Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
12264
De la 07 Ianuarie 2003
70507716

Comentariul comentariilor LVIII

  • (Ioan Rotundu)
  • 9 April 2009, 23:00
Încet, dar sigur, Guvernul Boc ne bagă mâna în buzunar şi ne tot ia, fără să putem pune ceva la loc. Acest mod de lucru îmi aduce aminte de-o anecdotă cu bunicul şi nepotul. Aflând că bunicul are ceva economii, nepotul îl tot ruga să-i dea bani de buzunar. Iar bunicul îl trimetea la oala cu galbeni, să i-a cât are nevoie. La un moment dat, revoltat, nepotul îi spune bunicului că oala este goală. La care bunicul, calm, i-a spus că dacă numai a luat fără să mai pună la loc, este normal să fie goală. Aşa şi Guvernul Boc, ne tot ia, ne tot ia, fără să ne dea ceva în loc şi nu-i departe vremea când tot băgându-ne mâna în buzunar, va constata că este gol. Deşi potrivit legislaţiei în vigoare, românii plătesc contribuţie la asigurările sociale de sănătate, Guvernul Boc a inventat şi sistemul de colată, adică, dacă ajungem la medicul de familie, să mai achităm şi o taxă de consultare. Aşa că, am zis noi, „Coplata ar putea să ne usuce buzunarele”, mai ales că nu ni s-a spus cât de mare va fi aceasta. „Y” a tras concluzia că „Vom ajunge să plătim şi când ne vom plimba prin parc, pe trotuare, se vor pune taxe şi pe aerul pe care îl vom respira. Asta este politica celor din partidul portocaliu, un partid care încet, încet se autodesfiinţează. Probabil toţi cei din partidul portocaliu ar trebui să facă un control psihologic în frunte cu marinarul lor ...”
Mult mai trist şi dezamăgit de cele ce se întâmplă a comentat „Pacient”, un comentariu din care răzbate mult năduf: „Dacă la sănătate s-au dat mai mulţi bani decât acum câţiva ani, când vedeam şi noi că ne descurcăm mai bine, se pune întrebarea: unde dispar banii? Vedem că medicamentele scad ca volum şi cresc ca preţ, iar în oraş avem mai multe farmacii decât crâşme şi toate dau profit că altfel s-ar mai închide din ele. În jurul spitalului avem fel de fel de paznici galonaţi plătiţi la firme şi altădată aveam 3 mari şi laţi. Tot ce se face pentru spitale intră în contact cu nişte privaţi (dializa) care vor să privatizeze serviciile care nu sunt profitabile. La ei cum se face că sunt profitabile? Cei fără bani o să murim pe stradă ca nişte câini fără stăpân.” Nu se va muri pe stradă. Se va muri la poarta spitalului, pentru că cei bolnavi cronic nu vor mai avea acces la internări. Cel puţin la o astfel de concluzie a ajuns Guvernul Boc. Dacă tot sunt cronici, la ce bun să mai cheltuiască statul bani cu tratamentul?
Primarul „Stratulat intenţionează să facă din Zăiceşti o staţiune a comunei Băluşeni”. Nobilă intenţia sa, dar un cunoscător al localităţii îi aduce aminte că „Foarte bune iniţiative d-le primar, dar ştiţi că Zăiceştiul nu are apa? La vreme de secetă nici în fântâni nu mai izvorăşte şi am avut câţiva ani lipsă de apă!” Primarul din Băluşeni nu-i sigurul politician care promite marea cu sarea. Dacă cetăţenii satului Zăiceşti cred că primarul va transforma localitatea într-o staţiune, este treaba lor. Nu este interzis să visezi! Dureros va fi când, la alegerile din 2012, vor constata că vorbele frumoase ale primarului n-au fost transformate în fapte.
Revoltat pe intenţia Guvernului Boc de a nu mai permite secţiilor de reanimare din spitale internarea şi tratarea bolnavilor cronici, am scris editorialul „Atentat la sănătate!” Dintre comentariile postate, l-am ales pe cel semnat de „Dan”, şi el revoltat: „O să dea molima şi în guvernul Boc, atunci să-l vedem pe acest pechinez care se dă mare ce-o să facă. Are şi el părinţi, poate dă Domnul să devină cronici şi ei. Nişte hoţi şi nişte bandiţi au ajuns să ne conducă ţara. Asta am votat, asta avem. Criminali pe bandă rulantă.”
După o deplasare la Primăria Flămânzi, luând act de problemele cu care se confruntă primarul Pitorac, prefectul Cristian Roman a promis că-l va sprijini. Aşadar, cei doi au devenit „Aliaţi împotriva capcanelor întinse de secretarul Viciriuc” Iată şi opinia unui flămânzean: „Toată lumea ştie de contribuţia secretarei la afacerile necurate derulate până în 2008, la Primăria Flămînzi. Mica ciupeală, salariaţi ce împărţeau şpaga cu cei ce-i protejau, concesiuni şi vânzări pe doi bani, căpătuiala unor „rezemători de ziduri"( vezi firma fostului vice) etc, toate au fost supervizate şi de secretară, chiar prin prezenţa în instituţie a acesteia. Când Pitorac încearcă să pună lucrurile la punct, bineînţeles că devine duşmanul unora ! Să le fie ruşine că au văzut primăria ca pe o afacere personală!”
Nici secretara Paraschiva Viciriuc n-a stat cu mâinile în sân. De la un calculator au fost postat trei comentarii, toate constând în atacuri directe la primarul Pitorac. Probabil că s-au postat mai multe astfel de comentarii, dar programul nu validează decât primele trei. Primarul Pitorac ar trebui să-i mai rotească pe cei din primărie, care s-au înnărăvit la rele. Şi n-ar strica să înceapă cu secretara Viciriuc. Şi-ar uşura mult activitatea de viitor. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]


Scriitorul Dumitru Iov şi comandorul Dumitru Berbunschi vor deveni nume de străzi
Grant de 30.000 de euro câştigat pentru un schimb de experienţă în Italia
beneficiari vor fi profesorii din Flămânzi
Horoscop
Diversiune nereuşită
Se consideră naşul tuturor telefoanelor
Baia preşedintelui Ţâbuleac
„Inima verde a Laurianului”
"Încercăm să supravieţuim"
„România plăteşte pentru lipsa unei politici faţă de R. Moldova”
Povestiri de buzunar
Represiune la Chişinău
Mierea – aromată şi sănătoasă!
„Şi într-un caz şi în altul avem nevoie de sprijinul Guvernului”
Mai bine ieşi dacă cerşeşti, decât dacă munceşti!
Ţâbuleac a pus gând rău sporurilor salariale ale angajaţilor DGASPC
Poliţia a prins un hoţ, moşneag de… 74 de ani
Se recrutează tineri pentru şcoala de jandarmi
Românul şi încălzirea bruscă
Al 13-lea salariu este cu ghinion
Lalelele pestriţe l-au băgat în belea
Blocul operator din Spitalul judeţean va fi reabilitat
Leucemia face ravagii printre tinerii botoşăneni
Inspectorii OJPC vestesc venirea Paştelui… prin controale
Inspectorii OJPC vestesc venirea Paştelui… prin controale
Ţâbuleac vrea să năşească viitorul vicepreşedinte, ce va lua locul lui Conţac
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă