Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
7086
De la 07 Ianuarie 2003
92449229

Comentariul comentariilor (CXXXI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 8 June 2008, 23:00
Noul şef la Protecţia Consumatorilor vrea să întroneze în rândul agenţilor economici o disciplină de fier. Altfel spus „Ţurcanu vrea ca cei controlaţi să tremure” în faţa sa şi a inspectorilor săi. O astfel de metodă de control nu mai trebuie prezentată. Ea vine din vremurile comuniste şi este una extrem de eficientă. Înspăimântându-l pe cel care a avut curajul să facă ceva, numai să nu fie o povară pe seama bugetului naţional, să nu devină familia sa un caz social, Ţurcanu îi poate controla şi manipula după cum îi sunt interesele personale şi de partid. Pe agenţii economici puternici, bine situaţi economic, Ţurcanu nu-i poate face să tremure. Tremură el în faţa lor şi stă sluj ascultându-le poruncile. Pe cei mici, slabi financiar, îi poate târnosi cum vrea.
„Gheorghe” a sesizat esenţa lucrurilor: „Constat cu stupoare că încă se mai practică dictonul sovietic "controlat = amendat" şi lupta patriotică împotriva capitalismului. Fără a avea interes în cauză, nu pot să nu constat că nimeni nu-şi pune următoarea întrebare: dacă aproape 90% din controlaţi sunt amendaţi, înseamnă că ori suntem un popor de contravenienţi, ceea ce este grav şi ca imagine dar şi ca echilibru social, ori legislaţia e proastă şi nu poate fi respectată, generând acest tip de comportament din partea ambelor părţi implicate, sau, mai grav, excesul în aplicarea legii manifestat de organismele de control cu rol punitiv şi chiar represiv câteodată, uitând de latura preventivă a existenţei lor! A fost vreodată amendat vreun mare producător de spirtoase pentru lipsa gradelor de pe etichetă care legal e în sarcina lor şi nu a vânzătorului? Nu, pentru că ei sunt intangibili şi susţinuţi direct de ministerele implicate şi de către forţele politice unde cotizează! Noroc că nu-s comerciant...da-s român...şi-mi pasă!” Jos pălăria! La aşa comentariu nu-ţi rămâne decât să te închini şi să-i mulţumeşti lui Dumnezeu că avem şi astfel de români, care ştiu ce vor de la viaţă..
Vestea că „Alianţa PSD-PNL-PRM a fost oficial certificată” a dat naştere la un nou val de comentarii, unele mai aprige decât altele. Trecând peste cele extrem de pătimaşe pentru o tabără sau alta politică, o să mă opresc asupra celor echidistante, care demonstrează că mulţi cititori s-au maturizat politic, au înţeles principiile şi valorile democraţiei şi le susţin. „Vicu” gândeşte în acest sens: „Să se alieze experienţa bună a lui Conţac cu tinereţea lui Ţurcanu, să colaboreze pe bune cu Ţăbuleac şi atunci oamenii vor vedea că democraţia funcţionează. Nu ar fi normal să fie un partid unic cum vrea Băsescu, şi el trebuie să se uite în ograda partidului, să vadă că există foarte puţină competenţă, există interese, femei de folosit şi cam atât.”
Iată că şi „Suru” a observat că o astfel de alianţă nu trebuie să ne sperie: „Şi în UE sunt alianţe de tot felul, o fi vreun PDL-ist supărat pe această alianţă, da ia zi tu, pedelul tatii, voi ce doctrină aveţi? Că aţi fost FSN, apoi PDSR, apoi PSDR, apoi PD, apoi PNL, apoi PDL, deci tot o struţo-cămilă, violată de toate doctrinele celorlalţi, aşa că pas cu sfaturile de alianţe. Pentru binele public orice alianţă este permisă!”
Când am aflat că Paul Onişa a intrat în PNL şi nu oricum, ci ca şi candidat pentru un post de consilier municipal fiind trecut pe listă pe un onorabil şi potenţial eligibil loc şase, l-am atenţionat pe preşedintele PNL Liviu Câmpanu că a făcut pact cu diavolul, Onişa fiind cunoscut ca persoană orgolioasă, aspră, care nu poate lucra în echipă şi care nu acceptă să fie tutelat. Nu mi-a luat în seamă cele scrise, iar acum a ajuns să se căiască. Nefiind ales consilier municipal, Onişa s-a răţoit la conducerea PNL şi le-a cerut socoteală, de parcă această conducere urma să-l declare ales şi nu botoşănenii. După ce s-a răţoit, şi-a luat catrafusele şi a părăsit PNL-ul. În replică, preşedintele PNL a anunţat presa locală că „Paul Onişa mătrăşit din partid”. Măsura luată de liderul PNL împotriva lui Onişa a fost privită critic de „Alegător”, care l-a luat pe Câmpanu peste picior: „Vaaaaai, d-le Campanu, iar v-aţi dat cu stângul în dreptul. Cam des în ultimul timp. (Vezi şi alianţa asta dinamită cu PSD şi PRM). Zilele trecute citeam declaraţiile domniei tale în care ne explicai, intr-un discurs de politicianist sadea, cât de constructivă este diversitatea de opinii în partidul dvs. şi cât de tolerant sunteţi faţă de manifestările şi opiniile separate formulate de dl. Onişa. Gata! S-a dus, săracu'! L-aţi mazilit! A plătit pt opinia lui. Bravo, d-le Câmpanu! Bravissimo!! Încă o boroboaţă ca asta şi cred că la toamnă or să vă voteze doar surzii şi chiorii, că ei poate sunt cei mai fericiţi că nu văd şi nu aud ce emanaţi.”
Chiar dacă toamna se numără bobocii, succesul PNL-ului din alegerile locale de acum demonstrează că partidul se bucură de o susţinere politică consistentă. Ne plase sau nu, trebuie să recunoaşte această stare politică de fapt. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Nevastă descurcăreaţă
Horoscop
Program Tele'M Botoşani luni, 9 iunie
„Micii Pompieri”
Poliţia Comunitară vrea să se apropie de cetăţeni
Deşi pensionaţi, mai vor la catedră
Visul lui Epuraş s-a împlinit
Omul vrea să devină latifundiar
Panică în rândul unor primari
Ioan Rotundu
Maia Morgenstern joacă la Botoşani
Botoşănenii au dat startul la Turul de Ciclism
Pe urmele lui Eminescu în pelerinaj
Paul Onişa are loc la PD-L
Ne suspectează că luăm mită electorală
Anunţ important
Escroaca hălăduieşte prin Italia, fraieriţii plâng la Dângeni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă