Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11713
De la 07 Ianuarie 2003
122871780

Comentariul comentariilor LXVI

  • (Ioan Rotundu)
  • 27 April 2009, 23:00
Un grup de tineri, aflaţi sub influenţa alcoolului, s-au dedat la acte de vandalism în cimitirul evreiesc. Indiferent că au fost „Manifestări antisemite sau teribilism? Ambele fac Botoşanii de râs” iar comentatoarea „Crina” s-a întrebat „De ce nu li se da numele? Este aşa secret?” Nu li s-a dat publicităţii numele pentru că sunt minori şi se află sub protecţia legii. Este un paradox să comiţi o infracţiune prin a da publicităţii numele unor minori care au comis o infracţiune şi mai gravă: profanarea de morminte, dar legea trebuie respectată, chiar dacă uneori încurajează inclusiv încălcarea ei, ca în cazul de faţă. Nu sunt pentru protejarea numelui minorilor care comit infracţiuni, pentru că o astfel de măsură nu reduce gradul de infracţionalitate în rândul acestora ci, dimpotrivă, îl încurajează. Dar opinia mea este una şi puterea legii cu totul alta.
S-a organizat, pentru prima dată în acest an, „Bursa locurilor de muncă, cu părţile ei plăcute şi mai puţin plăcute”. Au fost mulţi cei care s-au arătat interesaţi de un loc de muncă, dar puţini au avut şansa de a fi angajaţi. În general, patronii s-au plâns că cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă sunt interesaţi de salariul lunar şi mai puţin de ce vor avea de muncit. „Angajator dezamăgit” a făcut şi o propunere: „De ce nu se fac şi statistici ale celor care vin la angajatori cu un formular de negaţie neînregistrat sau incomplet ca, în cazul în care angajatorul scrie pe formular ceva neconvenabil (de ex. „refuză locul de muncă din start"), acest formular să nu poată fi înregistrat şi omul muncii să-şi poată primi liniştit ajutorul de şomaj?” Atât timp cât încă ne mai domină mentalitatea că nu ne angajăm să muncim la patron ca să nu-l îmbogăţim, atât timp cât statul ştie că este înşelat şi acceptă acest compromis din raţiuni politice, plătind bani mulţi cu titlu de şomaj şi ajutor de şomaj din bugetul public, munca pe meleagurile noastre va rămâne un „lux” pe care săracii nu şi-l pot permite.
Din sediul PSD Botoşani, apropiatele alegeri europarlamentare se văd roz-bombon şi aducătoare de un mare câştig electoral. „Pesediştii botoşăneni apreciază că sunt avantajaţi la europarlamentare”, numai că realitatea este cu totul alta. O vor afla şi ei, dar după alegeri, când vor constata că din urnele de vot n-au ieşit rezultatele mult scontate. „Gâgă” încearcă să-i trezească la realitate: „Păi, conu Macaleţi, cel de pe locul 8 este eurodeputat pentru că vreo 5 dintre eurodeputaţi au candidat uninominal în colegii şi au câştigat, lucru care nu se mai poate întâmpla acum. Prin urmare, probabilitatea ca PSD să câştige cu 65% alegerile astfel ca demoazela Huncă să devină parlamentar european este egală cu probabilitatea ca Botoşaniul să devină un oraş prosper începând de ...mâine!”
Rămânem prin preajma acestui partid, şi aflăm că „Pesediştii se bucură că nu mai au oprelişti la şefia instituţiilor”. Măsura Guvernului Boc de a legifera ce funcţii sunt de natură politică, iar cei care le ocupă sunt schimbaţi odată cu plecarea de la guvernare a partidului care i-a numit în funcţie este una binevenită. Numai că cei care le iau locul ar trebui să fie şi competenţi profesional, nu numai bine văzuţi de partidul din care fac parte. „Călin” gândeşte cam în acelaşi registru de selecţie a şefilor care sunt puşi să conducă instituţiile statului, dar ce te faci când sunt promovate nulităţile: „De tot râsul! Ce specialişti ai domnu Macaleţi? Hai, serios! ce specialişti ai matale, că sunteţi câţiva zarzavagii care vă daţi buni, da credeţi-ne că nu inspiraţi încredere deloc. Se vede în zona PSD o şleahtă de tâmpiţi ahtiaţi după funcţii, mai aflaţi că din cei care au fost directori până acum unii chiar sunt capabili.” Deja se vehiculează nişte nume de viitori şefi care, dacă vor ajunge să fie numiţi, nu se bucură de nici un fel de prestigiu profesional. Dar cui din PSD îi pasă de consecinţele dezastruoase care vor fi?
Liberalul Gabriel Oprişanu, cel care a condus Autoritatea de Sănătate Publică Botoşani sub guvernarea Tăriceanu, a declarat presei că „Sistemul sanitar botoşănean se îndreaptă către colaps”. Numai că declaraţia sa nu prea a fost luată în serios. De exemplu, „Dalailama” îi replică: „Oprişanu vede cu ochelarii de cal pe care i-a confecţionat după propria reţetă. Despre firma din Târgu Mureş, care are contracte cu cele două spitale enumerate (plătită gras) pentru a consilia vezi-doamne cum să declare spitalele către CJAS indicele de complexitate al cazurilor ştie ceva? Dar despre privatizarea în 3 zile a secţiei de dializă şi transferarea unor servicii către alte unităţi? A uitat de managerii de criză care au scos spitalul din rahat, dar i l-a pus pe acoperiş?” Uneori tăcerea este de aur. Iar Oprişanu are ocazia de a constata şi singur acest lucru. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


A fost anunţată înfiinţarea Registrului Naţional al Donatorilor de Măduvă
Horoscop
Cei mai tari hoţi
Panica lui Conţac
Cum a ajuns Ţâbuleac pe Coasta de Azur
Ciulama de pui cu ciuperci
Pakistanul vă invită să-ş cunoaşteţi la... Botoşani
Mica publicitate
Noi restricţii în internarea bolnavilor
Te lepezi de satana? Daaaa!
Ioan Rotundu
Românul şi resuscitarea politicienilor
Ambulanţa trebuie să răspundă chiar şi la solicitările false sau exagerate
Fără autotaxare anul acesta!
Ţigări traficate cu microbuzul
Sediul PSD Botoşani îşi schimbă faţa
Arta nu are gratii!
Sinucidere pe fond de alcool şi nostalgie familială
Noi 66 locuri de muncă
Ministrul Educaţiei se joacă cu orele de sport şi educaţie fizică
Noi experimente în lumea învăţământului
Strategie de prevenire a unei pandemii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog