Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12979
De la 07 Ianuarie 2003
122898628

Comentariul comentariilor (CXI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 12 May 2008, 23:00
Un eveniment de familie consumat tocmai la Hunedoara m-a împiedicat ca în ediţia de weekand să mai continui cu rubrica de faţă, motiv pentru cititorii consecvenţi să-mi aducă reproşuri. Îmi cer scuze, dar nu puteam lipsi de la nunta celui care a conceput cu ani în urmă site-ul Jurnalului şi tot de atunci şi-a asumat responsabilitatea administrării.
Reiau comentariul comentariilor cu evenimentul deja consumat, dar care a lăsat în urmă multe ecouri. Mă refer la faptul că „Văzându-se destituit, Monacu acuză”. Sunt mulţi cei care au ajuns în fruntea unei instituţii de stat şi schimbaţi apoi pentru că s-a schimbat partidul aflat la putere, dar cazul Monacu are o anume particularitate. Ca şef al Oficiului Judeţean de Protecţia Consumatorului, Dumitru Monacu s-a dovedit mânat în activitatea sa de alte interese decât cele proprii botoşănenilor. El a fost unul dintre cei care a amendat fără milă pe toţi acei comercianţi care abia-şi târâiau afacerea de azi pe mâine şi i-a protejat pe toţi care au înţeles rostul principiului „eşti om cu mine, sunt om cu tine”. Mai mult, a acceptat să vină în Botoşani inspectori de profil din alte judeţe, care să-i amendeze pe comercianţii noştri. Un procedeu tipic comunist şi extrem de insidios promovat, culmea, de un guvern democrat şi totodată liberal.
Aşa cum am mai afirmat, cazul Monacu a mai scos în evidenţă că politicul îi controlează pe şefii de instituţii, iar numirea lor în urma unui examen nu-i decât o cacealma trasă nouă, cetăţenilor de rând. „Horia” crede la fel: „Nişte nemernici care nu lasă funcţionarul public să aplice legea şi îl vor legat de zgardă de un partid de la putere. Statutul funcţionarului public a ajuns un manifest electoral, într-o ţară care-şi bate joc de legi şi de oameni.” Cititoarea „Mona” ne aduce la cunoştinţă că „Îl cunosc pe Monacu de 25 de ani, este un om integru şi cinstit. Nu merita să i se întâmple asta. Mitică, ia-te de gât cu cei care te-au săpat, nu te lăsa aşa. Dreptatea o să biruie până la urmă. Stai liniştit şi toate cele bune, căci nu văd altul mai bun ca tine pe postul asta.”
O ispravă a Jandarmeriei, dată publicităţii chiar de către instituţie, s-a publicat sub titlul „A poftit la peşte… în perioada de prohibiţie”. Cititorii n-au iertat faptul că o astfel de instituţie a statului, care înghite mulţi bani de la buget, se ocupă de lucruri mărunte. „Pescar” i-a persiflat cu ,i>„Felicitări jandarmeriei române, cu aşa captură record, 4 kg de peşte, merită nişte avansări în grad.” Să mai precizăm că cetăţeanul prins la pescuit în perioada de prohibiţie era într-o zonă privată. De când Jandarmeria păzeşte pescăriile private nu avem ştiinţă, dar avem ştiinţă că zone publice, unde jandarmii ar trebui să fie prezenţi, nu sunt păzite. „La o asemenea captură merita să fie făcuţi cetăţeni de onoare ai oraşului” – este opinia lui „Cetăţean”.
Nici că se putea mai bună concluzie, ca cea trasă de „Cătălin”, un cetăţean conştient că impozitele şi taxele pe care le plăteşte sunt folosite ineficient: „Halal acţiune întreprinsă de IJJ. Au prins un amărât că a pescuit 4 kg de peşte. Uite aşa ardeţi voi gazul, mai băieţi, pe banii noştri. Poliţia comunitară mai amendează câte un copil cu bicicleta şi se bate cu pumnul în piept că-şi face treaba. Să vă fie ruşine!” Ruşinea este un sentiment de penibilitate care se manifestă la acei cetăţeni caracterizaţi de bun simţ. Nu-i cazul la jandarmi sau poliţia comunitară, deşi ambele profesii sunt create în primul rând în scop de prevenire a producerii infracţiunilor şi apoi, numai dacă împrejurările o cer, de acţionare în forţă.
Până la urmă enigma schimbării lui Dumitru Monacu din fruntea OJPC Botoşani a fost dezlegată. „Ciubotaru şi-a instalat consăteanul şef la OJPC”, adică pe Mihai Ţurcanu, nimeni altul decât fratele liderului liberal Florin Ţurcanu. Veste a stârnit fel de fel de comentarii, mai ales că Florin Ţărcanu are o imagine publică negativă. Echilibrat a comentat „IOAN R.”, probabil un cititori care-i cunoaşte pe ambii fraţi: „Domnul Mihai Ţurcanu este posibil să fie un om onest şi corect. Nu îl judecaţi după gogomăniile lui Florin Ţurcanu sau Gelu Ciubotaru.” Pe mulţi i-am auzit vorbind frumos la adresa lui Mihai Ţurcanu, care este apreciat ca un bun profesionist în materie de medicină veterinară. Timpul ne va ajuta să aflăm cine are dreptate: cei care-l contestă sau cei care-l apreciază.
Mai grav mi se pare faptul că „Preşedintele Conţac a fost izolat, ca nu cumva să dea mâna cu Tăriceanu”. Iar cel care pare să fi pus stavilă acestei întâlniri oficiale pare să fie subprefectul liberal Mihai Elvădeanu. Nu a fost în interesul judeţului ca preşedintele Consiliului judeţean să fie blocat în a dialoga cu premierul ţării, chiar dacă primul este social-democrat iar ultimul liberal. Subprefectul Elvădeanu să se gândească la judecata la care-l va supune societatea civilă când nu va mai fi ce este. Istoria nu-i va ierta egoismul personal în dauna interesului general şi-l va sancţionat prin a-i consemna fapta reprobabilă la rubrica „să nu faceţi ca el”.
„Radu” a consemnat: „Nu e normal ce s-a întâmplat şi cred că Tăriceanu nu a ştiut de acest lucru! Iar dacă a ştiut e grav! Liberalii ar trebui să-şi ceară scuze public pt ce s-a întâmplat!” La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Social-democratul Micuţaru faţă în faţă cu ţărănistul Bogdan
Şi minorii au manifestări politice... dar infracţionale
De ce s-a supărat şefa Zelincă pe primarul de Adăşeni
Bărbaţii continuă să ocupe locul întâi la şomaj
Un alt român mort la locul de muncă - zdrobit de un copac în Sicilia
”Daciada” , o noua asociaţie românească în Toscana
Program Tele'M Botoşani marţi, 13 mai
CARTEL AFLA - Campanie de sindicalizare
Horoscop
Ce întreabă profesoara şi ce-i răspunde Ionel
Liberalii botoşăneni sunt interesaţi de viitorul judeţului Botoşani
Unii vând, alţii cumpără
Sărăcia – raiul partidelor bogate
Ioan Rotundu
Pentru că n-a curs sânge, Ştefan ne desconsideră eroii şi istoria
Şi veteranii de război pot fi de folos în campania electorală
Ciuştea şi mirarea sa, la avutul altora
Primarul cel viteaz şi flăcăul bătut măr
Ţâbuleac este hoţul care strigă hoţul
Cine-i de vină că penegiştii suferă de daltonism politic ?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog