Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
13118
De la 07 Ianuarie 2003
76556735

Comentariul comentariilor (CXXX)

  • (Ioan Rotundu)
  • 6 June 2008, 23:00
Un conflict creat între directorul Grădiniţei 22 Botoşani şi angajaţi a degenerat într-un scandal ce a implicat sindicatul de resort versus conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani. Ajuns la grădiniţa în cauză, pentru a efectua o anchetă administrativă „Inspectorul Lăcătuş şi-a dat pe faţă arama de dictator comunist”. Cel puţin aşa susţine lidera Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar Botoşani Maria Ţiprigan. „T.C.” încearcă să-l pună pe inspectorul Lăcătuş într-o altă lumină: „Este mai dur insp Lăcătuş? De ce oare? Cu democratizarea excesivă, prost înţeleasă de cadre (lipsesc de la ore, întârzie în mod repetat, nu-şi parcurg corect programa, visează numai şi numai drepturi fără nici o obligaţie, etc) ce aţi vrea să facă? Să le felicite? A zis ceva de sindicat? Şi ce dacă a zis? Sindicatul nu zice şi el câte în lună şi în stele? De ce unii au voie şi alţii nu? Repede la dat în judecată. Mai întâi disciplina, apoi obligaţii şi la urmă drepturi. Şi totuşi, nu credeţi că unii fac caz de prea mult bine? Lăcătuş este un om logic, corect şi muncitor. Dar este şi el om şi omul la supărare mai scapă câte o vorba dură. Gaură în cer ...”
Ciudat comentariu. Sună mai mult a gândire dictatorială şi a susţinere morală pentru Lăcătuş, care a demonstrat că nu şi-a schimbat mentalitatea de fost slujitor comunist, de vreme ce şi-a permisă să jignească şi umilească un colectiv întreg de angajaţi. Dacă nu se poate stăpâni în situaţii critice, ce caută în acest post? Apoi, cum îşi poate permite un angajat al statului să conteste rostul şi funcţionalitatea sindicatului? Sindicatul reprezintă societatea civilă, singura formă socială care se poate opune abuzurilor puterii. Cine neagă acest rol al sindicatului, nu gândeşte deloc în spiritul democraţiei. Şi încă ceva curios în gândirea comentatorului. Mai întâi cere ca angajaţii să respecte anumite obligaţii, după care va vedea el dacă au şi drepturi. Încă o dovadă de gândire antidemocraţie. Cred că autorul comentariului este unul dintre colegii lui Lăcătuş, care din spirit de breaslă comunistă a simţit nevoia să ia atitudine şi să condamne mecanismele democraţiei, mecanisme care le-a restrâns mult aria privilegiilor şi deciziilor totalitare cu care erau obişnuiţi să conducă învăţământul la nivel de judeţ.
Articolul „Au dat banul, dar n-au primi ciolanul” l-a deranjat pe unul dintre cei vizaţi, care m-a somat să mă prezint, pentru că el nu mă cunoaşte. Îl informez pe „Străin” că atunci când am să-i cer votul, aşa cum mi-a cerut el mie, o să-l informez în detaliu cine sunt, de unde vin, cine mi-au fost colegii de grupă, ce funcţii publice deţin în prezent, care-mi este mapa profesională şi în virtutea cărui drept moral îmi exprim opiniile. Dar cred că acest politician de conjunctură a proaspăt trecutelor alegeri locale, dacă era cât de cât interesat să fie o persoană informată, se folosea de „Google” şi afla despre mine o sumedenie de detalii. Mai afla că sunt cel mai vechi reprezentant de presă botoşăneană de după 1990 încoace şi că în luna august a acestui an Jurnalul va sărbători 15 ani de existenţă. Şi mai afla, ceea ce ar fi fost cel mai important pentru el, că ştiu cele mai bine păstrare secrete de către partidele botoşănene care au apărut şi se mai menţin pe eşichierul politic judeţean din ianuarie 1990. Altfel spus, cunosc şi aventura sa politică din acest an, care s-a încheiat lamentabil. Comentariul nu i-a fost validat pentru că n-avea nimic în comun cu tema abordată prin acel articol.
Iată şi un comentariu interesant, semnat de „Primarul Boyan”, şi care ne oferă nişte informaţii ce merită să fie aprofundate: „Se pare că Flutur bătuse palma cu Mihai Ştefan fiind convins că PRM va intra în consiliul local. PRM Botoşani s-a terminat datorită lui Codreanu, care i-a dat afară pe Ciuştea şi Guraliuc. Dacă ăştia doi ar fi rămas la PRM altele ar fi fost rezultatele acum dar aşa? Egner se va milogi pe lângă Flutur să-i mai scape câte ceva printre degete şi apropo ştiţi din câte locuri trage bani Egner ? Interesaţi-vă, domnule Rotundu, vă pot ajuta şi eu oricum am un dosar Egner beton, care trebuie publicat. Punem pariu că pe Egner nu-l prinde 23 august în consiliul local?” Prima parte a acestui comentariu nu prea are argumentaţie.
Nu Codreanu a făcut ca pe Botoşani PRM-ul să nu aibă rezultate, ci Ştefan Mihai prin modul său arogant de a se prezenta şi aborda campania, prin modul său de a se comporta duplicitar în cei patru ani cât a fost consilier municipal. La judeţ PRM a obţinut trei consilieri, ceea ce se poate numi o surpriză, chiar dacă meritul nu este în totalitate al lui Codreanu, discursul justiţiar al lui Vadim mai având credibilitate printre botoşăneni. Ciuştea n-a obţinut nimic, semn că rezultatele obţinute pe vremea când era preşedinte PRM n-au fost ale sale, ci a celor doi „palmaşi politici” de care s-a folosit din plin: Mihai Jitaraşu şi prof. Mircea Dănuţa. Plecarea lui Ciuştea din PRM a fost pentru partid ceva benefic şi nu potrivnic.
„Liberalii asigură că Ţurcanu e numai bun de vicepreşedinte pentru CJ”, iar „Corect” a şi tras concluzia că: „Aşa e, Ţurcanu e mai bun şi decât tine, Câmpane! Cu ce te are la mână de promovezi în aşa hal non valorile?” Răspunsul la această întrebare, dacă ar fi să-l dau, este unul extrem de complicat. Cine a citit anchetele publicate de Jurnalul de vreo patru ani încoace, şi care încă mai sunt pe site, îşi poate da seama ce anume îi leagă pe cei doi. La revedere, pe săptămâna viitoare!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


La Flămânzi, încăierarea politică s-a acutizat prin forme mişeleşti
Comunicat de presă
Instruire în domeniul serviciilor sociale comunitare
Program Tele'M Botoşani
Există o „diaspora moldovenească”?
SUA iau în discuţie eliminarea vizelor pentru români
Romanii din Italia “faultaţi" de propriul consulat
Interzic cărţile care contestă “statul şi poporul moldovenesc”
Berlusconi gafează din nou
Înţelepciunea paznicului de cimitir
Imaginea României, făcută ţăndări în Europa
Român bătut şi tâlhărit de poliţişti
Horoscop
Marinarul novice
Modificări importante privind A.F. şi P.F.A
Ajutor umanitar
Generalului Rusu au început să-i tremure chiloţeii
Poliţia Comunitară participă si ea la turul de ciclism
Progenitura eroului comunist rodeşte din nou
Se tem ca pedeliştii să nu-i mituiască pe consilierii judeţeni
Câmpanu cere ca Bogdan Olteanu să-l apere de ameninţarea cu moartea
Trec la represalii împotriva liderilor de filiale cu rezultate proaste
Parcul Mihai Eminescu va fi inaugurat duminică
Peremiştii se vor bate în turul doi pentru 3 primării
Se încing spiritele între principalele forţe politice
Consideră că Flutur a fost reales pe fondul unui bâlci electoral
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă