Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Remember
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
31525
De la 07 Ianuarie 2003
80588097

Comentariul comentariilor LII

  • (Ioan Rotundu)
  • 1 April 2009, 23:00
Cum o nenorocire nu vine niciodată singură, nici criza economică n-a venit peste români neînsoţită. Au avut grijă cei de la banca Mondială să-i dea un însoţitor. Aşa am aflat şi noi că „Banca Mondială nu mai vrea români pensionari”, decât de la vârsta de 70 de ani în sus. Adică să muncim până vom fi duşi direct la cimitir, fără să mai beneficiem cu ceva din contribuţia socială plătită zeci de ani. „Leni” s-a întrebat: „Da de ce nu până la 100 de ani? Oare mai gândeşte cineva în România?” Deocamdată vor să muncim până la 70 de ani pentru că atât este durata medie de viaţă în România. De va creşte durata de viaţă, vor avea ei grijă să ne prelungească şi perioada de muncă. De gândit, se gândeşte în România, numai că de acţionat se acţionează după cum vor cei de la BM şi FMI, în faţa cărora am îngenuncheat la ordinul preşedintelui Băsescu.
După o serie de investigaţii pe-o arie mai largă, s-au publicat şi concluziile sub titlul „Mihai Darie – un securist de treabă, fără minte, dar extrem de bogat”. Un comentator ne-a luat la rost că tot ne legăm de bietul om. Ne legăm pentru că el a avut impertinenţa să ceară votul botoşănenilor de a fi ales consilier judeţean, după care şi-a încasat liniştit indemnizaţia, fără ca noi să beneficiem cu ceva de pe urma sa. În schimb, el s-a îmbogăţit vizibil. Apoi, nu suntem noi cenuşăreasa României ca să oploşim la sân toţi torţionarii care au activat ca ofiţeri în structurile fostei Securităţi.
Printre comentatori s-a creat şi o dispută. Un anume „Eu” a sărit în apărarea lui Darie, iar un altul i-a explicat cum stau anumite lucruri prin Botoşani, mai ales prin cercul pe unde se învârte Darie. Numai că acelaşi „Eu”, în loc să se răfuiască cu cel care l-a contrazis în comentariu, a încercat să se răfuiască cu mine, postând acest comentariu: „Informator ai fost dumneata domnule Rotundu!...Eu sunt un cetăţean cinstit şi onest, care spun adevărul şi nu sunt plătit de cineva anume. Aşa cum ai fost, eşti şi vei fi...” Faptul că i-a fost ignorat propriul comentariu, cel aflat în dispută cu „Eu” a revenit cu „Eşti cinstit ca Iliescu şi prostănac ca Geoană. Ce treabă are domnul Rotundu cu comentariul meu? Cheamă-l în judecată, domnule Rotundu, să probeze că ai fost plătit. Dacă n-o vei face înseamnă că are dreptate.”
Am explicat în repetate rânduri că George Lazăr de la Monitorul a cerut CNSAS să mă verifice dacă am fost informatorul Securităţii. Răspunsul primit a fost negativ, ceea ce l-a determinat pe Lazăr să scrie că „Rotundu nici măcar informator al Securităţii n-a fost în stare să fie”. Aşa este! N-am fost în stare, în schimb au fost alţii care acum pozează în patroni cinstiţi, înalţi funcţionari publici, politicieni de vârf sau pe post de lupi moralişti în media locală. De chemat în judecată pe acest „Eu” n-am să-l chem. Dacă aş face-o, aş fi ca el, mic la caracter şi frustrat de neîmplinirile în viaţă. Şi „Ue” s-a simţit iritat de comentariile lui „Eu”, care a replicat în genul: „Măi eu-le tot îl pupi la poponeaţă pe nea secu, ce a făcut pentru Botoşani? E o nulitate absolută, ce putea face unul ca el, dă exemple concrete, nu chestii de genul a făcut numai bine. I fi făcut dar pentru el, nu pentru botoşăneni, trăieşte cineva mai bine din numai binele făcut de el? Ce caută el la Botoşani? Aici a fost repartizat la furat.”
Noul ales preşedinte PNL, Crin Antonescu, luând act de încercarea de puci a lui Ţurcanu împotriva preşedintelui statutar al PNL Botoşani, senatorul Liviu Câmpanu, a anulat actele încheiate de către Ţurcanu în şedinţa de puci şi a stabilit că preşedintele legitim rămâne Câmpanu. Citind „Comunicatul de presă PNL”, comentatorul „Gaby” a simţit cam ce se ascunde în spatele încercării lui Ţurcanu: „Se confirmă ceea ce era de aşteptat. Pozând în victime, Ţurcanu şi Târzioru vor cere azil politic la PDL, pentru că d-l Crin a condamnat acţiunea lor nestatutară. Atenţie deci, Cătălin Flutur, este pe cale să ia naştere o bisericuţă în PDL, dacă cei doi vor reuşi infiltraţia.” Lucrurile par a fi mai complicate, dacă citim şi acest comentariu: „Pentru Gaby. Mi-ar plăcea ce spui, dar nu cred. Ţurcanu o coace. De aseară a început să sune preşedinţii de organizaţie spunând că este Orban şi că Orban le dictează să îl susţină. Ce ne facem? Spune Gaby, cum ieşim din asta. După cum vezi, vine Orban să radă tot. Cine nu-i cu mine, îmi este duşman.” Liberalii, cel puţin la Botoşani, au o şansă cum nu le-a mai oferit istoria. Aceea de a profita de pe urma degringoladei din PSD şi PDL şi a le sufla electoratul, fie şi numai parţial. Dar cu astfel de certuri vor pierde electorat şi este păcat.
Aflăm de la Vasiliu, actuala şefă a Autorităţii Sanitar-Veterinare, că „Inspectorii sanitar-veterinari pregătesc prigoana producătorilor individuali”, adică îi vor amenda drastic pe oierii care nu vor sacrifica meii prin asomare şi-i vor tăia în sistem tradiţional. „Topor” le dă cu flit: „Având în vedere admiraţia care o am faţă de aceşti vajnici apărători ai mieilor tăiaţi de Paşti, o să fac tot posibilul să-mi cumpăr ca şi anul trecut un miel tăiat în condiţii tradiţionale ,la stână, şi-l voi mânca cu plăcere, ştiind că nu are stampila ovală, care să-i ridice preţul. Salamul stricat sau plin de chimicale conservante este de 1000 de ori mai periculos decât mielul tăiat în aer liber, ca pe timpul bunicilor noştri. Verificarea să se facă în alimentare şi alte locuri pline de mărfuri otrăvite. Părerea mea.” Este o părere binevenită. Dar cine ţine cont de părerile noastre? La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Un cuplu redescoperă iubirea
Târg expoziţional de miei şi pielicele la Popăuţi
Poliţişti comunitari la catedră
Dezvoltarea cooperării transfrontaliere între Copălău şi Sudarca - Republica Moldova
Cooperare culturală între localităţile George Enescu Pârjota – Republica Moldova
Buni profesionişti, poliţiştii din Flămânzi s-au dovedit buni şi la fotbal
Horoscop
Negociere salarială
Despre relaţia Iliescu - Lavinia Şandru
Show românesc în UK – lăutari români fac senzaţie lângă Ochiul Londrei
Mitropolia Basarabiei condamnă ameninţările lui Voronin la adresa bisericii româneşti
Vă invită la o partidă de sex... de neuitat
Apele tuturor cu responsabilităţii comune!
întâlnire de informare – consultare privind Planul de Management al Spaţiului Hidrografic Prut – Bârlad
Istoria şi tradiţia dulciurilor în bucătăria românească
Foştii informatori ai Securităţii se simt bine în PSD
Ioan Rotundu
Secretul de 30 de ani al primarului ieşean Nechita, dorohoian la origine
el a fost informatorul Securităţii cu numele de cod
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI JOI 2 aprilie
Lăcaş de cult mistuit de flăcări în dimineaţa de 1 Aprilie
pompierii au ajuns cu întârziere, crezând iniţial că este vorba de o farsă
Jaf armat la o bancă comercială botoşăneană
Liceenii se întrec în cânt şi dans popular
Istoricul Jandarmeriei botoşănene
Românul şi aleasa inimii
Birocraţie complicată pe seama amărâtului de lapte muls
Ieftinirea medicamentelor, o iluzie care nu va fi simţită prin economii la buzunar
„Taxa pe papuci” se va aplica în raport de „faţa” rurală sau urbană a vizitatorului
Profesorilor li s-a cam făcut lehamite de grevă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă