Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
11744
De la 07 Ianuarie 2003
79894845

Comentariul comentariilor IX

  • (Ioan Rotundu)
  • 15 January 2009, 23:00
Prin publicarea articolului „Vor înapoi şefi peste codri” cred că am pus punctul pe „i”, cum se mai spune atunci când nimereşti direct în interesul personal sau de grup. Cei vizaţi, respectiv Gheorghe Rusu şi Viorica Andronachi, foşti şefi la direcţia Silvică Botoşani şi care s-au uns în câteva rânduri cu mierea care curge din belşug pe seama codrilor botoşăneni, au sărit ca arşi. Mai ales că prin apariţia articolului chiar în momentul în care ei şi-au pus mari speranţe de a-şi crea pârtie spre şefia instituţiei, li se strică toate aranjamentele de culise.
Dar s-o luăm cu începutul. Pe mailul redacţiei, Grupul pentru Dialog Botoşani ne-a trimis un amplu material-anchetă despre abuzurile şi ilegalităţile comise de cuplul Rusu – Andronache, în perioadele când aceştia au condus Direcţia Silvică. Totodată am fost informaţi că materialul a fost pus şi la dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean Mihai Ţâbuleac, dar şi a preşedintelui PSD, Constantin Conţac. Contactat telefonic, preşedintele PSD a confirmat primirea materialului şi chiar ne-a dat şi nr. cu care a fost înregistrat la registratura CJ. În ce-l priveşte, ne-a explicat că a pus materialul la dispoziţia a doi membri de vază ai PSD, pentru a-l verifica sub aspectul informaţiile conţinute, dar că încă nu a primit concluziilor finale.
Comentatorul „Anonim” a apreciat că „Există o luptă între cele două conduceri. Nici una dintre acestea, indiferent dacă este Rusu-Andronachi sau Axinte- Nanea nu va aduce linişte în acest sector. Sperăm în înţelepciunea distinşilor domni care hotărăsc soarta acestor salariaţi.” Şi „Silvicultor” a perceput mesajul cam în acelaşi fel: „Este nevoie de linişte în acest sector. Rusu şi Andronachi nu vin decât cu gând de răzbunare. Salariaţii din acest sector nu au nici o vină că, conducerile vechi şi noi duc o luptă de gherilă. Sper ca negociatorii să dea dovadă de mai multă înţelepciune.”
După aceste două opinii, au fost postate comentarii din partea celor doi, cu scopul vădit de a-şi apăra privilegiile şi de a discredita informaţiile publicate. Iată un astfel de comentariu: „Domnule Rotundu, v-aţi prostituat rău dacă aţi ajuns să faceţi articole de presă pe bază de reclamaţii, vai de mama lui de profesionalism jurnalistic; pe cei pe care i-aţi incriminat i-ati întrebat măcar ceva? Cum puteţi analiza dumneavoastră profesionalismul a 2 oameni care au lucrat o viaţă în silvicultură, cu rezultate foarte bune, pe baza unei reclamaţii depuse de "genialul" Axinte? Dacă vreţi să întreprindeţi o cercetare jurnalistică obiectivă mergeţi zilnic la tribunal şi asistaţi la procesele pe care le au domnul Rusu şi doamna Andronachi şi veţi realiza ce prostii enorme aţi scris în acest articol. Păcat, domnule Rotundu, sunt o persoană care avea o părere acceptabilă despre dumneavoastră ca jurnalist, dar aţi dat-o în bară rău! Timpul va confirma ce vă scriu eu acum.”
În primul rând că n-am nevoie de aprecieri venite din partea acelor persoane care apreciază omul numai dacă-i laudă pe netrebnici. În al doilea rând, informaţiile din articol s-au bazat pe un material elaborat de persoane organizate civic, cel puţin aşa s-au recomandat şi rezultă din adresa de mail de la care ni s-a expediat materialul. În al treilea rând noi n-am făcut decât să publicăm şi ce gândesc alţii despre cei care au condus destinele Direcţiei Silvice, fiind informaţii de interes public. Iar cireaşa de pe tort este faptul că toate acele acuzaţii au fost culese din presa vremurilor apuse şi readuse în actualitate într-un moment cheie.
Mi s-a mai adus acuzaţia că sunt membru PNL. Un alt comentator l-a contrazis pe cel în cauză şi a jurat cu mâna pe inimă că sunt membru PSD. Cu puţin timp în urmă eram acuza că sunt membru PDL şi omul primarului Flutur. E bine, aceste acuzaţii sunt dovada imparţialităţii şi a neutralităţii mele politice. Când loveşti in interesul direct al celor dedulciţii la privilegiile puterii, nu te poţi aştepta la laude. Nici n-am nevoie! Sunt suficient de echilibrat psihic ca să tânjesc după laude sau să mă las descurajat de acuzaţii fanteziste.
N-am cerut votul sau sprijinul nimănui ca să ajung în funcţii publice bănoase şi nici nu urmăresc astfel de favoruri. N-am ajuns la borşul nimănui şi nici nu voi ajunge, iar acel om cu bani care să mă cumpere pentru a scrie ce vrea el nu s-a născut încă. Mulţi mă întreabă de ce nu chem în judecată acele scârnăvii care-mi adus acuzaţii nefondate. Nu sunt procesoman, iar dacă i-aş chema în judecată aş fi şi eu ca ei şi nu vreau.
Realist şi cu responsabilitate a comentat „Soare”, un comentariu ce ar trebui luat în seamă de către conducerea PDL: „În tot acest război se luptă câteva persoane, dar ei nu sunt victime pentru că indiferent cine e la putere, ei au avut timp şi bani cât au fost la conducere să-şi asigure spatele. Victime sunt ceilalţi salariaţi, care nu au avut drept de replică la deciziile incorecte ale conducerii şi care acum vor fi luaţi la bani mărunţi şi ca de atâtea ori în istoria Direcţiei Silvice Botoşani vor fi linşaţi dacă se consideră că au slujit vechea conducere. Cel mai corect ar fi ca aceste cupluri de conducători, care îşi plătesc poliţele călcând pe gâturile angajaţilor să dispară din sistem. Sper ca cei ce vor hotărî viitorul DS să ia o decizie corectă şi să numească nişte oameni tineri, capabili, fără interese meschine şi care nu sunt implicaţi în gherila Rusu-Axinte-Hăidăuţu. Altfel, o luăm de la capăt... şi ne-am cam scârbit de mutrele lor acre de comunişti...”
Problema s-a rezolvat elegant şi într-un mod neaşteptat. Conţac a cedat Direcţia Silvică PDL-ului, blocând accederea la conduce e a cuplului Rusu – Andronache. Este probabil ca cei doi să părăsească PSD-ul, care le-a oferit ani mulţi suficiente privilegii, dar nu cred că Flutur îi va primi în PDL şi le va oferi şefia instituţiei. Ar fi prea mare compromisul! La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ministrul Educaţie nu a cerut părinţilor să păzească şcolile
Pe motiv de criză economică, spitalele au primit ordin să facă economii
economiile vizează reducerea cantităţilor de medicamente
Fermierii aşteaptă banii pentru subvenţii, care nu mai ajung la Botoşani
O promisiune a ministerului Sănătăţii, despre care nu se ştie când se va îndeplini
Pietonalul Unirii intră în reparaţii în acest an
Premiul naţional „Mihai Eminescu” a ajuns la un poet originar din Botoşani
Liber la reclamaţii către DGA
„Un măturător mă costă 18 milioane de lei vechi pe lună”
„Legea sunt eu!”
Problemele lui Sir
Horoscop
Comunicat de presă
Zice că este serios şi plăteşte la timp salariile
Viagra lui Băsescu
Petrecere românească la Anvers
Români plecaţi să cucerească Varful Vinson de 4897 m din Antarctica
Cui nu-i pasă de cele 10 milioane de români din afara frontierelor?
Constituţionalul neconstituţional
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă