Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sport
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3736
De la 07 Ianuarie 2003
118355268

Comentariul comentariilor (LXXVIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 19 March 2008, 23:00
„Bunicul Conţac şi cei doi nepoţi… politici” a fost un editorial pe care l-am scris, fiind inspirat de declaraţia politică a liberalului Liviu Câmpanu cum că PNL va face alianţă electorală cu PSD, ca să aflăm ulterior că cei din PSD habar n-aveau de dorinţa şefului de la liberali. „Dana” a comentat cu un oarecare avantaj de imagine pentru PSD: „Mare dreptate aveţi!!!! Conţac are puterea de a câştiga singur alegerile, fără nici o asociere sau înţelegere cu PNL sau PD-L. La cât l-au muşcat de fund şi la câte piedici i-au fost puse, acum vor să-l pupe!! Nu merită să se alieze cu nici un partid, nici măcar pentru turul doi la primărie!”
Nemulţumit de liberali, „Profesorul” are opinia sa, deloc măgulitoare: „Cine e PNL-ul local? Nişte anonimi, oameni care nu au realizat nimic înainte de a intra în politică, dar măcar îşi păstrează convingerile! Cine e PD-L ul local? Aceiaşi anonimi care încap într-un lift mai mare, dar şi câţiva traseişti celebri, fără principii şi caracter! Bine că s-a curăţat PSD-ul de cioturile sale: Buhaianu, Malaimare, Fasniuc, Egner, acu s-ar putea să-i votez şi eu!”
Într-adevăr, la cota electorală de care se bucură PSD în judeţul Botoşani, n-ar trebui să-şi lege de gât pietre de moară gen PNL. Însă politica are părţile sale ascunse. PNL rezistă la guvernare pentru că nici o moţiune de cenzură n-a fost votată de PSD. În schimb, liderii PSD nu pierd nici un prilej să critice Guvernul Tăriceanu şi să strige că ei sunt un partid de opoziţie. Cred că cel mai bine este să fim circumspecţi şi să analizăm bine ofertele electorale, după care să votăm în cunoştinţă de cauză.
Viceprimarul Romulus Eram a declarat presei locale că „Bulevardul „Mihai Eminescu” este modernizat în proporţie de 70 la sută” şi că lucrarea va fi gata prin luna iunie a acestui an. Numai că botoşănenii s-au revoltat asupra unui alt aspect: calitatea proastă a lucrărilor. „Cetăţean” a deschis seria comentariilor critice la adresa calităţii lucrărilor executate cu „Degeaba sunt lucrările în grafic, dacă acestea calitativ sunt sub orice critică. Partea dinspre Iaşi, care este redată circulaţiei este numai gropi, iar acuma se pun pavele în valuri. Ce face acest domn vice, nu urmăreşte calitatea sau pe el îl interesează altceva?” Despre calitatea proastă a asfaltului tunat în zona bulevardului la ieşirea spre Iaşi noi am scris încă din toamna anului trecut. N-am fost băgaţi în seamă.
„Costel” sugerează: „D-le primar, circulaţi pe jos de-a lungul bulevardului şi poate vă veţi convinge de calitatea lucrărilor” Poate că edilii ar trebui să mediteze asupra comentariului semnat de „Anonim”, pentru că se merită, cel puţin pentru liniştea lor sufletească viitoare: „Dacă alegerile au sau nu legătură cu ceea ce faceţi voi, e mai puţin important. Important e că în urmă să lăsaţi ceva frumos, ca să puteţi privi cu fruntea sus şi înainte.....şi în urma voastră!” Frumos spus! Numai că cei în cauză trebuie să înţeleagă bine mesajul şi să-i dea curs, altfel ruşinea îi va urmări cât va ţine lucrarea prost realizată.
Aflăm că „Secretarii de primării cred că pot fenta controlul Prefecturii”. Fenta constă în a nu pune la dispoziţia Prefecturii copia hotărârilor locale luate în şedinţele de consiliu, ceea ce nu permite instituţiei să poată constata legalitatea acestora şi eventual ataca în contenciosul administrativ acele hotărâri luate cu încălcarea legii. „Informatorul” are o problemă cu subprefectul Elvădeanu: „Cum rămâne cu cei care cotizează la dvs. domnule Elvadeanu? Până acum nu aţi ştiut legea, de ce nu aţi respectat-o? Vă bateţi joc pur şi simplu din locuitorii satelor unde secretarii, incompetenţi şi duhnind a băutură, poartă pe drum oamenii prin procese ptr. Pământ, în timp ce secretarii care trebui să fie oamenii legii şi sunt în comisiile comunale tot ca secretari de ani de zile (nu ca primarii un singur mandat) nu au făcut ordine în evidenţele funciare (vraişte în documente). De ce nu îi daţi afară? Răspunsul se subînţelege: cotizează la dvs. şi la alţii din prefectură.”
Nu dispunem, la redacţie, de informaţii care să conducă sau să inducă concluzia că subprefectul Elvădeanu se lasă mituit. Dar avem suficiente informaţii despre secretari incompetenţi, faţă de care Elvădeanu n-a propus şi luat nici o măsură. Ce muncă juridică poate face, se exemplu, secretarul Primăriei Adăşeni, care este absolvent al facultăţii de teologie. Lucrăm după legile pământeşti şi nu după preceptele din biblie. Pentru că „Executorul judecătoresc, spaima datornicilor la Apa Grup” a dat rezultate în încasarea restanţierilor la plata apei consumate, conducerea societăţii a făcut cunoscută public situaţia la care a recurs pentru a-i executa pe răii platnici. Cineva a întrebat: „Interesant de ştiut ar fi cu cât este plătit executorul judecătoresc!” Răspunsul este simplu: indiferent ce tarif practică executorul, cheltuiala se recuperează tot de la datornic. Aşa că, luaţi aminte şi evitaţi să ajungeţi într-o astfel de situaţie. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Rusu explică implicarea ÎŞJ în sistarea apei din şcolile dorohoiene
Conducerea IŞI se întâlneşte cu directorii educativi din şcoli
Cârcoteli în PSD
Ioan Rotundu
Ziua Francofoniei sărbătorită la Dorohoi
Încă o promisiune pentru Sala Polivalentă
Muzeul de Etnografie rămâne la instituţia mamă
Penegiştii îşi mazilesc liderii
Unităţile şcolare din Dorohoi au din nou apă
Prefectul zice „Da”, iar ADS-ul „Ba”
De ziua lor, lucrătorii de la Serviciul de Paşapoarte au donat sânge
Durul Michael Madsen s-a săturat de violenţă
Dragostea învinge durerea exilului
Fran Drescher face campanie electorală la sinagogă
Cum l-au furat şi pe Puya în Romania
Ciustea a ajuns la vorba lui Rotundu
Guralic arată cu degetul spre protopopul Leonte
Musulmanul şi porcul
Horoscop
Program TELE'M Botoşani, joi, 20 martie
Caută partener pentru relaţii inverse
Anunţ umanitar
Anunţ umanitar
Vulpi turbate iau cu asalt localităţile judeţului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă