Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
19707
De la 07 Ianuarie 2003
77678534

Comentariul comentariilor (CXXVII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 2 June 2008, 23:00
Printr-o ultimă declaraţie, înainte de alegerile propriu-zise, primarul „Flutur afirmă că şi-a făcut datoria faţă de oraş”. Cei care i-au fost adversari politici s-au au susţinut un alt candidat la Primăria Botoşanilor, l-au atacat fără menajamente. „Apoliticul” s-a întrebat scurt: „Oare?” L-a susţinut „Nedumeritul” cu „Serios? Şi eu care credeam… Ruşine!”
Aceşti doi comentatori au fost contrazişi de „Fatima” cu replica: „Nedumeritule, să ştii că suferi de orbul găinii în formă cronică. Du-te la Oprişanu şi te tratează. După ce Flutur va fi validat primar vei crăpa de inimă rea, pentru că suferi de orbul găinii şi nu-l vei vedea primar pe Sorescu. Ha, ha, ha!” Acest atac la opinie l-a determinat pe „Nedumeritul” să revină cu „Doar dacă reuşeşte să-i îmbete înainte de vot pe toţi alegătorii, metoda agresatului fizic nu v-a dat rezultate. Ştiu că sunteţi disperaţi, nu vă erijaţi în mama Omida, lăsaţi electoratul să decidă.” Iar electoratul a decis şi Flutur şi-a înnoit mandatul încă din primul tur, la un scor nu tocmai onorabil pentru contracandidaţii săi.
Pentru că „Flutur şi-a zdrobit adversarii într-un mod ruşinos”, comentatorii care l-au susţinut au ţinut să-i adreseze încurajări şi felicitări. „Ura” se întreabă maliţios: „Ce mai zic sondajele care clasau pe primul loc PNL? Mai au glas?” Un anume „Ben” crede că liberalii au pierdut primăria Botoşanilor dintr-o cauză anume: „I-a zdrobit pt. că în PNL sunt f. multe LICHELE! N-are rost să-i numim, ei ştiu la cine se face referire!”
Să consemnăm şi părerea lui „PD-L”, tot un fel de felicitare: „Felicitări, domnule Fluture. Toţi se spărgeau în figuri că Flutur nu o să câştige, că n-a făcut nimic. Iată ca la Botoşani s-a întâmplat şi o minune dl. Flutur a făcut ce n-au făcut alţii în 14 ani de glorie psedistă, de penlistă. Ne-am săturat de PSD, de PNL mai ales de Egner, el, care n-a făcut nimic vrea să fie primar. O laie primar la oile lui Becali beeeeeeeeeeee!” Victoria primarului Flutur ar trebui atent analizată de adversarii săi politici. Vor descoperi lucruri uimitoare şi vor învăţa multe pentru campaniile electorale viitoare.
Editorialul „Faptele au vorbit”, scris la- cald cum se spune, adică pe la ora 02.00 în dimineaţa zilei de luni, a atras atenţia lui „GGG”, ce m-a completat în ideile expuse: „Mare dreptate aveţi dle Rotundu! După mine, PNL a pierdut nu Sorescu. Se va vedea şi la alegerile generale. Şeful PNL nu a fost locomotiva din faţa partidului, aşa cum a fost Flutur, ci a fost una care a tras înapoi partidul. Lumea s-a săturat de şpăgi şi licitaţii - lucrări date pe criterii politice. Domnule Sorescu, v-aţi greşit partidul. De fapt conducătorul partidului. Ori schimbaţi partidul, ori conducătorii. Altfel nu veţi putea şterge imaginea de marionetă a lui Câmpanu & Ţurcanu. Flutur e adevăratul câştigător al alegerilor din judeţul Botoşani. Consilierii să-i pupe mâna şi să ia aminte. Fără Flutur erau la marginea scorului electoral. În 6 luni Flutur a dus partidul la câştig. Bravo Fluture!” Corectă şi obiectivă apreciere.
Din Canada, „Viorel Murariu”, fostul colaborator al lui Flutur din perioada când acesta era preşedinte PD, înainte de a fi marginalizat de Mihai Darie, omul de încredere al preşedintelui Băsescu (perioada anilor 2002) i-a transmis următorul mesaj: „Felicitări Cătăline şi la mai mare. Succes în viitorul mandat şi poate mai important decât toate sănătate şi putere de muncă.” Elogii pentru Flutur s-au primit şi din partea lui „Ronin”, care a comentat într-o notă de echilibru: „Felicitări învingătorilor, succes în viitor învinşilor! Flutur merita să câştige! Păcat de PSD că nu mai are oameni în Consiliu, pentru a balansa portocaliul, excesiv acum, cred! E cea mai zdrobitoare înfrângere suferită în Botoşani în ultimii 18 ani de către PSD! Bănuiesc că urmează demisiile de onoare ale liderilor şi promovarea unor oameni noi şi pregătiţi, altfel la revedere PSD forever...” Nu se poate spune despre PSD că a fost învins. A câştigat preşedinţia CJ, are cei mai mulţi primari şi consilieri locali. Nici că se putea ceva mai mult.
Înfrumuseţarea oraşului Botoşani este mult umbrită de către „Devastatorii florilor stradale”, care continuă să rupă florile şi să distrugă figurinele din lemn amplasate pe străzile principale. Poliţia comunitară tot anunţă că a mai surprins câte un distrugător de straturi şi ornamente florale, dar fenomenul i-a amploare. „Leo” este total nemulţumit de modul în care acţionează poliţiştii comunitari: „Bianca Albu să spună şi câţi hoţi de flori au achitat amenda (niciunul). De asemeni au o grămadă de reclamaţii, la politie, jandarmerie, primărie, urbaserv, despre furturile din cimitire dar toţi aceştia se fac tăcuţi şi nu întreprind nimic! Halal oraş!” Campania electorală, cel puţin pentru municipiul Botoşani, s-a încheiat. Poate că primarul Flutur va acorda mai multă atenţie acestui subiect şi va cere Poliţiei comunitare să acţioneze cu mai multă energie. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ai carte, ai parte de salarii atractive
Buget mai mare pentru protecţia plantelor
“RABLA”pentru tractoare
Şi-a descoperit talentul în Italia
Austriecii reintroduc controlul la frontieră
Cum se pot căsători românii în Italia
Romanii din Italia, îndemnaţi să anunţe dacă sunt victimele rasismului
Frontul Popular după 20 ani
Horoscop
Supărarea veterinarului
Program Tele'M Botoşani marţi, 3 iunie
Primarul karatist se întoarce la dispensarul veterinar
Anunţuri mică publicitate
Ioan Cobâlă mai tare ca Goran Bregovic
Conservatorii dezamăgiţi de rezultatul alegerilor
Conţac a pierdut la scor în municipiul Botoşani
Flutur este declarat oficial primar
Conţac s-a dat greu învins
Învins, dar nu definitiv
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă