Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
19739
De la 07 Ianuarie 2003
118498965

Comentariul comentariilor (CXXIX)

  • (Ioan Rotundu)
  • 5 June 2008, 23:00
Supărat pe modul în care l-a votat electoratul, “Conţac contestă rezultatul alegerilor”. Este o modalitate de salvare a onoarei. Nu cunosc vreun politician care să fi pierdut alegerile şi să fi recunoscut deschis că n-a reuşit să convingă, prin modul în care s-a prezentat în faţa alegătorilor. Toţi au invocat câte o scuză, uneori nici măcar bună de adormit copiii.
„Je” a încercat să surprindă cât mai exact situaţia creată: „Asta e! Disperare! Şi inconştienţă! Ura îi orbeşte! Pierderea ciolanului face monştri: PSD + PNL! O să vă bucuraţi cu 2 vicepresedinţi şi veţi pierde tot în toamnă! Nu ştiţi să pierdeţi şi nici să conştientizaţi greşelile comise! Continuaţi pe un trend necâştigător pe final! Sincer.”
N-aş putea spune că PSD-ul se află pe un trend pierzător. Dimpotrivă, rezultatele pe ţară îl indică a fi primul la numărul de preşedinţi CJ, primari şi consilieri locali. La Botoşani, într-adevăr există o problemă pentru social-democraţi şi încă una complicată.
Alegerile locale din acest an au adus mari schimbări în opţiunile de vot ale electoratului. Maturitatea politică, experienţa acumulată de-a lungul mai multor legislaturi când au trebuit să se prezinte la urne, şi-au spus cuvântul. Alegătorii s-au arătat extrem de chibzuiţi şi n-au mai stricat votul pe fel de fel de aventurieri, dornici să acceadă la privilegiile puterii. Aşa s-a ajuns să avem „Excremente politice măturate de electorat la coşul istoriei”. Botoşăneanului „Leo” nu-i vine a crede: „Şi când te gândeşti, asemenea specimene au hotărât pentru noi până cum! Să nu ne mai mirăm la ce s-a întâmplat în anii anteriori.” O observaţie corectă a făcut-o „Rex”, când a remarcat: „Nici că se putea mai potrivit titlu!” Bine s-a exprimat şi „Curiosu”, într-un stil optimist: „Moah, se pare că până la urmă botoşănenii au lăsat ceva bun în urnă! Să speram că a început un drum mai luminat şi pt noi!”
Pierzând într-un mod cam jenant alegerile la funcţia de primar al Botoşanilor, „Sorescu vrea din nou la Prefectură” Dorinţa sa nu mai încântă. „Alinuţa” îl bate obrazul: „Jalnic dle Sorescu. Eu mă dădeam la fund. Nu ţi-ai dat seama că PNL-ul nu mai este dorit de electorat? Te-am votat şi-mi pare rău. Numai şi numai ciolanul contează. S-a dus dracului conştiinţa, bunul simţ, etc.”
Nu de aceeaşi părere este „Batman”, care încă are încredere că revenind pe postul de prefect: „Sorescu a fost o victimă în toată tărăşenia. Aşa că merită să fie repus în funcţie. Vă grăbiţi să îl criticaţi dar deocamdată nu are ,,pete" pe C.V.. Trebuie să-i dăm o şansă nu? Nu are importanţă din ce partid este, cred eu...” Şi eu cred că Sorescu ar trebui repus în funcţia de prefect. Ar fi factorul de echilibru pentru viitoarea conducere a Consiliului Judeţean Botoşani, care va avea mare nevoie de aşa ceva.
Pentru că „S-au înţeles la împărţirea puterii în CJ” două partide: PNL şi PSD, care îşi vor uni forţele împotriva preşedintelui Mihai Ţâbuleac, din partea PD-L. „Serediuc” laudă alianţa PNL – PSD: „Conţac are un număr de consilieri egal cu ai PDL, PNL, aşa că e normal să facă alianţe, de ce nu? Mai terminaţi cu sfaturile şi minciunile, toţi se dau deştepţi după război, mai luaţi un păhărel şi uitaţi-vă la meci.” E o apreciere de circumstanţă, însă, după vot, jocurile politice le fac politicienii şi nu electoratul. Cum dealtfel am şi explicat în editorialul „Au bătut palma”
Un „Votant” a fost de acord cu opinia mea: „Foarte corect d-le Rotundu v-aţi spus părerea. Dumneavoastră nu credeţi că va fi bine? Părerea mea este că DA. Nu va putea face Ţâbuleac ce va dori PD-L, eu cred că prin experienţa lui Conţac ,şi de ce să nu o luăm în calcul şi pe cea a lui Ţurcanu, care se pricepe la afaceri, judeţul va avea de câştigat. Vor demara multe proiecte folositoare unei bune dezvoltări a judeţului şi totul va fi perfect. Eu oricum le urez SUCCES şi să pornească încrezători la treabă.”
Şi tot „Batman” ne îndeamnă „Să nu fim prăpăstioşi. Trebuie să ne obişnuim cu ,,războiul contrariilor". Asta înseamnă democraţie. Am mai avut majoritate în istorie (vezi partidul unic) şi am văzut ce a ieşit. Nici un partid nu trebuie să fie majoritar...mai ales în România. Prin alianţe fiecare va încerca să vină cu ceva mai bun decât celălalt, altminteri îl va sancţiona electoratul.” După astfel de comentarii, viaţa pare a fi mai roz. Să dea Dumnezeu! La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cod Galben pentru Botoşani
Ţurcanu vrea ca cei controlaţi să tremure
O nouă Comisie de Control impusă de U.E.
Ziua Mediului la Botoşani
Paul Onişa mătrăşit din partid
Ispita târgului ExpoTexStil
Au grijă să transmită pe mai departe valorile autentic tradiţionale
Ne-am comemorat eroii
Salariaţii de la Permise Auto mai au de aşteptat
Horoscop
Şi un poliţist deştept
Cabinet Radiologique Privé situé dans l’Est de la France
Ofertă giurgiuveană
Program Tele'M Botoşani vineri, 6 iunie
Romanii- adevaratii europeni
Un ziar din tara fara popor se apuca sa-si bata joc de romanii din Europa
Caricatură - Cronica politică
Alianţa PSD-PNL-PRM a fost oficial certificată
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă