Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
29960
De la 07 Ianuarie 2003
111167398

Comentariul comentariilor LVI

  • (Ioan Rotundu)
  • 7 April 2009, 23:00
Iată că după ce-a fost decapitat PSD-ul, a venit la rând şi PNL, motiv ca să ne intitulăm ştirea „Portocalii nu glumesc. După PSD a fost decapitat şi PNL-ul”. Noi am pus îndepărtarea lui Câmpanu de la preşedinţia PNL pe seama faptului că, la Congresul PNL; acesta s-a situat de partea lui Tăriceanu şi împotriva lui Crin Antonescu. Pentru că Tăriceanu a pierdut preşedinţia PNL, Câmpanu a fost pedepsit pentru lipsa sa de inspiraţie politică. Ludovic Orban s-a numit trimisul PNl la Botoşani, pe post de călău al lui Câmpanu. Cel care-şi freacă fericit mâinile de toată această întorsătură a lucrurilor este deputatul Florin Ţurcanu, ce i-a pus gând rău preşedintelui Câmpanu încă de acum un an. L-am avertizat pe Câmpanu să fie atent la mişcările lui Ţurcanu, dar n-a luat seamă la sugestiile mele. Aşa că lipsa sa de vigilenţă asupra adversarilor din interiorul partidului a plătit-o cu vârf şi îndesat.
Iată şi opinia unui cititor, vizavi de evenimentul consumat: „Nu Orban i-a speriat, ci Ţurcanu cu ameninţările făcute înainte de această adunare. În sala de marmură "circ", iar în sala mare SPECTACOL. Nişte "pupincuristi" care nu au avut curajul să vorbească, au comentat din sală mascaţi de alte persoane. Ruşine organizaţiei "Leorda", care pe cât de "voluminoasă" este, pe atât de pitită a stat în scaun, în anonimat.” Guvernul Boc pare a fi hotărât să ne extermine prin orice mijloace. Mai nou, se pregăteşte o ordonanţă guvernamentală prin care să se interzică internarea bolnavilor cronici în secţiile de reanimare. De vreme ce aceştia nu mai au şanse de a fi salvaţi, Guvernul Boc vrea să le curme suferinţele, omorându-i cu zile., numai să facă economii la cheltuielile cu spitalizarea şi medicamentele Este ceva nemaipomenit, ceva de neimaginat! Nici cel mai crud dictator n-a recurs la o asemenea soluţie. Vorbim de civilizaţie europeană, dar noi nu suntem nici la nivelul triburilor sălbatice de indieni.
Vestea că „Bolnavii cronici nu vor mai fi primiţi la reanimare” n-a prea stârnit interesul cititorilor. Semn că, ori scârba şi dezgustul faţă de Guvernul Boc a atins cele mai înalte cote, ori am alunecat în ghearele unei apatii sociale care ne-a transformat în roboţi insensibili la necazurile celor care ne înconjoară. „Cris” a comentat nedumerit: „Cum adică… se va lua în considerare vârsta bolnavului. Dacă e mai în vârstă ce se întâmplă? A-l lăsa să moară?” Ironic, „Aurel” a ales maliţiozitatea drept formulă de exprimare: „Bravo, aşa-mi place, ce să caute la reanimare, să-i ducă la morgă direct, mama lor de bolnavi! Ce mă bucur că i-am votat pe ăştia, n-ar mai ajunge!”
Viaţa politică la nivel de judeţ a suferit modificări esenţiale. Schimbările care au avut loc la vârful conducerii în PSD şi PNL au scos aceste partide din preferinţele electoratului, generând societăţii botoşănene sentimente de dezgust şi adâncă amărăciune. Cel care a avut de profitat de pe urma acestor modificări politice majore a fost Partidul Democrat Liberal, care conduce judeţul fără a mai avea vreo opoziţie politică semnificativă. Astfel de dezechilibre de forţe politice m-a inspirat să scriu editorialul „Flutur - cel mai puternic om al momentului”, pentru că Flutur, în calitatea sa de preşedinte PDL, a devenit cel mai puternic om politic, dar şi cel mai responsabil pentru viitorul economic, social şi politic al judeţului.
„Observator” a apreciat că „Din fericire puterea este în mâinile unui om echilibrat, putere pe care sperăm să o exercite numai în interesul cetăţenilor acestui judeţ.” Iată şi o opinie mai rezervată: „Asta rămâne de văzut... Vrei să cunoşti un om? Dă-i o funcţie de conducere. Patru ani trec repede. Prea repede pt. unii.”
Gândind în stil european, „Cel care nu votează” s-a arătat dezamăgit de clasa noastră politică: „Eu pe oricine aş vota ies rău. Mă uit la ei, analizez ce fac şi ajung mereu la aceeaşi concluzie, că nu avem nici o şansă să ne civilizăm. Ei se cred în slujba intereselor lor, nu în slujba contribuabilului şi votantului, cum este în occident. Am evoluat de la foştii activişti PCR din anii 90 la feudalii cu bani de acum. Democraţie de unde?”
A trebui să vină până la Botoşani, ca să aflăm că Ecaterina Andronescu „Ministrul educaţiei crede că la Universitatea „Petre Andrei” s-au eliberat diplome false”. Şi dacă este aşa, ce va face doamna ministru? Într-un mandat anterior plângea pe uşa de intrare în Universitatea româno-americană, pentru că nu i s-a dat voie înăuntru. Ce le-a făcut celor de acolo? Nimic! Tot nimic nu vor păţi nici cei de la Universitatea „Petre Andrei” sau alte universităţi care au procedat la fel.
Sunt atât de mulţi cei cu diplome false, cu zecile de mii, că nici un ministru, din vizibile interese politice, nu va lua decizia de anularea acestora. Androneasca vorbeşte ca să se afle în treabă. Ar trebui să-i fie ruşine. A iniţiat în Parlament legea pentru majorarea cu 50% a salariilor profesorilor, a susţinut în campania electorală parlamentară că dacă profesorii vor vota cu PSD-ul, vor beneficia de acea majorare, iar când partidul său şi ea au ajuns la putere s-au eschivat în a-şi mai ţine promisiunea. Ce autoritate mai poate avea un astfel de om politic ajuns ministru? Nici un fel de autoritate, pentru că toţi sunt o apă şi-un pământ. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Atentat la sănătate!
Ioan Rotundu
Comunicat de presă TNL Botoşani
„Foaia Romanească” îşi încetează apariţia „graţie” unei decizii politice maghiare
Românul Călin Rovinescu este noul preşedinte al companiei Air Canada
Aliaţi împotriva capcanelor întinse de secretarul Viciriuc
Pretenţios, primarul Acatrinei mai vrea şi asfalt
Stratulat intenţionează să facă din Zăiceşti o staţiune a comunei Băluşeni
Premiu Internaţional pentru Bianca
PROGRAM TELE'M MIERCURI 8 Aprilie
Horoscop
Destăinuirea blondei
Eliminarea lui Conţac
Semnul lui Băsescu
Vă evaluează riscul unei îmbolnăviri profesionale
Din zbaterile unui botoşănean: comerciant, poet, colecţionar şi inventator
Casele sinistraţilor aproape de finalizare
Actorii sunt rugaţi să renunţe la sporuri pe motive de criză
Autorităţile au ajuns la un consens cu Armata
Rodica Huţuleac a fost investită în funcţie
Abia la vară în sediul nou!
Ada Macovei, sufocată de reclamaţii
Centrele de permanenţă mult mai aproape de a prinde viaţă
Coplata ar putea să ne usuce buzunarele
Nou vechi director, noi speranţe!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă