Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23583
De la 07 Ianuarie 2003
122883650

Comentariul comentariilor LXXXI

  • (Ioan Rotundu)
  • 20 May 2009, 23:00
Luând act că „Medicul Ecaterina Chihaia epurată politic din conducerea DSP”, foarte mulţi cititori, care-i cunosc meritele profesionale, s-au arătat indignaţi şi au luat atitudine. „Chriss” a fost primul care i-a luat apărarea: „Dr Chihaia nu a avut concurenţă! Nimeni nu putea concura cu ea! Aşa că s-a trimis lista partidului la Bucureşti (intenţionat cu b), s-a validat, s-a susţinut concursul constând în prezentarea carnetului de partid şi nu de note, dr Chihaia pierzând pentru că ea nu a avut decât "agreement" nu şi petecul de carton! De asta sistemul sanitar este aşa cum îl ştim, de asta ne pleacă toti specialiştii din sistem, ca să lase loc nulităţilor numite politic! Ne-am întors în anii '80! Titlul articolului este semnificativ şi bine ales!”
Şi „Topor” condamnă decizia celor din PDL de a o înlocui pe Chihaia din conducerea Direcţiei de Sănătate Publică: „Politicul a ajuns să fie asociat cu tot ce poate fi mai ruşinos în societatea românească. Confirmări avem zilnic şi cazul de faţă este un exemplu concludent. Dr.Chihaia rămâne un om de calitate bună, cum o ştim, iar câştigătorii, purtători de carnete, nişte oportunişti doritori de funcţii cu proptea politică.”
Cât despre cea cu care cei din PDL au ajuns la concluzia s-o înlocuiască pe Chihaia, „Ada” ne ajută să ştim câte ceva: „De Botez ce spuneţi? Nu cred că îşi avea locul în această conducere, ştie să facă numai :afaceri şi să scoată bani din orice ca şi din ajutoarele pe care le primeau copii bolnavi de la infecţioase.”
Nici „Gigel” n-a răbdat să nu sancţioneze implicarea politicului în a îndepărta din funcţie o bună profesionistă, pentru a face loc unui cadru medical controversat: „Să mai votaţi PDL-ul. Cu asemenea nulităţi precum Botez ne dăm seama cine ne conduce. Dragă Ada, Botez cotizează cu cca 1000 euro pe luna la PDL. De unde are bani dacă nu din ciubucuri şi afaceri cu medicamente? Valorile nu-şi găsesc locul în societatea asta mizerabilă. Tamara Ciofu chiar nu avut nimic de spus?” Ce putea să spună Ciofu, când funcţiile au fost împărţite între partide şi bătute-n cuie printr-un proces verbal, care a devenit literă de lege. Iar funcţia de director adj. al DSP a revenit PDL-ului, pentru că şefia a fost cedată PSD-ului. Iar partidele nu promovează oamenii după competenţa profesională, ci după contribuţia financiară la nevoile existente şi gradul de supuşenie în a executa cu promptitudine tot ceea ce i se cere.
Iată şi o concluzie, formulată de un cunoscător în domeniu: „Faptul că la inundaţiile de la Rădăuţi Prut şi la Baranca Hudeşti nu au apărut epidemii de dizenterie, febra tifoidă, etc, se datoresc celor 2 specialişti din DSP dr Chihaia şi Dr Stana care n-au fost agreate de partide la examen. Faptul că de ani buni nu mai avem epidemii de hepatita A, de Rujeola, nu mai reprezintă nimic în faţa carnetului de partid. În acest an se aşteaptă, potrivit OMS, creşterea cazurilor de îmbolnăvire în zona noastră prin Boala West-Nil prin migrarea ţânţarului care transmite boala în zona europeană (Aedes albopictus). Dacă cei doi specialişti vor pleca în mediul privat, cum se vor descurca politrucii numiţi acum? Sperăm că acele cunoştinţe dobândite odată cu carnetul de partid să protejeze sănătatea publică! Pomul se judecă după roade şi omul după fapte, spune un proverb românesc! Astăzi omul se judecă după carnetul de partid!” Din păcate, aceasta-i realitatea din zilele noastre. Politicul face legea, în dauna competenţei profesionale.
Constantin Conţac nu s-a lăsat descurajat şi a luptat cu cei de la CNSAS până ce „Egner – confirmat ciripitor la Securitate” Cum va reacţiona Egner, vom trăi şi vom vedea. Cum au reacţionat cititorii la aflarea veştii, ne spune „Renge”, care a comentat: „"Până se va consuma şi acest ultim episod, Egner are suficient timp să-şi toarne cenuşă în cap şi să se retragă din viaţa publică a Botoşanilor." Eşti naiv D-le Marcu, câţi securişti şi-au turnat cenuşă în cap? Cine a reuşit în mari afaceri după '89? Doar securiştii şi foştii informatori, s-au tras unii pe alţii în sus la miere, a fost o lovitură de stat dată de fosta securitate şi acum băieţii cu ochii albaştri şi avortonii lor îşi distribuie prada după criterii numai de ei ştiute.” Dovedirea lui Egner că a fost informatorul Securităţii l-a determinat pe „Gogu” să tragă o altă concluzie: „Vorbiţi, domnule Rotundu, de parcă ar fi singurul din PSD, toţi de acolo sunt informatori, priviţi-i că ei sunt cei care conduc şi profitp de pe urma partidului de 20 de ani şi prostimea îi mai şi votează. Aşa le trebuie celor care nu-şi pun mintea la contribuţie.”
Pe seama editorialului „Măsuri extreme şi disperate”, un cititor a comentat astfel: „Suportam prostia managementului nu criza. Criza e de oameni cu minte în a supraveghea economia... Cel puţin două masuri, la nivel naţional, dacă s-ar lua, am suporta uşor criza: anihilarea birocraţiei fiscale şi a fondurilor speciale şi limitarea dictaturii băncilor. Să se adune banii într-un singur loc, buget al statului, şi de acolo distribuiţi spre toate nevoile sociale. Aşa s-ar elimina sute de declaraţii, evidenţe, funcţionari o droaie, etc. Băncile: au păstrat aceeaşi masă de credite şi au triplat dobânzile, deci profit triplu. Nu mai dau credite, nu mai fac eforturi cu acordarea lor, documentaţii, analize, etc. dar veniturile au sporit pe seama cui?” La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Aţi nenorocit România, însă a venit ziua judecăţii!
Senatorului Liviu Campanu vine în sprijinul familiilor tinere de studenţi
Profesorii au închis şcoala şi au trimis elevii la spectacolul galben-liberal
acum dau note explicative conducerii IŞJ, care este portocalie
Salut flămânzeni, am sosit! Suntem utilajele societăţii ”Local Servicii”
Horoscop
Neprihănită, la judecata de apoi
Sunaţi numai dacă sunteţi ambiţios şi activ!
Românul şi fundul sacului
Părintele grupului de firme Danone francez a decedat la 103 ani
Eventualii trădători care ar putea vota cu comuniştii avertizaţi că vor fi executaţi
Sorin Oprescu vorbeste despre amintiri din copilarie, dar si despre amintiri din viitor
Există rezerve suficiente de apă
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI JOI 21 Mai
Soluţia haiducească este cea care trebuie în faţa lăcomiei băncilor
Ciorbă Aita
O descoperire arheologică excepţională pentru istoria Botoşanilor
Undă verde la reabilitare!
72 de dispariţii în rândul minorilor botoşăneni
Patru variante de stemă pentru municipiul Botoşani
Maraton aerobic pentru adulţi
Se mai întâmplă şi lucruri bune!
Se moşeşte confidenţialitatea notelor primite de elevi
Ploaie de zece la teza de matematică
Pe lângă coplata la medicul de familie, guvernul ne mai pregăteşte o surpriză
Spectacol teatrul Vasilache
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog