Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
13914
De la 07 Ianuarie 2003
70448686

Comentariul comentariilor (L)

  • Ioan Rotundu
  • 24 March 2010, 23:00
Pornind pe urmele unor informaţii primite la redacţie pe mail, din verificarea lor a rezultat o situaţie extrem de īngrijorătoare pentru comunitatea īntregului judeţ. Concluziile verificărilor noastre au fost publicate sub titlul „Şleahta preşedintelui Ţābuleac” şi din cuprinsul textului rezultă limpede că la nivelul instituţiei Protecţiei Copilului şi sub oblăduirea preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani Mihai ţābuleac se petrec lucruri extrem de grave. Īn această instituţie s-au făcut angajări pe criterii clientelare şi determinate din interese politice, s-au făcut promovări prin interpretarea unilaterală a legii şi īn favoarea unor persoane apropiate conducerii unităţii, chiar protejate de directorul Liviu Rădăşanu din motive de simpatie personală sau de altă natură.
Din articol mai rezultă că preşedintele Consiliulu8i Judeţean Mihai Ţābuleac nu numai că ştia de aceste angajări clientelare, dar le-a patronat şi chiar le-a binecuvāntat de la nivelul funcţiei sale. Īnsuşi preşedintele s-a īnconjurat de persoane angajate contractul, dar plătite din bani publici, sub motiv că-i sunt consilieri personali. Numai că aceste persoane au un trecut controversat, de persoane percepute ca avānd īndeletniciri nu tocmai onorabile īn societate. Aşadar, avem de-a face cu o şleahtă de angajaţi plătiţi din banii publici care n-au altă menire decāt a alimenta şi susţine orgoliile preşedintelui Ţābuleac, un fel de aplaudaci personali şi nicidecum consilieri cu statut de specialişti īn anumite domenii.
Articolul a fost accesat, pānă ieri la ora 14.00, de către 9.923 de cititori şi au fost postate peste 50 de comentarii dar vizualizate numai 33, restul fiind considerate de administrator ca nefiind conforme cu cerinţele noastre afişate public.
De remarcat că foarte multe comentarii dintre cele vizualizate au reliefat şi alte ilegalităţi consumate īn instituţia Protecţiei Copilului şi despre care noi n-am scris, neştiind de existenţa lor. Toate aceste fapte consumate la nivelul conducerii Consiliului judeţean şi Protecţiei Copilului pun īntr-o altă lumină dimensiunea uriaşă a fondurilor pe care le consumă din bugetul judeţului instituţia Protecţiei Copilului. Acum avem şi explicaţia de ce preşedintele Ţābuleac a luptat aşa de insistent ca Protecţia Copilului să primească sume importante. S-a dorit ca angajaţii pe criterii politice şi clientelare să aibă salariile asigurate pe īntreg anul şi nu aibă temeri din acest punct de vedere.
Īmi este greu să selectez din comentarii, pentru că mai toate au importanţa lor şi se constituie īntr-o cărămidă a īntregului. Am hotărāt să acord atenţie ultimului comentariu validat şi semnat de „Mai aproape de adevăr” şi care sugerează că articolul semnat de către mine ar avea o nuanţă politică: „Īntāmplător īi cunosc şi pe Ţābuleac şi pe Rădăşanu fără ca nici unul dintre ei să-mi fie prieten. Cred că pot spune cu destulă obiectivitate că dl. Liviu poate fi recunoscut uşor īn toate descrierile de mai sus (şi sunt chiar blānde după părerea mea) ceea ce nu pot spune despre Ţābuleac. Mie personal mi s-a părut a fi un om cu ţinută morală şi caracter. Ceea ce se īntāmplă acum pare a fi din scenariul votaţi-l pe Flutur preşedinte şi nu pe Ţābuleac că doar se apropie alegerile īn PDL...”
Ştiţi ce este ciudat la acest comentator. Deşi recunoaşte că Rădăşanu este vinovat de multe fapte reprobabile profesional, comise sub oblăduirea preşedintelui Ţābuleac, tocmai pe preşedinte īl consideră imaculat comentatorul. Şi mai ciudată este īncercarea de a dirija atenţia publică spre o latură politică. Aflu citind acest comentariu că preşedintele Ţābuleac ar dori să candideze la preşedinţia PDL. Īn presă nu se cunoaşte despre o astfel de intenţie. Cum de ştie comentatorul? Ceva este putred īn Danemarca acestui cititor. Īl asigur că din ce-am scris nici prin cap nu mi-a trecut că ar putea fi īn favoarea lui Flutur.
Dacă ar fi să-mi dau cu părerea şi aş fi membru PDL eu n-aş alege preşedinte pe niciunul dintre cei doi. Ţābuleac are un trecut prea controversat ca să mai aibă pretenţia morală de a fi preşedinte de partid iar Flutur ar face bine să se ocupe mai mult de primărie că īn calitate de preşedinte PDL n-a făcut şi nu va putea face mare brānză. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Bancul zilei: Replica prostituatei
Horoscop
O mască rāde, o mască plānge …īn fotbalul din zona Flămānzi
A gāndit cu „cojones” şi-a lăsat gravidă o ţigăncuşă de …14 ani
Nepăsarea primarului Trofin frizează penalul
sau ce n-au ochi să vadă controlorii Curţii de Conturi
Vitaminele īsi pierd calităţile, daca sunt ţinute īn īncăperi umede
precum baia sau bucătăria
Cel mai inteligent om din lume a refuzat un premiu de un milion de dolari
Pe cānd un caz Voicu şi la Chişinău?
Manifestaţii de amploare sāmbătă 27 martie la Chişinău
īn cinstea Unirii Basarabiei cu Ţara Mamă
„Zilele Basarabiei” la Bucureşti, Timişoara şi Chişinău
Comunicat de presă
Īn sfārşit, municipiul Botoşani are stemă şi hartă
Turul Ciclist al Romāniei trece din nou prin Botoşani
Spectacol la lumina lumānărilor
Municipalitatea botoşăneană s-a apucat de curăţenie
Cupluri de aur
printre sărbătoriţi s-a aflat şi un cuplu deosebit
Activităţi premergătoare sărbătoririi Zilei Jandarmeriei
Confiscare de alcool – Răuseni
Cinci poliţişti din Flămānzi şi Frumuşica au fost avansaţi īn grad
Rādeţi cu „Vasilache”
Preşedintele Ţābuleac va avea azi „urători” de la Protecţia Copilului
La Spitalul judeţean tichetele de masă devin o amintire
Coplata restricţionează accesul săracilor la serviciile medicale
Prea Īnaltul Teofan va fi prezent azi īn Botoşani
Cine va fi mai tare-n boaşe?
Primarul Flutur a pus Parchetul să ia urma banilor dispăruţi īn mod misterios
garanţia pentru bună execuţie depusă de Nova Construct pentru lucrarea de pe Bulevard a dispărut īn mod misterios
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă