Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4912
De la 07 Ianuarie 2003
122576851

Comentariul comentariilor LXXVIII

  • (Ioan Rotundu)
  • 17 May 2009, 23:00
Şeful liberalilor, Crin Antonescu, a ajuns şi pe la Botoşani, în cadrul campaniei electorale premergătoare alegerilor europarlamentare. Iar liberalii botoşăneni l-au primit, în cursul zilei de joi, săptămâna trecută, cu mare fast. I-au organizat un spectacol şi un foc de artificii, să afle suflarea botoşăneană că, deşi suntem în plină criză economică, forţa financiară a partidelor nu este afectată. Numai că liberalii au comis şi o gafă. Spectacolul, organizat pe platoul monumentului dedicat Răscoalei 1097, situat lângă Parcul „Eminescu”, n-a fost inspirat ca locaţie aleasă. Distracţia liberalilor nu s-a prea potrivit cu moartea celor vreo 11 mii de ţărani, cărora le-a fost dedicat monumentul. Şi, pentru că liberalii au organizat spectacolul în această locaţie, luând exemplu de la viceprimarul Ghiorghiţă, stau şi mă întreb cu ce se ocupă cei de la Direcţia Monumentelor, din cadrul Direcţiei Judeţene de Cultură, de nu văd ce se întâmplă în ograda lor şi stau pasivi, privind cum se distrug monumentele oraşului?
„Ţara lui Băsescu” – văzută dela Botoşani de Crin Antonescu”, am intitulat noi articolul despre vizita liderului liberal. „Un cetăţean” a comentat: „Eu a-şi lua dreptul la cuvânt câţiva ani şi dreptul la acţiune câteva decenii liberalilor pentru modul dezastros în care au gestionat problemele României! Să ai creştere economică susţinută doi ani şi să laşi ţara sărăcită şi vlăguită economic, asta doar cei ce se numesc liberali ar fi fost în stare să o facă!!! Bani au fost, dar şi-au cumpărat voturi cu ei: cadouri la toate evenimentele din poartă în poartă, excursii gratuite pentru jumătate de ţară, alcool cât a dorit fiecare, iată unde s-a dus creşterea noastră economică...Şi mai deschidem gura?!?!” Cam nerealist acest comentariu. Mita electorală, turismul ecumenic n-au fost acoperite cu bani de la buget. Şi nu liberalii au oferit danii de la buget, pentru a strânge voturi. Cu pomenile pe seama bugetului s-au ocupat pedeliştii şi pesediştii. Ei au majorat, pe hârtie, salariile profesorilor şi pensiile. Nici bugetul ţării n-a fost secătuit, cum susţine Boc şi ai lui. Bani au fost şi sunt. Dar este în obişnuinţa fiecărui nou guvern venit la putere să acuze vechea guvernare. Mai ales că suntem în prag de alegeri europarlamentare, iar Boc vrea să câştige aceste alegeri, cu dedicaţie pentru stăpânul său Băsescu.
Banii alocaţi de Guvernul Boc pentru izolarea termică a blocurilor sunt o risipă inconştientă. Sunt bani destinaţi firmelor agreate de PDL. Mi-am izolat apartamentul cu 50 milioane de lei, iar acum se vorbeşte de sume de zece mii de euro. Şi asta în condiţiile când preţurile la materialele de construcţie au scăzut semnificativ. Apoi, nu-i drept ca unii să-şi fi izolat apartamentul pe banii proprii, iar alţii să beneficieze de subvenţie din banul public.
Aflată şi ea la Botoşani, „Europarlamentara Renate Weber dezvăluie secretele de lucru din PE” Nedumerit, „Ion” a întrebat: „Am fost la Sighet şi am văzut afiş (la alegerile trecute), cu doamna prezentată ca fiind maramureşeancă, la Suceava – suceveancă. .Deci, pun o întrebare: s-a născut în avion sau în căruţă ca Sadoveanu?” S-a născut la Botoşani. Tatăl său, Max Weber, a fost dirijorul Filarmonicii de Stat Botoşani.
O dispută aprigă s-a creat între cititori pornindu-se de la „Parcarea pe concesiunea altuia arde rău la buzunare”. Este vorba de faptul că unii botoşăneni au concesionat locuri în parcări, dar au neplăcerea de a-şi găsi locul ocupat de către alţii, motiv pentru care apelează la Poliţia comunitară pentru a face ordine. Iar poliţiştii comunitari îi amendează pe indisciplinaţii care nu respectă proprietatea altora.
„Concesionarul” s-a arătat încântat de intervenţia poliţiştilor comunitari: „Da, e foarte bine. Eu îmi găsesc foarte des ocupat locul de parcare (concesionat). Chiar n-ar fi o problemă, dacă e ocupat câteva minute. Şi ăla care-l ocupa ar avea educaţie şi bun simţ. Însă stau chiar ore până pleacă de acolo. Sau o noapte, dacă e venit în vizită pe la rude. Şi, ghici, ce?! Da, tot el cu gura mare, injurii, ameninţări, mai să te bată. Şi asta n-ar fi tot. La câţiva metri de locul meu de parcare (marcat cu indicator legal), este loc liber, nemarcat. Dar nu, el vrea pe locul meu, că e mai aproape cu 10 metri de instituţia unde are el treabă. Ăsta-i nivelul de educaţie civică al unora. Păi, să nu-i dezumfli toate 4 pneurile de la început?! După ce că-mi ia din timpul meu, îmi strică şi dispoziţia. Care poate că nu e chiar bună şi-aşa. Şi asta zilnic de câteva ori. Deci, din punctul meu de vedere, e foarte bine că Poliţia Comunitară intervine în astfel de cazuri. În societate nu se comportă fiecare cum vrea, sunt reguli.”
Bineînţeles că s-au găsit comentatori care să-l atace pe „Concesionarul”, nefiind de acord cu opinia acestuia. Stă în tipicul nostru să nu respectăm dreptul cuvenit vecinului, mai ales că-i achiziţionat pe bani. N-am reuşit să ne depăşim condiţia de spirit gregar, format în vremea comunistă, de unde şi nevoia educaţiei cu bâta. În cazul de faţă cu amenzile aplicate. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


”Frumuseţe pe muchie de cuţit”
Johannes va fi călcat de un buldozer de 15 tone la ”I.Real”
Obuzul de la Bobuleşti putea exploda oricând
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 18 Mai
Horoscop
Ţăranul şi norocul ratat
Are 24 de ani, este deşteaptă şi vrea...
Grătar de miel marinat în sos de iaurt
Jaf pe seama banului public la SPADSZA, aflat în subordine CLM Botoşani
Românul şi iarba verde
Geoană i-a dezamăgit adânc pe voroneni
Ţâbuleac încă mai crede în promisiunea cu fondurile europene
Investiţiile îşi urmează cursul chiar şi în vremuri de criză
Cu strategii durabile treci puntea!
Antonescu şi Geoană i-au dezamăgit pe botoşăneni
Ioan Rotundu
Guvernul Boc a subtilizat şi „coşul minim”
CAS Botoşani va fi integrată într-un sistem informaţional naţional
Soţia şi copilul îi sunt morţi, iar dreptatea este prea departe ca să ajungă la ea
Tezele cu subiect unic la Limba şi literatura română sunt cu bucluc
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog