Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5099
De la 07 Ianuarie 2003
108306674

Comentariul comentariilor LXV

  • (Ioan Rotundu)
  • 26 April 2009, 23:00
Înainte de sărbătorile pascale am primit o ofertă interesantă. „Georgescu de la Apa Grup vrea să ne cumpere tăcerea” era propunerea făcută nouă de către managerul societăţii de a cărei servicii depind zeci de mii de botoşăneni. Socoteala lui Georgescu era un simplă: ne închide gura cu o anumită sumă de bani, după care el îşi va putea îndeplini visul de a trece la încasarea apei potabile după contorul de la subsolul blocului şi nu cel din apartament. Mai mult, îşi asigura şi liniştea de a pregăti terenul pentru privatizarea societăţii în favoarea unui operator ieşean, recomandat chiar de primarul Iaşilor, Gheorghe Nechita.
Comentatorii au luat la disecat informaţia. Cei preocupaţi de soarta lor viitoare, au apreciat gestul nostru de a face publică propunerea primită şi s-au întrebat ce putem face pentru a stopa abuzurile celor de la Apa Grup şi Consiliul Judeţean Botoşani, ca for superior al societăţii. „Mulţumesc de informare. Acum ce pot face eu, ce pot face cititorii/comentatorii? Mă cutremur să văd la ce poate duce "democraţia" de la noi, cum noi botoşănenii suntem nişte "surse" de curent/voturi şi mai apoi bani pt alţii. La propriu! Doamne, apără-ne!” este un exemplu de comentariu, autorul tratând informaţia cu toată responsabilitatea personală şi civică.
„Ueeu” ne-a furnizat mai multe detalii inedite despre personajele noastre principale: „Comuniştii nu sunt printre noi, ci ne conduc de-a binelea (sau de-a răul). Ce-i poţi cere lui Georgescu, proptit peste tot, ba la Dorohoi, ba la Botoşani prin fostul primar Cojocaru (unchi drept al soţiei lui Cojocaru), iar de la dorohoianul (vezi doamne acum ieşeanul) Nechita acelaşi lucru. Când s-a angajat la actuala RAJAC Iaşi, prin 1982 parcă (proaspăt absolvent al unei facultăţi de subingineri), s-a angajat tot cu pile comuniste (cine prindea loc în Iaşi la grupul judeţean de gospodărire comunală pe vremea aceea în Iaşi?). F mulţi ieşeni au fost nevoiţi să plece în toată ţara cu repartiţie, Mechita cu fac. terminată la Bucureşti a găsit loc în Iaşi, iar acum şi-au dat „mână cu mână" să ne bage în ţărână (în Iaşi preţul la apă este unul dintre cele mai ridicate din ţară). RAJAC are un sediu despre care s-a scris mult in ziare , dl Nechita nu-i ajung banii din închirierea garsonierei (că doar el stă la vilă, vis-a-vis de RAJAC, Copoul să trăiască) şi vrea să mulgă de la mai mulţi.”
Alţii au încercat să canalizeze atenţia cititorilor spre direcţii şi piste false, fără a-şi putea argumenta opinia exprimată. „Informat” a venit cu o astfel de diversiune: „Din nou, domnule Rotundu, bateţi câmpii în mod profesionist. V-am mai rugat să respectaţi o minimă decenţă în ceea ce publicaţi, o minimă informare v-ar face bine, dar dacă respectaţi adevărul nu vă mai citeşte nimeni, nu-i aşa? Spre informare: APA VITAL nu are acţionariat privat şi cu asta tot eşafodajul care sta la baza articolului dvs. cade. Vă compătimesc şi pe dvs. şi pe cititorii pe care îi dezinformaţi cu atâta determinare.”
Se pare că încercarea de diversiune a eşuat, pentru că „Şi mai Informat” a venit cu următoarea precizare: „Măi Informatule, eşti cumva securistul de Nechita? Pe site-ul APAVITAL scrie că societatea are 788.723 acţiuni a câte 100 lei bucata. Într-adevăr, sunt acţiuni ale primăriilor dar sunt şi 786.314 acţiuni trecute ca aparţinând judeţului Iaşi. Judeţul este o suprafaţă din cea a ţării şi nu o persoană juridică. Cui aparţin aceste acţiuni şi de ce nu s-a înscris deţinătorul de drept, folosindu-se, la derută, sintagma „judeţul Iaşi”. Curat diversiune securistă, gen Nechita. Apoi, de ce vrea APAVITAL să găbuiasă Apa Grup? Vrea cumva binele botoşănenilor? Aiurea, în spate sunt interesele unor afacerişti care văd în Botoşani o vacă bună de muls.”
Până la urmă, fondul articolului nu viza dacă Nechita este sau nu acţionar la APAVITAL SA Iaşi, ci lobby-ul pe care acesta-l face pe lângă conducerea judeţului Botoşani pentru ca operatorul ieşean să preia Apa Grup, în dauna intereselor botoşănenilor. Bine a sesizat cel autointitulat „Apa Grup”, şi anume că unii comentatori, din interes sau nepricepere, au pierdut din vedere esenţialul: „De ce nu vedeţi pădurea de copac? O fi, n-o fi Nechita acţionar, nu contează. Cert este că se vrea ca APAVITAL sa preia distribuţia apei la Botoşani şi n-o vrea că-i place de noi, ci pentru câştig. D-l Rotundu a dus suficiente dovezi că Tâbuleac şi Nechita sunt în spatele afacerii, lucru pe care l-a mai scris. Gândiţi-vă la consecinţele pe care le vom suporta noi, iar Nechita nu intermediază dezinteresat această afacere. mai ales că a fost directorul RAJAC, acum APAVITAL.”
Da, cam aceasta a fost şi intenţia noastră. Puteam să tratez cu Georgescu preţul tăcerii noastre, dar aş fi devenit unul de-ai lor, m-aş fi alăturat găştii care încet, dar sigur, pune stăpânire peste judeţul Botoşani. Aşa cum am mai scris, m-am pus în slujba botoşănenilor de bună voie şi nu din interese materiale şi financiare. Dacă aş fi acceptat un preţ, ar fi trebuit să mă dezic de tot ce-am scris până acum şi n-aş mai fi avut nici un drept moral s-o fac pe justiţiarul în căutarea adevărului. Însă povara sufletească cea mai mare ar fi fost să fiu bătut pe umăr de către cei pe care i-am încondeiat pentru faptele lor reprobabile, felicitându-mă că „am intrat în rând cu lumea bună”. Mai devreme sau mai târziu, adevărul trădării mele tot ar fi ieşit la iveală, iar toţi cei care au avut încredere în mine ar fi avut dreptul să mă scuipe, aceasta fiind pedeapsa cea mai uşoară. Nu mă consider cheie de biserică, dar există în toate o limită a bunului simţ. Mă călăuzesc după principiul „respectă şi ai să fii respectat”. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Prosperitatea afacerilor private pe seama banilor publici
Horoscop
Tot mai mulţi conducători auto, depistaţi beţi la volan, se aleg cu dosare penale
Chrysler aproape de faliment
Femeia şi capra
Vinde, dar fără intermediari!
Două mămici şi-au refăcut viaţa
Şeful SC Eltrans vrea să monteze camere de luat vederi în tramvaie
Din gândirea economică a liberalului Gheorghe Iavorenciuc
Sucevean rănit cu alice de către un vânător care l-a luat drept câine
Iniţiativele membrilor ATOP sunt blocate de chiar birocraţii din CJ
S-a certat cu mama şi a băut clor
Botoşănenii au onorat Zilele Oraşului
Voronenii i-au snopit în bătaie pe cei de la Rădăuţi Prut
Limbă de viţel cu măsline
Studii etnografice pentru cei din viitor
Credinţă în amestec cu satanism politic
Ioan Rotundu
În privinţa „Banilor de liceu”, guvernul face un pas înapoi
Promisiune de credite pentru studenţi
Agenţiile de turism şi pensiunile sunt controlate de OJPC
Şir nesfârşit de credincioşi la moaştele Sfântului Nectarie
În timp ce bolnavii se înmulţesc, ministerul Sănătăţii vrea reducerea paturilor
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă