie numai pentru a se pune, dezinteresat, în slujba comunităţii. Ce-i drept, majoritatea au avut bunul simţ şi s-au înfruptat din privilegiile funcţiei cu multă chibzuinţă, în acelaşi timp aducându-şi aportul la o mai bună administrare şi dezvoltare economico-socială a oraşului. Adică au lăsat ceva bun şi de folos în urma lor.
La „Cordăreni – comuna unde intelectualii sunt marginalizaţi”, spiritele sunt încinse. Actualul primar, un intelectual contestat, va lupta cu viceprimarul, un mecanic agricol gospodar dar depăşit de problemele cu care se confruntă în ziua de azi o primărie. El este perceput ca un bun viceprimar, pentru că se află sub comanda unui primar cu multă experienţă în domeniul administraţiei publice. Dacă va ajunge primar, bietul mecanic îşi va rupe plugul, încercând să are un teren care pentru el se va dovedi mai dur ca piatra, metaforic vorbind. „Anonim” a punctat: „Ce să te faci cu un biet tractorist care are gura mare şi creierul spălat - ce ştie el să facă pentru oameni decât să înjure? Chiar DUMITRAŞ se vede primar? Un biet mozolit!” Un „Alegator” îl completează cu recomandarea către actualul viceprimar, ca „Dumitraş să se înveţe mai întâi de toate să vorbească şi să ştie să se comporte cu lumea şi pe urmă să candideze – în ce priveşte comentariul privitor la Saviuc, o fi lăcătuş la baza dar măcar a continuat studiile şi ştie să se comporte în societate - o biată comună pe mâna unor analfabeţi nu se poate.” Se poate şi cu un primar analfabet. În perioada 1996 – 2000 la Vorniceni, comună vecină cu Cordărenii, a fost ales primar un anume Dăscăleanu, care avea numai trei clase. Sătenii l-au aşezat în scaunul de primar, iar el a stat cumincior, fără a deranja pe nimeni cu nimic.
La editorialul „Nişte intelectuali obosiţi şi plictisiţi” a reţinut comentariul semnat de „Cris”, care mi s-a părut interesant ca opinie: „Ei sunt obosiţi mai demult, abia acuma ne-am dat noi seama... obosiţi, plictisiţi, totuşi unde sunt „telectualii” noştri??? Unii au plecat, alţii s-au dat la fund, au rămas doar ăştia care nu mai pot de grija câinilor maidanezi să le facă zona de restricţie prin labirintul Botoşaniului, să le dea elevilor prezervative şi laptopuri...etc. Ce, mint cumva?” Nu, acesta-i adevărul. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Flămânzi „portocaliu” de Ziua Internaţională a Tineretului
Ori Codreanu a luat-o razna, ori Florin Ţurcanu va fi viitorul prefect
Nepotul unuia din capii lumii interlope lucrează la IPJ Botoşani
Festivalul „Satule, mândră grădină” va avea loc odată cu Zilele Oraşului Bucecea
Premii pentru olimpici oferite de liberali
Propune crearea unui parteneriat pentru sănătatea din judeţul Botoşani
Ciuştea trage cu ochiul la prosperitatea vecinilor
Mai puţină birocraţie pentru operatorii de transport judeţean
Din 1 mai eşti pe Internet cu primarul tău!
Einstein despre români
Horoscop
Program Tele'M Botoşani
Ce ziceţi de-o casă de vacanţă?!
Năstase a supervizat candidaţii social-democraţi botoşăneni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă