Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17472
De la 07 Ianuarie 2003
122877539

Comentariul comentariilor (CXXII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 25 May 2008, 23:00
Jandarmii au prins doi boschetari cu un buchet de trandafiri în mână, semn că şi boschetarii au sensibilitatea lor sufletească. Nu şi jandarmii, care i-au amendat pe motiv că trandafirii i-au cules de pe domeniul public. Oricum, amenda aplicată în cazul de faţă n-are nici un rol educativ, pentru că astfel de amenzi nu se încasează niciodată. Dealtfel „bravura” jandarmilor, care seamănă mai mult cu cotcodăcitul găinii din poveste, care a ouat o amărâtă de mărgică, a fost maliţios tratată şi de către cititori. „Leo” a concluzionat: „Hai să fim serioşi. Nu le face nimeni nimic! Să vezi ce fac ăştia la cimitirul Pacea, şi jandarmii se uită la ei mâncând seminţe, sau scobindu-şi nările!” Mai radical, „Tano” propune: „Ce curat ar fi în Botoşani dacă Jandarmeria ar aduna toţi aceşti nenorociţi (care oricum n-au bani pt. amendă), şi sub supraveghere să facă muncă în folosul comunităţii. Nu se vrea!” Comentatorul s-a cam pripit în acuzaţii. Jandarmeria n-are competenţe de ordin social, astfel de atribuţii revenind consilierilor locali şi primarului, prin Serviciul de asistenţă socială al primăriei.
Miza asupra proprietăţii iazului Dracşani este una acerbă. Cred că dacă s-ar impune, nimic n-ar împiedica şi o crimă. Ştiu ce spun! Modul în care proprietarii au fost devalizaţi de drepturile asupra iazului este unul extrem de ruşinos pentru actuala guvernare. Am înţeles că în perioada guvernării social-democraţiei recunoaşterea proprietăţii era relativă, dar nu înţeleg ca o guvernare liberală, care a restituit regelui Mihai proprietăţi în terenuri, palate şi castele, să blocheze cu neruşinare un drept cuvenit câtorva sute de moştenitori. Voi face tot ce-mi stă în putinţă ca cei care-şi bat joc de restituirea iazului Dracşani, care au blocat această restituire, să le rămână numele spre ştiinţa generaţiilor viitoare.
Ştiu întreaga manevră care s-a realizat în blocarea restituirii iazului, ştiu numele celor implicaţi şi înaltele lor funcţii deţinute şi în prezent, ştiu motivul pentru care proprietarii de drept n-au primit proprietatea confiscată abuziv de comunişti. Va veni şi timpul când voi putea scrie în clar întreaga poveste. Ce ştiu cu certitudine este faptul că nici premierul Tăriceanu, care la Botoşani a luat cunoştinţă de situaţie, nu va rezolva favorabil cazul. Deja Tăriceanu a fost îmbrobodit, adică intoxicat cu informaţii false. Îmi pare rău de Mihai Popa, cel care se luptă în numele Obştii Dracani de 18 ani de zile, dar se luptă cu morile de vânt. Îi pot spune doar că l-au învins netrebnicii, ei fiind cu pâinea şi cuţitul, ei făcând legea.
Iată şi un comentariu semnat de „Pescar sportiv”, care ştie câte ceva despre situaţia creată: „D-l subprefect nu cunoaşte legea, acele iazuri nu sunt ale statului. Sunt doi proprietari: statul pe pământul de sub apă şi societăţi comerciale pe baraje, diguri, deversoare şi alte lucrări hidrotehnice. Se fac afirmaţii gratuite. Documentaţi-vă domnilor mai bine şi apoi veniţi cu oferte.”
Liderul PNL, deputatul Liviu Câmpanu a avut prilejul în actuala campanie electorală să constate pe pielea sa cam ce justiţie avem în România. Mai întâi a fost faultat de judecătorul aflat în funcţia de preşedinte al Biroului Electoral Municipal Botoşani. Apoi l-a vaccinat şi judecătorul preşedinte al Biroului Electoral Judeţean Botoşani. Pentru ultimul, liderul liberal a înaintat „Plângere împotriva judecătorului Adrian Toporăscu la CSM” Mă bucur că, înainte de a-i înceta mandatul, parlamentarul liberal are prilejul să constate cum se înfăptuieşte actul de justiţie la români. „Sergiulică”, aluzie la numele conspirativ al liderului liberal sub care a colaborat cu fosta Securitate, a comentat: „Soţii Toporăscu sunt nişte judecători corupţi. Câmpanu are dreptate, degeaba îl huliţi. În cazul de faţă are dreptate, iar Toporăscu este o coadă de topor a PSD-ului încă de pe vremea când preşedintele PSD era Mihai Baltă.”
Nu-i singurul comentariu defavorabil imaginii publice a judecătorului. „Un cititor” s-a exprimat: „Nu-l ştiu pe Câmpanu, dar Toporăscu este cel mai corupt judecător din Botoşani şi ar trebui să i se învârtă şi lui roata, că prea şi-a luat-o în cap.” Sunt doar acuzaţii, nesusţinute de probe. Măcar preşedintele Traian Băsescu s-a exprimat mai concret, când a afirmat că judecătoarea care i-a lăsat pe bucureşteni fără două parcuri este coruptă.
Cu multă savoare s-a comentat pe seama editorialului „Pinocchio de Darabani”, semn că şi la Darabani se stă bine cu Internetul pe la casele cetăţenilor. „Geo” şi-a manifestat nemulţumirea că „Stelică este un cartofor înrăit şi un derbedeu de primă clasă. Oare cei de la PD-L, când l-au lansat candidat, nu s-au informat cu cine pornesc la drum? Asta ne-ar mai lipsi, Stelică primar!” Atâta timp cât legea nu-i interzice să candideze, de ce n-ar fi ales şi primar? Sunt primari prin judeţ cu mintea mult mai tocită ca a lui Stelică, candidatul PD-L la Primăria Darabani. Nici candidatul PNL nu s-a bucurat de mai multă trecere. „Costică” ni l-a descris aşa cum este: „Lasă că nici cu Burlacu nu mi-i ruşine. Până mai ieri mătura prin piaţă, ca apoi să ajungă viceprimar, spre ruşinea oraşului Darabani. Acum vrea primar. N-are pic de bun simţ. Cum poate fi primarul unui oraş un ignorant? Iar Câmpanu să se gândească că atunci când nu va mai fi deputat, vor râde de el în Darabani şi curcile.” Alegătorii vor stabili cine va râde la urmă. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Slab interes pentru subvenţiile la ovine şi bovine
Campania de însămânţări s-a revigorat spectaculos
Botoşănenii au renunţat să mai reclame E.ON
N-avem spirit civic de solidaritate!
Tochitură înghiţită cu noduri la… Belvedere
Lucrările la bulevard pot bloca Turul Ciclist al României
Flutur regretă vremurile fostului prefect Cristian Roman
Vasilescu vrea la Senat, să-l învingă pe „tipul care bate lumea”
Elevii botoşăneni s-au întrecut în tradiţie
„Poveste de cartier”, cu Sorinel Copilul de Aur, rulează la Botoşani
Orgoliul lui Băsescu
Speră ca icoana să-i aducă mandatul de consilier local
(Cârcotaşul)
Horoscop
Program Tele'M Botoşani luni, 26 mai
Instruire în politica regională a Uniunii Europene
Ţărăniştii se prezintă
Promite că ne scapă de ţânţari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog