Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
27542
De la 07 Ianuarie 2003
76540341

Comentariul comentariilor LXI

  • (Ioan Rotundu)
  • 14 April 2009, 23:00
Neculai Sandu este un pensionar, vechi colaborator al Jurnalului. Când nu se află în Franţa sau Canada, ne trimite câte un comentariu referitor la evenimente locale sau naţionale. Omul nu face politica nici unui partid, aparţinând acelei categorii de cetăţeni dezgustată de modul în care politicienii acţionează. Un astfel de comentariu a fost publicat sub titlul „Deputatul Dolineaschi şi micile sale plăceri”, Sandu criticând preocuparea deputatului dorohoian de a avea în Parlament filtre de cafea ultramoderne, în timp ce românii rezistă tot mai greu impozitelor şi taxelor impuse de Guvernul Boc.
Bineînţeles că pesediştii au sărit să-şi apere reprezentantul, dovedind încă odată, deşi nu mai era nevoie, că acest partid sfidează tot mai mult alegătorii, apărându-şi propriile interese de grup. La comentariul „Mi-e ruşine căci am votat PSD şi a ieşit acest Dolineaschi deputat.. Mi-e greaţă de o aşa gândire” a fost postat un altul, cu scop vădit diversionist: „Dacă nu erai aşa greţos poate mergeai la şcoală şi învăţai măcar un pic de gramatică. Nu e nici o pagubă dacă dispari. Iar pentru autorul articolului: sunteţi aşa previzibili şi plictisitori, voi ăştia de la acest mic "forum" cu pretenţie de ziar, exact ca serialul "tânăr şi neliniştit". Dacă te uiţi o singură dată pe an este de ajuns ca să pricepi tot ce s-a întâmplat în trecut si să prevezi ce veţi scrie (şi la comandă sau de partea cui) în viitor.” Acest comentator a dorit să-şi refuleze sentimentele de neputinţă faţă de realităţile existente, faţă de cele peste zece mii de cititori zilnici care citesc articolele postate, încercând să canalizeze atenţia spre alte direcţii decât cea neruşinată în care s-a înscris deputatul Dolineaschi. N-a reuşit decât să devină ridicol şi demn de a fi compătimit.
Dealtfel „Observator” a intuit ceva: „Pun pariu că primul şi al treilea comentariu aparţin lui Dolineaschi. Dacă ar fi fost o altă persoană, ar fi condamnat gestul acestuia de a-şi sfida alegătorii, cerând filtre de cafea, în timp ce botoşănenii mor cu zile pentru că n-au acces la medicamente şi tratamente, mor de foame, ca să se îmbuibe aleşii. Neruşinatu-le, nu pentru filtre de cafea te-am ales noi!” Este regretabilă lipsa de atitudine faţă de aceste manifestări ale aleşilor noştri, de unde şi tupeul lor de a ne trata de sus. Culegem ce-am votat!
Fostul preşedinte al PSD, Constantin Conţac, a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, creând astfel o uşurare celor rămaşi la cârma bracurilor ce mai reprezintă social-democraţia botoşăneană. Iar interimarii aflaţi la conducerea PSD au hotărât „O anonimă la vicepreşedinţia CJ”, o anume Violeta Teslaru, de a cărei existenţă botoşănenii n-au auzit. Nici comentatorii n-au luat-o în seamă, simţind că numele său este de fapt o diversiune politică, numele adevăratului viitor vicepreşedinte urmând a fi căutat în altă parte. În schimb, alţi social-democraţi au stârnit indignarea cititorilor. „Scârbitul” este unul dintre ei: „Ce-ar fi să nu mai scrieţi de acest Văzdoagă. Un analfabet incult care s-a ajuns şi se crede buricul pământului. Lăsaţi-l să moară pe limba lui, care orice politician netrebnic.”
Până una, alta, acest Vâzdoagă este secretarul executiv al PSD, este consilier municipal, deci este o persoană publică a cărei acţiuni nu le putem ignora. „Mişu” a concluzionat „PSD-ul nu mai există. Să-i fie ţărâna uşoară!” Ce să zic, Dumnezeu să-i ierte pe aceşti nefericiţi social-democraţi care au făcut tot ce le-a stat în putinţă să-şi dezamăgească electoratul.
Conducerea Consiliului Judeţean Botoşani a anunţat: „Comasarea unităţilor de învăţământ special dorohoian se va decide în luna mai”. Decizia a stârnit vii controverse printre dorohoieni. Iată un comentariu, care încearcă să dea sens deciziei de comasare: „Comasarea unităţilor de învăţământ special se face şi pentru a scăpa de traseistul director Slincu Eugen, membru al partidelor PNTCD,PNL(a făcut campanie electorală domnului Axinte Mihai, cu elevii CES ai şcolii, cu personalul din subordine), iar de curând membru PSD. Deşi a fost catalogat de brigăzile de control ale ISJ Botoşani, ca manager de calificativ satisfăcător, iar propriul personal al Centrului Şcolar Dorohoii au cerut demisia, acesta stă bine mersi, trece de la un partid la altul, în speranţa că rămâne director....Şi aşa în management azi hotărăşte una, mâine face alta. Acesta este singurul adevăr al comasării şcolilor speciale, dar atenţie domnilor, este mai uşor să destitui un traseist ŞI ESTE MULT MAI GRAV SĂ DESFIINŢEZI O UNITATE ŞCOLARĂ.”
Pe la noi se obişnuieşte ca lucrurile simple să fie complicate. De ce s-ar demite din funcţie un director? Ar fi soluţia cea simplă. Comasarea celor două unităţi şcolare este o decizie mai complicată, adică pe placul şefilor. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Şezătoare culturală românească la Toronto
Horoscop
Elena Udrea şi traista bucovineană
Frumuseţe pe muchie de cuţit redă zâmbetul şi vederea unor femei
PROGRAM TELE'M MIERCURI 15 aprilie
Filozoful Kant şi ciobanul român
Liberalul Iavorenciuc răspunde acuzaţiilor aduse de comentatori
un interviu cu întrebări scurte şi directe
Cum absoarbe Ţâbuleac fondurile europene
Regulamentul de blocare a roţilor şi parcomatele au aerisit străzile municipiului
În doi ani dacă, nu se fac lucrări la Teatru, clădirea ca atare se năruie
„Vânătoarea este un sport scump şi nobil”
Doi minori au dat lovitura la o şcoală din Curteşti
„Angajare de clovn”
Urări de „bine” lui Mihai Ştefan de la PRM!
Cozi tot mai lungi pentru programarea de consultaţii la medicii specialişti
Profesorii din Botoşani nu primesc tichete cadou de Paşte
Cadrele didactice s-au hotărât pentru grevă
Dacă se simt deranjaţi de control, vor putea depune reclamaţii
Şefii DSP se tem de aglomerarea spitalelor în sărbătorile de Paşte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă