Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
26956
De la 07 Ianuarie 2003
74834825

Comentariul comentariilor (CXVII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 19 May 2008, 23:00
Chiar dacă o fac în scop electoral, faptul că unii medici acordă asistenţă medicală gratuită copiilor cu probleme de vedere, în opinia mea gestul este de apreciat. În fond, trăim într-o societate în care nimic nu se face gratuit, ci cu un scop anume. Voturi contra asistenţă medicală gratuită este politica promovată de democrata dorohoiană Rodica Huţuleac, medic de familie, care a iniţiat o „Caravană medicală în judeţ”, acordând asistenţă medicală gratuită. „Alina” a trecut peste gestul umanitar, sancţionând iniţiativa cu multă ură electorală: „Culmea competenţei medicale, Huţuleac, ce ar fi făcut ea cu toată această competenţă fără PDL? Nu avea nicio şansă să culeagă analize în judeţ (ce analize o mai face?) darămite să se dea de ceasul morţii pentru ochelarii copiilor sau nu ştiu ce controale de rutină, de speriat ţăranii, că în rest, un om serios nu se uită la analizele expertei medicale, neconsolată încă că a plecat de CAS, vai de capul ei, campanie electorală şi prosteala de oameni, mai bine ar sta acasă.”
Să ne fie milă de acei copii săraci, cărora viaţa nu le-a oferit altă şansă să-şi ajusteze vederea prin tratament sau ochelari corespunzători. Cred că a vedea partea pozitivă a acestui act medical cu conţinut politic este o dovadă de toleranţă faţă de cei neajutoraţi. Eu aşa interpretez acţiunea medicului Huţuleac.
Primarul de Dorohoi, vreme de patru ani, a făcut tot ce i-a stat în putinţă să-şi atragă ura electoratului. Acum, că se află în campanie electorală, s-a apucat de turnat asfalt acolo unde patru ani şoferii au înjurat cu mult năduf, ieşind dintr-o groapă pentru a intra în următoarea. „Asfaltul vălurit taie elanul şoferilor din Dorohoi” s-a intitulat ştirea noastră, iar dorohoianul „Eu” a luat atitudine: „Alooooo, d-le Sergiu Lungu, până acum unde ai fost? V-aţi gândit cumva la mai multe voturi dacă asfaltaţi acum? Personal cred că v-aţi înşelat. Noi ne-am cam săturat de d-voastră.” Iată şi o dorinţă mai ciudată: „Mergem ca melcii prin oraş. Ar fi bine ca aceste campanii electorale să dureze măcar jumătate de an, poate aşa se vor schimba lucrurile în bine!” Nu cred că ar fi o soluţie. Noi ne-am obişnui cu promisiunile lor, iar ei s-ar obişnui cu complicitatea noastră de a-i accepta ca pe un rău necesar.
Înţepăturile dintre candidatul liberal Gheorghe Sorescu şi democrat-liberalul primar Cătălin Flutur se îndesesc, se acutizează, sunt tot mai adânci. Articolul „Se încing spiritele în lupta pentru Primărie” a fost comentat din belşug. „Botoşăneanul” regretă degradarea luptei electorale: „Păcat de Sorescu. Era om serios ca prefect, îi stătea bine. Acum a ajuns ca ceilalţi, un om de nimic. Când un oraş întreg vede ce a făcut Flutur, cum poţi nega aceste realizări. Apoi, Flutur se bucură de încredere mare, s-ar putea să iasă primar din turul I. Cum va ieşi atunci Sorescu pe stradă?!” Va ieşi cum au ieşit şi pierdanţii de la alegerile din 1996, 2000, 2004, adică afişând acea charismă care să ne sugereze că alegeri vor fi şi în 2012, când poate va avea mai mult succes.
În schimb, „Nedumeritul” are o curiozitate care nu ştiu dacă îi va fi satisfăcută vreodată: „Să ne spună d-l Flutur de câte ori a crescut contul lui în acest mandat şi pe lângă faptul că i-a angajat soţia cât a primit de la omul de afaceri Prisăcaru din Iaşi numai datorită faptului că i-a dat până şi aleea de lângă hotel, nemaivorbind de ARCA terenul pentru MOL...sau de faptul că dă spaţiile verzi dintre blocuri, chiar şi din alee, aprobând planuri de construcţii, vezi Aleea Curcubeului nr.5. Ruşine!” Comentatorul este cam pe lângă esenţa problemelor. ARCA i-a fost vândută lui Prisăcaru de lichidatorul judiciar şi nu de primarul Flutur, care n-avea nici în clin, nici în mânecă cu societatea aflată în lichidare. Prisecaru, pentru cine nu ştie, a fost rugat să vină în Botoşani şi să investească. Când rogi pe cineva să-ţi facă un favor, nu-i cei şi bani. Terenurile care se concesionează şi construcţiile gogoloi care ne umplu oraşul sunt opera consilierilor locali municipaliîn complicitate cu arhitectul şef al Botoşanilor, care au ridicat mâna ori de câte ori au fost „omeniţi” de cei interesaţi.
Câţi ştiu că toate aceste aprobări trec mai întâi pe la Comisia de urbanism, formată din consilieri municipali, după care se includ pe ordinea de zi, se negociază votul cu reprezentanţii celorlalte partide, după carte, în plen, se votează aproape cu unanimitate. Primarul Flutur, prin lege, este obligat să ducă la îndeplinire hotărârile consilierilor locali. Este treaba prefectului să conteste aceste hotărâri lipsite de bun simţ. N-a fost contestată nici o hotărâre de acest fel. De ce? Cel care ar putea să ne răspundă este acum prefect interimar. Mă refer la subprefectul Mihai Elvădeanu, care de ani buni ţine în mâinile sale destinele juridice ale hotărârilor consiliilor locale, inclusiv cele al Consiliului Municipal Botoşani. Este uşor să acuzi, dar este extrem de greu să fii corect informat.
Un comentator mai acid în cuvinte şi-a exprimat următoarea opinie: „Pt voi ultraşii portocalii. Dacă aţi locui în Botoşani, nu aţi mai fi atât de ipocriţi, încât să spuneţi că: oraşul arată bine, că Flutur a făcut, a dres, cât de bun mananger e nea' fotografu' Diaconu (a reuşit să mărească doar pierderile şi datoriile), cât de profesionişti sunt pedeliştii, etc (minciunile nu ţin de foame). Vă mulţumesc domnule Rotundu că oferiţi şi dreptul la replică.” Toate comentariile care fac referire la subiectul abordat prin articol şi care nu includ cuvinte jignitoare sau insulte sunt validate. Că sunt laudative sau critice, este expresia gândirii fiecăruia dintre noi. Însă ţin ca, indiferent de opinia exprimată, să ne respectăm ca oameni. Aşa este civilizat! La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Transmite în direct finala UEFA Champions League: MANCHESTER – CHELSEA
Să dea banii înapoi, că i-au luat cu japca!
Examinarea raportului României privind situaţia respectării drepturilor omului
Rusia scoate o altă aberaţie: Republica Bugeac
Liga Românilor din Italia solidară cu propunerile ministrului Maroni
"Un, doi, un, doi - comuniştii la gunoi!"
Hram românesc la Roma
Poliţişti comunitari acuzaţi de implicare electorală
Bandă specializată în furtul de benere electorale
Blana doamnei
Horoscop
O familie de intelectuali vă cere ajutorul
Ce lui Oprişanu nu-i place, Huţuleac îi face
Comisarii de Mediu vor avea laptop
Candidaţii la Primăria Botoşani au respirat acelaşi aer la Mediu
Elevii s-au descurcat bine la matematică
Program Tele'M Botoşani marţi, 20 mai
Câmpanu îşi cere scuze în numele altora
Nu se omoară să-şi bage veniturile în spaţiile altora
Liberalii se plâng că predică în pustiu
Nici măcar ei nu cred în ceea ce susţin că vor obţine prin vot
Guvernul liberal a blocat lucrările de la sediul vechi al primăriei
Dorohoienii au început să se dezmeticească
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă