Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7619 lei
1 USD = 4.3202 lei


Număr accesări
Astăzi:
1694
De la 07 Ianuarie 2003
72041660

Comentariul comentariilor (IV)

  • Ioan Rotundu
  • 12 January 2010, 23:00
Aflăm că beizadeaua lui Prigoană, care îşi doreşte la vârsta de 23 de ani un mandat de deputat, „Şi-a sărbătorit ziua de naştere la sediul de campanie, alături de Elena Băsescu”. Se pare că beizadeaua, în materie de femei, are gusturi aparte. Prin SUA, unde l-a trimis tăticu’ la studii, s-a încurcat cu o femeie măritată. Te pomeneşti că descoperind cum „găina bătrână face zeama bună”, puştanului i s-a aprins inima după bătrâioara Elena Băsescu. Iar faptul că puşţanul le cam trage la măsea, ar putea să-i fie un atu în faţa viitorului socru.
Trecând peste acest episod cu tentă de amor nemărturisit public, problema pusă pe frontispiciul politicii româneşti de către tânărul Honorius Prigoană devine una serioasă. Să fie el deschizătorul unui nou mod de a revoluţiona clasa politică? Adică fii să-şi urmeze tatăl în Parlament, nepoţii bunicii etc., păstrând în familie mandatul de parlamentar? Pe la noi, din 1990 încoace este posibil orice. Vorba lui „X”, exprimată în jargou bucureştean: „Banii vorbeşte....”.
Revoluţionarul Mărieş ne anunţă că „N-a primit toate actele privind Revoluţia şi că va intra în greva foamei”. Omul a mai postit vreo şaptezeci de zile, fără ca autorităţilor româneşti să le pese în vreun fel. O va lua de la capăt, dar ce-şi doreşte el nu-i chip să i se împlinească. Criminalii evenimentelor din decembrie 1989 trăiesc încă, sunt printre noi, deţin puncte cheie în structurile puterii şi nu se lasă duşi după gratii.
Pentru „Lupa cetăţeanului” gestul lui Mărieş de a se sacrifica în scopul aflării adevărului din decembrie 1989 este unul ce merită toată admiraţia: „Ăsta da revoluţionar, nu cei ce primesc merite, ca cei aşa zişi revoluţionari de la Botoşani, care s-au perindat în acea perioadă prin Prefectură pentru a-şi aranja un loc călduţ în democraţia aranjamentelor de culise. O ruşine cu câtă uşurare primesc unii merite pe moca, iar mulţi ce au rămas cu sechele de la revoluţie. din Timişoara, Bucureşti şi din multe alte oraşe unde s-a tras în manifestanţi nici nu mai sunt băgaţi în seamă datorită poziţiei lor faţă de cei care au manipulat revoluţia: Iliescu, Roman,Voican şi mulţi alţii ca aceştia.”
În urma bilanţului prezentat de conducerea societăţii Apa Grup pentru activitatea anului 2009, a rezultat, printre altele, că „Apa cea mai ieftină din Moldova este la Botoşani”. Este ieftină în raport cu alte judeţe din ţară, dar în raport cu câte cheltuieli neeconomicoase s-au înregistrat, este scumpă. Este scumpă şi faţă de cât s-a investit în modernizări de reţele, este scumpă şi din cauza incompetenţelor manageriale demonstrate din plin de către conducerea societăţii. Un cititor ne-a întrebat: „E cumva reclamă? Oricum, botoşănenii se plâng de modalitatea propusă de facturare a apei, nu de preţ.”
Botoşănenii să nu plângă încă. Să-şi păstreze lacrimile pentru primele facturi când vor fi puşi la plată după noul sistem de taxare. Tot anul 2009 am atras atenţia că se pregăteşte o mare escrocherie în privinţa modului de încasare a apei consumate, dar eu am scris, eu am citit, pentru că nu s-a înregistrat nici un protest public.
Dezbateri aprinse între cititori s-au purtat şi pe seama editorialului „Merg la vaccin ca vitele la abator”. Mulţi m-au felicitat pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume. Printre ei şi „Florin”, care a mai făcut o constatare: „Felicitări, domnule Rotundu, că mai scrieţi adevărul, acum când a-l spune este un risc, păcat că un ziar ca Monitorul nu are curajul să spună adevărul şi lumea este dezinformată zilnic sau ţinută cu ştiri cretine, deci felicitări pentru textele dvs., însă ar trebui ca şi lumea să fie mai "trează", mi se pare că mulţi nu mai gândesc decât la lucruri mărunte şi nimicuri cotidiene, în timp ce un nesimţit ca Cercel manipulează grosolan lumea, oare în slujba cui este, că în cea a neamului românesc nu! Dacă alte lucruri groaznice vor fi, frumos ambalate ce-i drept, avem şi noi o vină, că suntem creduli tare.”
Deja s-a înregistrat un caz de comă. O femeie, imediat ce a fost vaccinată, a ameţit, apoi a leşinat şi a intrat în comă. Medicii spun că nu din cauza vaccinului, ci a diabetului a intrat femeia în comă. Dacă ar fi spus adevărul, ar fi fost vai şi amar de ei. Ar fi ieşit dintr-o anchetă şi ar intrat în alta.
Dreptate are şi „Y”, că şi el a simţit starea de spirit a naţiunii: „Într-adevăr, lumea asta din România parcă a luat-o razna din cauza acestui CERCEL. Apare prin toată mass media propovăduind în salvatorul românilor când de fapt el urmăreşte cu totul altceva. Toată presa duduie cu el şi gripa porcină, probabil începe de pe acum să-şi facă campanie în eventualitatea că ar vrea cândva să candideze la vreo funcţie în stat”
De escroci, poporul român n-a dus lipsă niciodată. Numai că acest Cercel este un escroc de salon, cu papion şi faţă europeană, cum l-ar defini preşedintele Băsescu, dacă i s-ar pune pata pe el. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]


Bătaie pe zahăr şi făină, pomana europeană
Miron Mitrea cântă PSD-ului prohodul
O carte importantă jucată de PSD la discuţiile pe buget
Parlamentarii muncesc pe brânci!
jumătate de oră de dezbateri pentru necesitatea unei pauze
Republica Moldova – un viitor fără comunişti?
Furt de bani şi telefon mobil din locuinţă
Au furat vinul, dar n-au mai apucat să-l bea
Program TELE'M Botoşani, miercuri
Comunicat de presă – Teatrul „Mihai Eminescu”
Comunicat de presă – Memorialul Ipoteşti
Au apărut primele victime ale vaccinului?
Concordatul preventiv, o soluţie pentru evitarea intrării firmelor în insolvenţă
De ce fug unii români de banii europeni?
Despre Ilie Carabulea, miliardarul (în carton!?)
Trichineloza îşi face de cap pe domeniul lui Ţiriac de la Balc
Salariul Guvernatorului american Bernanke, marit la 200.000 de dolari
În faţa balului bobocilor şi gripa porcină a dat înapoi
Bătrânii dascăli vor deveni sprinteni la orele de sport
La Spitalul judeţean, liderii de sindicat se opun reformei sanitare
Isteria vaccinului i-a cuprins şi pe bătrâni
Un vot …civilizat
Piaţa muncii începe a se dezmorţi
Reabilitare la Prietenia
Grecia, prima provocare pentru noua Comisie Europeana
Ucrainenii îşi vând voturile pe Internet pentru 50 - 100 de dolari
S-a lepădat de satana roşie, după care a fost uns comisar al CE
Se va amâna vizita preşedintelui Băsescu în Republica Moldova?
“Nu pot promova o politică veche, stalinistă şi mincinoasă… Noi vorbim limba română.”
Camera Deputaţilor a votat Acordul privind micul trafic de frontieră cu Basarabia
Horoscop
Inteligenţa mamei
Hram la parohia Sfântul Ioan Botezătorul din Stockholm
Suferinţă curmată
Cauza decesului: gripa porcină
Lupte de interese în privatizarea laboratorului de analize a Spitalului judeţean
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă