Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4902
De la 07 Ianuarie 2003
104615237

Comentariul comentariilor LXL

  • (Ioan Rotundu)
  • 4 June 2009, 23:00
Liberalii s-au ţinut aproape de tombola organizată de către PDL. Aşa se face că „Dacia Tombolă a PDL a ajuns pe biroul procurorilor din Parchetului General”. Chiar dacă Biroul Electoral Judeţean le-a respins reclamaţia că tombola politică organizată de către PDL, prin care oferă drept premiu o Dacie Sandero, ar fi similară cu o mită politică, liberalii au mers mai departe şi au contestat soluţia BEJ Botoşani la Biroul Electoral Central. Iar BEC a considerat că tombola organizată de PDL Botoşani ar prezenta interesul procurorilor din cadrul Parchetului General, drept pentru care i-a sesizat şi a cerut efectuarea unei anchete. Cu certitudine că soluţia finală va fi favorabilă PDL-ului, că doar n-or fi nebuni procurorii să se pună de-a hoarţa cu preşedintele Băsescu. De pierdut, tot liberalii au de pierdut.
Interesant este că nici cititorii n-au considerat oportun demersul liberalilor şi l-au sancţionat prin fel de fel de comentarii. Iată cum a interpretat „Un cetăţean” gestul liberalilor de a reclama: „Ce boceşti atât domnule liberal. Tombola este deschisă tuturor participanţilor la vot, indiferent de opţiunea politică. Voi aţi cărat jumătate de ţară în excursii, aţi dat la toată ţara ciocolate şi aţi îmbătat 20% din ţara asta şi nu a intrat nimeni la puşcărie!!! Auzi la el, a devenit corect după ce timp de 2 ani a vopsit şi câinii în galben...”
O botoşăneană s-a săturat să tot solicite celor de la Apa Grup să rezolve o problemă de natură tehnică în ce priveşte evacuarea apelor menajere dintr-un bloc situat pe strada Împăratul Traian, aşa că a apelat la presă. Noi am publicat întreaga poveste sub titlul „Cum ne păcălesc şi ne iau banii şmecherii de la Apa Grup”. Se pare că indiferenţa celor de la Apa Grup nu este un caz singular. „Constantin” ne prezintă o situaţie similară: „Şi pe Aleea Maxim Gorki din zona Marchian sunt subsoluri curate, igienizate, dar care sunt inundate de canalizare, deoarece Apa Grup nu verifică această canalizare PERIODIC aşa cum prevede legea! În mod normal, conform principilor de drept comun, cel ce produce paguba este obligat să suporte cheltuielile de remediere. Numai la Apa Grup nu! Mai nou, cei ce au fost prinşi furând apă din conductele oraşului au fost puşi să plătească paguba şi "au intrat în legalitate"! Halal justiţie!” Cineva de la Apa Grup mi-a reproşat că nu s-a obţinut un punct de vedere şi de la societate. Noi n-avem a le cere punte de vedere. Aşteptăm să ne comunice că au remediat defecţiunea.
Florin Ţurcanu se plânge că „Primarii liberali sunt ameninţaţi de către „portocalii” cu puşcăria”, dacă nu fac campanie electorală pentru alegerile europarlamentare în favoarea democrat-liberalilor. Din nou cititorii au luat parte portocaliilor şi i-au acuzat pe liberali. „Studentu şomer” a fost scurt: „Ioi, uite cine vorbeşte! Sâc!” Pornind de la principiul ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face, „Un cetăţean” le-a adus liberalilor aminte de campaniile electorale din anul trecut: „Ce te plângi dom'le! Voi cum procedaţi?! Cum vă bucuraţi atunci, bucuraţi-vă şi acum. Iar oamenii corecţi nu au de ce să se teamă, aşa că..... Vreţi numai la putere, să tocaţi banii contribuabililor pe excursii, ciocolate, flori…” Au fost, totuşi, şi voci care au luat apărarea liberalilor. „Huidu” este o astfel de voce: „PDL întotdeauna pe asta s-a bazat, pe făcut dosare celor din opoziţie apoi pe şantaj, aşa au câştigat alegerile şi aşa merg, pe mafia oamenilor lor, aşa au câştigat şi Consiliul judeţean, pe voturi furate şi acum pozează în nevinovaţi, odată şi odată tot o să iasă adevărul la lumină.”
La editorialul „Dacă-i panaramă, panaramă să fie!” dedicat tot luptei dintre liberali şi democraţi-liberali, „Guţă” mi-a dat dreptate asupra celor scrise: „Aşa este , domnule dragă! Şi aşa va fi! Fiecare când pune mâna pe ciolan nu mai are nici un Dumnezeu! Grav e că de plătit până la urmă plătim noi cei mici! Astfel de impostori sunt peste tot! SUNT MAI RĂI CA CIUMA!” Un alt comentator a ţinut să se răfuiască cu primăriţa de Călăraşi: „Ce Vrajotis! e o tâmpită. Asta o să sfârşească mai rău ca Ioana d Arc. Asta ca să vă amintiţi, d-le Rotundu, cum aţi numit-o anul trecut în campania electorală.” N-am trecut de mult timp prin Călăraşi şi nu cunosc cum se manifestă Vratotis, acum când ocupă scaunul de primar. Dar sper să ajung în curând şi prin această comună, iar de lucrurile stau precum susţine comentatorul, aşa le voi consemna.
O altă găselniţă a ministrului Sănătăţii ar fi „Tratamente la domiciliu, dar pe bani”. Din nevoia de a economisi bani, ministrul Bazac recurge la măsuri radicale, total nepotrivite cu nevoile bolnavilor. Iată şi o opinie: „În vest nu există aşa ceva... Tratamente injectabile la domiciliu nu există şi nici seringi nu se pot cumpăra din farmacii. Doar în spital se pot face tratamente parenterale... Unde vreţi să ajungeţi cu reforma?” La genocid, ar fi răspunsul ultimei întrebări. Dacă nu cumva acest genocid se practică deja. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cu căruţa, tropa-trop, pe drumul spre iad
Absolvenţii claselor a VIII-a din Frumuşica, interesaţi de Grupul Şcolar din Flămânzi
Horoscop
Supă cremă de roşii cu gin
Dilema lui Ion
Kangoo fitness, o nouă formă de aerobic ultra eficientă
Noul grafic de circulaţie al tramvaielor
Mica publicitate
Cea mai mică rată lunară la Prima Casă este de 340 euro. Tot este mult !
Partidele parlamentare de opoziţie ar putea câştiga alegerile parlamentare
Crimele comuniştilor ies la iveală
Grave nereguli la DGASPC Botoşani pe vremea Angelei Curelaru
legume şi fructe achiziţionate la mult peste preţul pieţeinerespectarea normativelor de consum la întocmirea meniurilor şi stabilirea necesarului de alimente
Actorii botoşăneni îşi vor da reciproc la gioale
Alt dosar, aceeaşi „mâncare de peşte”!
Codreanu este supărat pe şeful Vadim
Eforturi susţinute pentru leafa angajaţilor de la DGASPC
Grenadă de mână descoperită de un elev în curtea unei şcoli
Călăritul băncilor „costă” 200 lei
Peste 700 poliţişti botoşăneni vor veghea la europarlamentare
Pompierii sunt pregătiţi pentru situaţiile de urgenţă de pe parcursul alegerilor
Tare-n tată!
Ioan Rotundu
La Spitalul judeţean bolnavii sunt puşi să plătească analizele medicale şi radiografiile
Program de orientare şi consiliere profesională pentru elevi
În sfârşit, PSD-ul a găsit post de şef şi pentru Zarug
S-a declanşat bătălia pentru titulul de “Elevul anului”
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă