Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7777 lei
1 USD = 4.3149 lei


Număr accesări
Astăzi:
18281
De la 07 Ianuarie 2003
72505177

Comentariul comentariilor (LIV)

  • (Ioan Rotundu)
  • 19 February 2008, 23:00
Din nou junele nostru şi-a dat în petic. Dorind să facă o declaraţie, printr-o abordare diplomatică a subiectului, i-a ieşit totul pe dos. Iar ce-a ieşit, noi am sintetizat totul prin titlul articolului „Ghiorghiţă îi consideră pe consilierii liberali reduşi mintal”. Concentrat mai mult asupra fotografiei lui Ghiorghiţă decât asupra mesajului transmis prin declaraţia făcută, „Gore” a tras următoarele concluzii: „Priviţi poza! Ăsta zice despre inteligenţa altora de rău? Vă rog să mă scuzaţi! Dom’le, schimbă-ţi moaca, întâi!” Să fim corecţi, Ghiorghiţă are un fizic plăcut. La caracter trebuie să mai lucreze. „Alex” vrea să pară imparţial: „La hoţii şi escrocherii îi merge mintea şi lui Gheorghiţă, în rest este şi el aşa cum îi face pe liberali.” Acestui comentariu, nefavorabil lui Ghiorghiţă, i-au urmat şi altele. „Unul” vede finalul carierei politice a lui Ghiorghiţă prin „…dar vine şi luna mai şi cetăţenii îl vor scuipa din Primărie, că şi aşa a stat prea mult”
Mulţi cititori au postat comentarii, când au luat act că „Fostul lider PSD, Mihai Baltă râvnit de pedelişti”. Am putut constata că Mihai Baltă, chiar dacă s-a retras din viaţa publică, n-a fost uitat de către botoşăneni. „Anonim” îşi exprimă speranţa că „Sper să nu se prostitueze şi el!” Altcineva, cu aluzie intitulat „psd” l-apreciază pentru că „Multe i se pot reproşa dl Baltă, dar ştia să se poarte cu oamenii, ştia să fie diplomat, activitatea de partid era deschisă ptr toţi cei de stânga, păcat că s-a lăsat orbit de… ştim noi cine şi încălecat…” Tot cu speranţe a comentat şi „Coco”, nu şi fără a face apel la raţiune: „Sper ca dl Baltă îşi va păstra raţiunea, demnitatea şi decenţa şi nu va migra la pedelişti...” În urma unei convorbiri telefonice avută cu Mihai Baltă, acesta s-a exprimat că toate zvonurile apărute pe piaţa politică sunt o diversiune şi nu-l interesează. „Nu comentez zvonuri” a fost singura sa declaraţie.
O dispută de ordin social s-a creat şi pe seama declaraţiei preşedintelui PRM, Dumitru Codreanu, ce „Este de părere ca elevii indisciplinaţi să nu mai înveţe carte”. Desigur, părerea sa este a unuia ce nu poate înţelege de ce unii părinţi şi-au părăsit copii, pentru a culege căpşuni în Spania. Nici n-are cum, de vreme ce acei părinţi n-au fost directori de IAS, senator al României şi angajat al statului cu leafă bună şi sigură cum este chiar autorul declaraţiei. Nici „Mitikă” n-are suflet de tată pentru astfel de copii, care se culcă seara cu dor de mamă şi tată, care au accente de violenţă generate de gelozia pe acei care au familia întregită: „Sunt părinte. Şi, DA, cred că d-l Codreanu are dreptate aici. M-am săturat de lipsa de bun simţ a elevilor. Treci pe lângă ei pe strada şi auzi înjurături pe care nu le suporta hârtia. Ce dacă la 1 metru de ei se afla un om de 50 ani sau mai în vârstă?! Se sărută fără jenă blocând trotuarul, cu ghiozdanul în spate şi cu blugii mai scurţi decât chiloţii, (ţinută de elev), fumează mestecând gumă în drum spre şi de la şcoală, merg în grupuri fără să-ţi facă loc. Daca le faci observaţii, o faci pe riscul tău. Şi ar mai fi multe. Scene pe care le vedem zilnic cu toţii. Ce fel de părinte poţi fi lăsându-ţi fiica la şcoală cu buricul gol şi tricou mulat?! Jalnic! La ce să ne aşteptăm de la ei?! Ce viitor o fi având Ţara asta?!”
Cred că acest comentator nu înţelege multe modificări de comportament ale tinerilor de astăzi şi ce anume le-a generat. Democraţia pe care am dorit-o nu înseamnă pentru copii noştri „cuminţenia pământului”. Ţările civilizate se luptă de zeci de ani să găsească soluţii comportamentale şi forme de educaţie pentru tineri. N-au găsit. Şi ştiţi de ce? Pentru că răposatul Alexandru Paleologu a avut perfectă dreptate când a pus la îndoială perfecţiunea democraţiei.
Democraţia are şi defecte, iar aceste defecte se regăsesc şi în comportamentul unor copii, privaţi de grija şi căldura părintească sau nu mai pot de bine. Disputa dacă responsabilitatea educaţiei revine integral părinţilor sau educatorilor este departe de a clarifica viitorul educaţional al tinerelor generaţii. Cert este că sub cupola acestei dispute, ce se poartă de ani de zile şi nerezolvată de nici un ministru al Educaţiei prin reforma promovată în învăţământ, va continua să facă multe victime. Nu-i pasă nimănui, iar politicieni de teapa lui Codreanu, care cât au stat în Parlamentul ţării n-au iniţiat nici o lege în acest sens, nu fac decât să producă zoi politice. Sub acest aspect preşedintele Băsescu are multă dreptate.
O altă dispută, de această dată de ordin civic, s-a creat pentru că „Pensionarii nu vor terenuri de joacă”. Uitând că şi ei au fost copii, unii pensionari vor ca liniştea să primeze în defavoarea descătuşării de către copii, prin joacă, a energiilor tinereşti. „George” a preferat umorul negru: „La pensionari amenajaţi locuri de veci, fiecare cu ce îl doare!”. Nici „Cetăţeanul” nu s-a arătat mai înţelegător: „Să se mute la Pacea, domnii pensionari care nu suportă locurile de joacă”. Nu acesta-i modul de rezolvare a problemei. Calea dialogului cred că este forma civilizată care să pună capăt disputei, ce cred că este creată cam forţat, mai degrabă din nevoia electorală a unor politicieni. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (2)]


Papricaş ardelenesc de pui
Cerere de recompensă respinsă
Horoscop
Ploaie de directori ai E-ON la Prefectura Botoşani
Bugetul local la mâna consilierilor
Eltrans vrea să mai achiziţioneze 10 tramvaie de la nemţi
Pesediştii botoşăneni vor face campanie prin viu grai
Probleme pentru cei care nu vor să achite taxa de salubritate
Copiii botoşăneni studiază ... bancnotele
Dezinsecţie sau fotbal?
Vorona, la loc de cinste
LSI doreşte modificări la concursul pentru directori de şcoli
Elevii cu potenţial violent vor fi vânaţi chiar de cei plătiţi să-i educe
Judeţul nu stă extraordinar cu spaţiile verzi
IŞJ a semnat un parteneriat cu Grupul Educativa
Spicul 2 Dorohoi amendat cu 7000 lei de OJPC
Program TELE’M Botoşani, miercuri 21 februarie
Şedinţă cu uşile închise, că aşa au vrut cei din MIRA
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă