Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
5360
De la 07 Ianuarie 2003
78494190

Comentariul comentariilor (CXLVIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 29 June 2008, 23:00
PD-L a intrat în rând cu celelalte partide, având de acum înainte un preşedinte legitim. „Cătălin Flutur, preşedinte cu acte la PD-L Botoşani” a fost vestea jurnalistică venită din partea acestei formaţiuni politice. S-a găsit şi un „Specimen”, care a comentat ştirea, crede el, într-un mod ironic: „Ei, dacă primarele s-a înscăunat oficial şef la pedele, înseamnă că îşi va face timp să se ocupe şi de câinii vagabonzi (pardon, comunitari) de care târgul nostru nu duce deloc lipsă. Succes!” Acelaşi comentator continuă cu un sfat: „Sfat pentru proaspătul şef de la pedele: În lupta cu patrupedele nu urma exemplul şefului mai mare, fostul primar de Bucureşti, Băselu', că s-a dovedit acum, când măreaţa capitală e plină de căţei, că fugăreala a fost de ochii lumii. Fă-o pe bune... dacă poţi!” De putut, sigur că poate. Dacă ar fi fost după vrerea sa, demult timp Botoşanii n-ar mai fi avut pe străzi câini comunitari.
Numai că sunt prin Botoşani vreo două cotoroanţe scofâlcite, ce s-au erijat în protectoarea acestor patrupede. Lor le merge meliţa din plin, dar când este să treacă şi la fapte concrete, dispar de parcă ar fi fost depuse în mormânt. S-a pus la dispoziţia acestor pretinşi protectori de câini comunitari şi un teren, în zona fostei ferme a PCR, pentru a se amenaja padocuri. De când li s-a pus la dispoziţie terenul, scofâlcitele n-au mai avut apariţii publice. Si-au reorganizat strategia. Stau acasă şi postează comentarii denigratoare pe site-urile publicaţiilor.
Cred că primarul Flutur ar trebui să acţioneze mai ferm în prinderea câinilor comunitari, iar de cotoroanţele mai au curajul să protesteze, Primăria Botoşani să cheme în judecată aceste fundaţii ori asociaţii pentru a răspunde în civil faţă de cei muşcaţi de câini. Ori aceste organizaţii fac ce spun, ori să-şi caute alte preocupări pentru a-şi petrece bătrâneţile şi să lase primăria să facă ce ştie mai bine în privinţa câinilor comunitari. M-am săturat să lupt în fiecare seară cu câinii care au pus stăpânire pe buncărul unde depozitez gunoiul.
În dezbaterile premergătoare constituirii Consiliului Judeţean Botoşani, „Liberalii nu vor să facă trotuarul”, adică să se prostitueze politic, renunţând la alianţa cu PSD pentru a încheia alta cu PD-L.. Declaraţia venind din partea liberalului Florin Ţurcanu, comentatorii au reacţionat în fel şi chip. Din câte ştiu, lui Ţurcanu prea puţin îi pasă de cei câţiva duşmani ai săi, care-l tot „muşcă de fund”, păzindu-şi cu străşnicie anonimatul. Am selectat comentariul semnat de „Boby”, pentru că mi s-a părut ancorat în realitatea politică din aceste zile: „Adevărul este că liberalii nu îşi încalcă niciodată cuvântul dat. Dacă Ţâbuleac dorea o alianţă cu PNL, de ce nu a întins o mână spre PNL în campanie sau înainte de începerea acesteia. Până acum era Sergiu, acum este d-l preşedinte Câmpanu. Ştiu că este greu în CJ pt Ţâbuleac, dar dacă aţi aruncat cu noroi în toate celelalte partide acum trebuie să suportaţi această situaţie. Succes!”
Că liberalii nu-şi încalcă cuvântul, este o afirmaţie discutabilă. Evoluţia politică a acestui partid din 1992 încoace, mă refer la eşichierul politic botoşănean, a fost una controversată. Să ne amintim de jocurile politice făcute şi desfăcute de către fostul preşedinte PNL Dinu Secrieru, mai ales în perioada guvernării de către CDR. Readuc în actualitate un exemplu. Deşi PNL era aliat politic cu PSDR-ul lui Mircea Dănuţă, Secrieru nu s-a sfiit să semneze un document prin care să ceară revocarea lui Dănuţă din funcţia de subprefect de Botoşani, ceea ce s-a şi întâmplat.
Aflăm că „Tomograful de la Judeţean încă stă obiect de decor”, deşi s-au cheltuit cu el zeci de miliarde de lei vechi. Chiar dacă directorul Spitalului judeţean Botoşani Doru Muntianu susţine că în această săptămână tomograful va deveni funcţionabil, sunt voci care-şi exprimă mari rezerve. „Titi” crede că „Acest tomograf v-a mai sta mult şi bine obiect de decor...NU AVEM MEDICI COMPETENŢI...ĂSTA ESTE RĂSPUNSUL, nu ce spune Dl. Muntianu. V-a mai trece multă apă pe Prut până când ne vom folosi de acest aparat.”
Doctor „Jivago II” intră mai adânc în fondul problemei funcţionării tomografului: „Directorul Muntianu visează, ca şi Oprişanu. Care e faimoasa echipă care "va lucra" pe tomograf? Deşteptul de Căliman Codruţ sau Grigoriciuc Sanda? Sanda se laudă deja printre colegii de breaslă că-i cea mai tare în parcare.” Nu mă pricep la ce fel de specialişti este nevoie pentru ca acest aparat medical să funcţioneze, dar mă pricep la activitatea de management. Când s-au întocmit primele forme de achiziţionare a acestui aparat, tot de atunci trebuia gândită şi formată echipa de medici care să-l preia în utilizare. Faptul că mai întâi s-a adus aparatul, iar acum se caută specialiştii care să-l utilizeze este dovada haosului care domină managementul acestei unităţi spitaliceşti, şi nu de azi sau de ieri. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Invidia lui Gheorghe
Aveţi bani, puteţi cumpăra o maşină interesantă!
Un deţinut a câştigat procesul cu închisoarea pe motiv de hrană religioasă
Primari care şi-au călcat demnitatea în picioare
Program Tele'M Botoşani luni, 30 iunie
Leacul lui Năstase... pentru DNA
Ştire pozitivă despre Văcăroiu
Sondaj Naţional ATLE, iunie 2008
România politică după alegerile locale
Hai la instrucţie!
Patru colecţionari botoşăneni au expus la EFIRO 2008
Festival mai mult decât gălăgios pentru rockerii botoşăneni
Liviu Câmpanu şi-a abandonat jurământul
Maşina de vot a funcţionat perfect
Conţac şi Ţurcanu sunt vicepreşedinţi ai CJ Botoşani
Deficit de locuri la grădiniţele din Botoşani
Începe recolta la păioase
Birocratul Elvădeanu sfidează ridicolul şi bunul simţ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă