Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10244
De la 07 Ianuarie 2003
90486021

Comentariul comentariilor (CXLVI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 26 June 2008, 23:00
Editorialul „PD-L riscă să primească o lovitură năucitoare” l-a enervat pe un anume „Eu”, care a comentat insultător la adresa mea: „Câţi bani ai luat, băi Rotundule, ca să-i slugăreşti pe aceşti analfabeţi?” Prin acest editorial eu n-am făcut decât să sintetizez o situaţie de fapt. Am arătat, urmând firul logic al lucrurilor, că PD-L neavând vot majoritar la constituirea Consiliului judeţean nu va putea obţine nici o funcţie din cele două de vicepreşedinte. Dacă acest editorial ar fi fost citit şi de un copil, tot ar fi realizat că faptele prezentate sunt extrase din realitate şi că o altă evoluţie a lor este exclusă. Doar dacă s-ar desface alianţa PSD – PNL.
Numai că „Eu” n-a avut capacitatea intelectuală să înţeleagă lucruri extrem de simple, ceea ce îl priveşte. În lipsa priceperii a preferat să recurgă la insulte. Nu mă pot supăra pe astfel de persoane şi le înţeleg frustrările. Dealtfel „Dan” i-a şi răspuns: „N-a luat nimic, Conţac trebuia să piardă. Ce tot vă luaţi de Dl. Rotundu, e ziar şi publică ştiri. Asta e tot.” Pentru „Eu” e mai dificil să înţeleagă acest lucru. Dealtfel şi „Alegătorul” i-a explicat sensul afirmaţiilor mele: „Ar trebui să piardă, dar asta vrea să arate D. Rotundu că tot Conţac va conduce, dar pentru unii e foarte greu de înţeles, aşa este băi "EU"?” Cred că stricăm orzul pe gâşte, în cazul de faţă un gâscan.
Pentru că „ITM a ridicat ştacheta amenzilor” aplicate agenţilor economici care utilizează munca la negru, acelaşi „Alegător” a ţinut să accentueze: „Peste tot se lucrează la negru de se rupe, şi ăştia de la ITM ce fac, ori îşi umplu buzunarele, ori dorm în papuci (cred că prima variantă e valabilă). O agenţie mai cufundată în anonimat ca asta nu există, la noi cel puţin, probabil că şi angajaţii sunt pe măsură.” Munca la negru este utilizată de către firmele mici, care nu pot face faţă obligaţiilor fiscale şi care preferă să-şi recruteze forţa de muncă pe căi nelegale. Este o practică valabilă în întreaga Europă. Milioane de români lucrează la negru prin ţările Uniunii Europene. Nu că Agenţia n-ar vrea să stârpească fenomenul, dar chiar statul acceptă această modalitate de lucru care, în final, constituie un segment de dezvoltare economică. Economia subterană, menţinută sub control, este o forţă motrice a dezvoltării economice. Teoreticienii economişti ştiu acest lucru.
Un important eveniment istoric consumat în urmă cu 61 de ani a trecut aproape neobservat. Mă refer la ziua de 22 iunie 1941, când mareşalul Ion Antonescu a rostit vorbele care vor dăinui în istoria neamului: „Ostaşi, Vă ordon: treceţi Prutul! Sdrobiţi vrăjmaşii din răsărit şi miazănoapte...” Noi am publicat acest articol, pus la dispoziţie de către Agenţia de ştiri Romanien Global News, iar „Mad Onion” a ţinut să completeze: „Şi când te gândeşti că slugoii de azi, aflaţi vremelnic la putere, îl fac trădător pe GENERAL. Ar trebui să se întoarcă Antonescu să-i pună în ştreang pe toţi trădătorii de neam, slugoi, jidovi ţigani şi alte scursuri. Bietul Ştefan, să vadă el cea rămas din Moldova....” În istoria existenţei sale, neamul nostru a avut tot timpul şi cozi de topor. Le avem şi astăzi, în persoana preşedintelui Băsescu şi a premierului Tăriceanu, nemaivorbind de pretinşii tineri intelectuali cu pretenţie de a „corecta istoria”, fără a înţelege vreo iotă din sacrificiile soldaţilor români căzuţi la datorie pe câmpurile de luptă. Nici bine nu s-a terminat de renovat lacul din parcul „Eminescu” şi deja ţiganii au pus stăpânire pe zonă.
Zgomotoşi, violenţi în limbaj şi comportament, insolenţi cu cei din jur ţiganii au devenit pentru urbea noastră o pacoste. M-am săturat să tot cred în integrarea socială a ţiganilor prin accesarea de programe europene. S-a format o gaşcă de ţigani mai spălăciţi, care ne agresează cu fel de fel de ameninţări că suferim de ură de rasă şi care toacă banii europeni în folos propriu. În tot acest timp hoarda ţiganilor ne agresează, iar noi, în numele aquisului european trebuie să înghiţim şi să suferim, cedându-le pas cu pas locurile de agrement amenajate cu tot pe banii noştri. „Ţiganii au compromis recrearea pe lacul din Parcul „Eminescu” a fost ştirea publicată de noi, iar „Cetăţean” a completat-o cu noi informaţii: „Caz concret: duminică, cca. ora 18 treceam prin parc. Agitaţie mare la bărcuţe. Un reprezentant au Politiei Comunitare stătea sprijinit de bordura bazinului şi privea cu mare interes cum săreau copii de pe pod în apă. Am îndrăznit să-l întreb ce păzeşte? Să anunţe de urgenţă salvarea în cazul unui accident? A rămas extrem de uimit de întrebare, dar nu a făcut nimic. Am mai tras cu privirea până la ieşirea din parc, dar el a rămas acolo ţintuit fără să ia nici o atitudine!!!! Care este, totuşi, rostul lor?”
Îmi pare rău pentru comentator, dar nici poliţiştii comunitari nu ştiu care le este rostul, în afară de faptul că ne toacă banii pe care noi îi plătim sub formă de impozite şi taxe. Şi „Dan” a remarcat un fapt demn de luat în atenţie de către administraţia Botoşanilor: „F. bine...sâmbăta şi dumineca Bdl. Mihai Eminescu a devenit pietonal....NUMAI PTR.ŢIGANI...Nu au avut destul loc tot Centrul Vechi, acum bălăciţi-vă cu ei. Trebuie să se spele şi ei şi unde în altă parte? Primăria aude? NUUU!” La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Parlamentul CE (APCE) doreşte sistarea lucrărilor în cadrul „proiectului Bâstroe"
Copii basarabeni obligaţi de guvernul comunist să dea onorul lui Lenin
Scrisoare adresată Adunării Parlamentare a CE în problema istroromânilor
Tomograful de la Judeţean încă stă obiect de decor
Calvarul fermierilor începe şi se sfârşeşte la uşa celor de la A.P.I.A.
Bursa locurilor de muncă pentru ţigani a fost o adevărată ţigăneală
Pompieri s-au aprins într-un nou concurs profesional
Program Tele'M Botoşani vineri, 27 iunie
Minciuna n-a ajutat-o pe cucoana preoteasă să rămână primar
Viceprimarul Oloeru a luat oraşul la măturat
Horoscop
Glumă în stil ardelenesc
Teren vândut la preţ de chilipir
Vadim Tudor şi cerdaşul lui Marko
Îndemnul viclean al lui Tăriceanu
Razbunarealui Iliescu
Liberalii nu vor să facă trotuarul
Botoşănenii au omagiat Ziua Drapelului
Alegerile pentru funcţia de viceprimar ar putea fi reluate
Artiştii plastici din Botoşani şi Ucraina creează la Ipoteşti
Cătălin Flutur, preşedinte cu acte la PD-L Botoşani
Ofertă giugiuveană
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă