Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17810
De la 07 Ianuarie 2003
122877877

Comentariul comentariilor (CX)

  • (Ioan Rotundu)
  • 8 May 2008, 23:00
Iată că „Poliţia a înregistrat prima plângere penală electorală” venită din partea primarului Botoşanilor Cătălin Flutur. Un contracandidat al său a conceput şi distribuit prin cutiile poştale de la scările de bloc un fluturaş denigrator şi acuzator. Flutur a cerut poliţiştilor să identifice autorul, pentru a putea să-l dea în judecată. Au fost lansate şi două supoziţii cum că autorul fluturaşului ar fi Florin Egner, candidatul PNG la primărie sau Costică Macaleţi, candidatul PSD.
„Relu” crede însă că la mijloc îi vorba de o diversiune: „Diversiune tipic PD-L-ului! Victimizare, dezamorsarea atacurilor ulterioare şi incriminarea adversarilor! Ca la biliard: loveşti cu o bila alte trei, poate, poate bagi neagra! Au existat măcar acei fluturaşi? Sau dl. Flutur vede fluturaşi peste tot în virtutea instinctului de perpetuare a speciei!” Cu siguranţă că nu-i vorba de o diversiune a lui Flutur, iar fluturaşii respectivi au fost distribuiţi cu adevărat, câţiva fiind aduşi şi la redacţia noastră. La alegerile din 2004, Florin Egner, care era primar, a conceput un clip publicitar difuzat le televiziunea locală din care reieşea că Flutur este un beţiv irecuperabil. Clipul a prins, dar în favoarea lui Flutur, care a ieşit primar iar Egner a pierdut alegerile. Fluturaşul la care fac referire poate reedita situaţia din 2004, adică să-i aducă lui Flutur cel de-al doilea mandat de primar.
„Tralala” confirmă existenţa fluturaşilor şi susţine opinia mea: „Şi eu am găsit în cutie un astfel de fluturaş. Nu poate fi opera celor din PD-L, pentru că ce scrie în el nu este deloc avantajos pentru Flutur. Mai degrabă cred că este opera lui Egner. În 2004 l-a făcut pe Flutur beţiv, iar Flutur a câştigat alegerile. Acum vrea să-l scoată corupt, şi iar Flutur va câştiga alegerile. Egner rămâne un expirat politic demn de toată mila.”
Nu numai prin Botoşani au izbucnit scandalurile politice. Şi în mediul rural apar încăierări între candidaţi. Chiar între rude apropiate, cum ar fi primarul din Blândeşti care s-a plâns penal împotriva cumnatului său, ce intenţionează să-i ia locul la primărie, candidând din partea Partidului Conservator. Ce-i drept, primarul Eugen Ciobanu, fost factor poştal şi cam precar la capitolul cultură generală, şi-a ridicat nasul şi bate cu pumnul în masă la electorat. S-ar putea ca şi electoratul să se răţoiască la el şi din urne să iasă primar cumnatul său, care-i mai educat.
Oricum, articolul „Ceartă electorală penală între cumnaţi” a fost comentat de „Alegător” cu „Declaraţia dată de Lozneanu e corectă, toată campania asta mi se pare o jignire. Vor să profite de necazurile oamenilor, nici pe departe să-i preocupe rezolvarea problemelor. Oare nu sunt de loc candidaţi care să fie responsabili?” Mai greu de găsit candidaţi responsabili, pentru că astfel de oameni au bun simţ şi nu se bagă în treuca cu lături ale politicului.
„Serviciul de Ambulanţă riscă să devină nefuncţionabil” pentru că cei de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate n-au acordat bani la nivelul necesarului. La mijloc pare să fie vorba de plata unor poliţe, după cum ne explică un comentator avizat: „Oare clamata subfinanţare nu are legătură cu îndepărtarea fostei directoare a CJAS Bt? Cat despre serv. de ambulanţă, se pare că se reglează nişte conturi mai vechi, actuala directoare [interimara] a CJAS a lucrat o bună vreme la ambulanţa, cine ştie....” Dacă aşa stau lucrurile, e grav. Cei care-şi permit să se joace de-a răzbunarea pe seama vieţilor omeneşti trebuie aspru pedepsiţi şi chiar destituiţi din funcţiile deţinute.
Cu tupeu, unguraşii promovează „Nostalgia” Ungariei Mari, în pelerinaj prin Ardeal”. Altfel spus, suntem jigniţi la noi acasă, iar autorităţile române nici nu i-au seama la ce se întâmplă. „Românul” constată, cu amărăciune, acelaşi lucru: „Oare până unde duce laşitatea conducerii acestui popor, care acceptă tacit dezintegrarea ţării. Numai Partidul România Mare are poziţii împotriva acestor mişcări iredentiste. Dacă vom fi laşi este posibil ca în Transilvania peste 25 de ani să mergi cu paşaportul în vizită la rude.”
Această defilare de forţe maghiare pe teritoriul României este consecinţa politicii externe a preşedintelui Băsescu, care i-a vizitat pe maghiari în zona Harghita – Covasna, i-a lăudat şi n-a scos o vorbă despre românii care vieţuiesc în această regiune şi care sunt dispreţuiţi în propria lor ţară.
Bine a sesizat şi „Ueeu”, care a apreciază „Foarte periculoasă iniţiativa (de fapt dorinţa de a ne duce cu vize peste Carpaţi o aveau ungurii şi pe vremea comunismului), şi la fel de periculoasă lipsa de reacţie a „autorităţilor" , pt că românii vor fi puşi în situaţia (dacă se continuă cu tot felul de provocări din partea maghiarilor) să „susţină" din nou curentul prorus.” Poate că preşedintele Băsescu a fost hipnotizat de privirea rece a lui Putin, când acesta a venit la Bucureşti, iar acum acţionează ca românii să privească din nou la steaua de pe Kremlin, punându-i să stea cu spatele la unguri, pentru a nu vedea cum le batjocoreşte ţara. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
De ce râde satana?
Program Tele'M Botoşani vineri, 9 mai
O femeie a leşinat la vederea lui Gabi Jugaru
Pro Sport, primul care a premiat campionii
A fi român în regiunea transnistreană este o luptă zilnică de supravieţuire
Interferente culturale şi educaţionale cu tineri români din Basarabia
Romanii din Italia sunt mai educaţi şi mai muncitori decât italienii
Filmează orice, dacă-i tocmit!
Lista PD-L cu candidaţii la Consiliul judeţean
Comat Giurgiu vă informează
Lecţia Monacu
Ioan Rotundu
Spitalul judeţean nu mai are bani pentru investiţii
Ciubotaru şi-a instalat consăteanul şef la OJPC
încă un membru al familiei Ţurcanu a fost uns şef de instituţie
Captură de ţigări la Frontieră
Lansare cu fast pentru candidaţii liberali
Tăriceanu ne-a aplâns de milă că suntem săraci... şi-a plecat
Parcurile botoşănene în plină cosmetizare
Preşedintele Conţac a fost izolat, ca nu cumva să dea mâna cu Tăriceanu
Buletine de vot vândute de boschetari cu 1 leu bucata
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog