Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13463
De la 07 Ianuarie 2003
106027923

Comentariul comentariilor II

  • (Ioan Rotundu)
  • 7 January 2009, 23:00
Anul 2009 a debutat pentru societatea Apa Grup, dar mai ales pentru botoşăneni, cu stângul. O avarie la conducta de apă ce aprovizionează Botoşanii a lăsat fără apă întreg municipiul în ultima zi a anului 2008 şi prima zi din 2009. Articolul nostru „Apa Grup a încheiat anul 2008 cu o bătaie de joc generală faţă de botoşăneni”, a fost comentat cu mult năduf în suflet de către „Ilie”, unul dintre zecile de mii de botoşăneni rămaşi fără apă la crucea dintre ani: „Nişte nemernici. La zdup cu ei, căci nici pe vremea lui Ceauşescu nu se rezolva aşa o avarie. Unde sunt rezervele de apa în cazuri excepţionale? Ce a păzit Ţâbuleac cu a lui ceată? Acum au văzut botoşănenii cine este acest Ţâbuleac şi cum a ştiut să ne lase nespălaţi de revelion. Plecaţi şi lăsaţi pe alţii să facă treabă, căci nu gerul este de vină ci incompetenţa celor de la Apa Grup şi a preşedintelui judeţean. Cum adică să vedem ce spune Apa Grup, băi, voi cei care trebuie să ne apăraţi drepturile? Dar voi nu ştiţi că societatea trebuie să aibă toate rezervoarele pline la Cătămărăşti? Ia vedeţi că acest lucru nu îl fac cei de la Apa Grup? De ce? Ferească Dumnezeu de o catastrofă, că murim de vii cu asemenea conducători. Aşa ne trebuie, dacă am ales portocalii.”
Oriunde, în lumea civilizată, dacă s-ar fi produs un asemenea eveniment, conducerea societăţii demisiona în bloc. La noi a avut tupeul să iasă în faţă şi să-şi justifice incompetenţa, îmbrobodindu-ne cu nişte motive puerile, în care nici ei nu cred. Iar dacă cei din conducerea societăţii n-au avut bunul simţ şi onoarea de a demisiona, trebuia să-i demită preşedintele Consiliului Judeţean, chiar din prima zi a anului 2009. Dar preşedintele Ţâbuleac n-a considerat că s-ar impune prezenţa sa la sediul societăţii şi a locului avariei, pentru a lua cuvenitele măsuri cu incompetenţii. Semn că incompetenţa stă şi cu preşedintele CJ la masă şi se simte în largul său.
„Un scandal politic de sfârşit de an, cu continuitate şi în noul an” a fost tema cu care noi am abordat activitatea noului an de. Este vorba de alegerea noului vicepreşedinte al CJ în persoana liberalei Cristina Bahrin, alegere susţinută şi prin votul consilierilor judeţeni social-democraţi, care n-au votat candidatul PDL, cum ar fi cerut interesele alianţei PSD – PDL. „Un psdist” crede că totul nu-i decât „Scenarită curată, însă data asta greşiţi d-le Rotundu. Tzibu chiar l-a dorit pe Achy lângă el, în CJ, însă Conţac nu face asta până nu-l pune pe ficior-su' subprefect. Aşa cel puţin ne-a explicat Conţac la partid şahul pe care i l-a dat lui Flutur.” Comentatorul nici pe departe nu cunoaşte realitatea. Chiar persoane de vază din PDL au recunoscut că Ţibuleac nu l-a voit vicepreşedinte pe Cristian Achiţei. Dealtfel, simţindu-se cu musca pe căciulă, Ţânuleac n-a onorat cu prezenta întâlnirea de sfârşit de an de la sediul PDL.
Apoi, în dimineaţa şedinţei, în biroul vicepreşedintelui Conţac au fost adunaţi toţi consilierii judeţeni PSD, iar Mihai Jitaraşu şi Mircea Dănuţă le-a făcut cunoscut că trebuie să voteze candidatul PNL, din anumite raţiuni politice. Care sunt aceste raţiuni? Vor fi aflate în următoarele două săptămâni, când va începe ofensiva asupra şefiei instituţiilor deconcentrate ale statului.
Tot mai mulţi copii de vârstă şcolară consumă băuturi alcoolice. Nu le gustă, ci le consumă cot la cot cu cei maturi. În zilele de sărbătoare a Crăciunului şi Anului Nou, copii intraţi în comă alcoolică au devenit cazuri de urgenţe medicale. „Chef cu tărie şi vin spumos la doar… 13 ani” a fost titlul sub care noi am publicat aceste evenimente neplăcute, iar „Lili” s-a limitat doar la o întrebare: „Dragi părinţi, ce-aţi făcut în noaptea dintre ani? S-au eraţi mai beţi ca şi copiii voştri?...”
O altă problemă socială creată pe neaşteptate şi într-un mod inexplicabil de către Guvernul Boc este aceea de a trimite acasă pensionarii care au preferat ca, pe lângă pensie, să mai câştige un ban lucrând în funcţii plătite de la buget. „Trimişi acasă, să-şi vadă de pensia lor”, aceşti lefegii bugetari s-au revoltat, ei invocând micimea pensiei. „Cris” s-a solidarizat cu măsura guvernamentală: „Sunt o mulţime de boşorogi care ocupă un loc de muncă degeaba. Să lase loc celor tineri, s-au celor disponibilizaţi... Ei au şi pensie şi salar şi alţii mor de foame. E drept aşa? Măcar dacă ar munci, dar se fac că muncesc.”
Sunt de acord cu această opinie, dar până la un anumit punct. Se poate renunţa la cei 15 mii de profesori pensionari aflaţi la catedră, pentru a fi angajaţi tinerii absolvenţi de facultăţi. Dar nu poţi renunţa la experienţa profesională a unui medic chirurg, cum nu poţi lăsa o comună întreagă fără medic. Nici nu poţi restrânge calitatea actului cultural, pentru că marii actori, fiind pensionari, nu mai au dreptul de a urca pe scenă. Radu Beligan are peste 90 de ani, dar nici un alt actor nu-l va putea înlocui din rolurile memorabile cu care ne-a delectat de-a lungul vieţii sale. Cred că ordonanţa adoptată de către Guvernul Boc s-a făcut fără a se gândi şi consecinţele colaterale pe care le va provoca. O dovadă de imaturitate politică şi de administraţie centrală. Să sperăm că nu vom mai avea parte şi de alte astfel de reglementări. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Provocarea ilegală a avortului
Stafia neînţelegerilor continuă să bântuie partidele
Ioan Rotundu
Turista ecumenică
Dacă ai bărbatul fleţ...
Măsuri de iarnă
Ministerul Sănătăţii este solidar cu medicii pensionari
Asta chiar că este o tâmpenie!
Antoniu Petrescu, preotul rock
Biserica românească „Sf. Gheorghe” din Toronto are nevoie de ajutor
Informaţii utile despre locurile de muncă din Italia prin intermediul Internetului
E.ON Gaz l-a cam pus pe Diaconu pe gânduri
Vor să fie subprefecţi, Conţac n-are nimic împotrivă
Un deceniu de la moartea unui mare pictor şi poet botoşănean - Constantin Dracsin
Băutura l-a aruncat drept în braţele poliţiştilor!
Şedinţa de bilanţ a activităţii ISU şi CJSU pentru anul 2008
Ca de obicei, tot mortul a fost găsit vinovat
Ordonanţa Boc loveşte şi în activitatea coordonată de Oprişanu
Criza gazelor afectează şi unele spitale
Nitriţii lovesc din nou în copii
Ţiprigan s-a dat cu Ordonanţa lui Boc
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă