Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9043
De la 07 Ianuarie 2003
122869110

Comentariul comentariilor LXXXII

  • (Ioan Rotundu)
  • 24 May 2009, 23:00
Vreo trei zile a cam lipsit rubrica de faţă, eu fiind antrenat într-o serie de activităţi printre care şi predarea la editură a volumului „Politică cu alcool şi tutun”, volum care va fi lansat în preajma zilei de 13 iunie. Sper însă să-i ajung repede din urmă pe comentatori, pentru a intra în ritmul normal de lucru.
Cei de la ministerul Educaţiei, probabil în cadrul trâmbiţatei acţiuni a descentralizării puterii către instituţiile judeţene, au acordat „Puteri sporite pentru inspectorul şef al IŞJ”. Iar puterile constă în faptul că susţinerea, de către cadrele didactice, a examenului de titularizare la nivel de judeţ şi nu în plan naţional ca până acum. Măsura este binevenită, numai că ea va fi tratată în stilul nostru. Adică se va căuta de către cei din inspectoratul şcolar să se scoată profit maxim, atât financiar cât şi politic. „Corina” s-a arătat dezamăgită: „Nu cred că ajută la ceva acest tip de examen. Mai bine merg cu traista în băţ prin judeţ, decât să particip la asemenea bătaie de joc. Până când vă mai bateţi joc de noi?”, iar un anume „Prof” a intuit încotro se va îndrepta această măsură şi n-a ezitat să spună adevărul: „E groaznic ce se întâmplă. Va fi concurs de dat şpaga. Vă spun ruşine de pe acum.”
Cei de la Poliţia de Frontieră s-au lăudat cu un act de bravură pentru care ar trebui, nu numai să le fie ruşine, ci să se teamă de cum îi va judeca istoria. Dar cum pregătirea lor intelectuală stă îngrijorător de mult la pragul de jos, le este greu să discernă între judecata istoriei, trăirile patriotice şi naţionaliste ale neamului românesc şi prostie. „Moldovenii forţează, în miez de noapte, trecerea Prutului în România” au anunţat aceşti poliţişti, făcând din prinderea a trei moldoveni care au căutat refugiul în patria mamă un act de vitejie. Corect a sesizat „Nostradamus”, când a propus: „Cred că titlul corect al articolului ar trebuit să fie "Trei copii au vrut să se întoarcă acasă ". Moldovenii de dincolo de Prut trec prin clipe grele, n-au ce mânca, n-au viitor, iar regimul comunist al lui Voronin le oferă doar teroare. Mulţi dintre ei îşi caută salvarea, încercând să vină în România şi să vândă orice, numai să poată supravieţui. Iar noi îi primim în zornăit de cătuşe.
Trecem la cumpărături în Bulgaria, iar bulgarii nu ne hăituiesc la graniţă. Trecem la cumpărături în Ungaria, şi nimeni nu ne confiscă ce vindem sau cumpărăm. Mergem în bazarul din Ucraina, şi nimeni nu ne confiscă la graniţă cumpărăturile, dar o fac ai noştri, imediat ce intrăm în ţară. Ne tolerează străinii, nu ne tolerează ai noştri. Stau şi mă întreb: există vreo deosebire între miliţienii lui Voronin şi poliţiştii noştri de frontieră? Degeaba bravează preşedintele Băsescu că-i primeşte pe moldoveni cu braţele deschise, când un agramat de poliţist de frontieră aplică strâmb legea, pentru că mintea sa nu este capabilă să discernă între aplicarea legii şi interesul naţional. Pe ei îi interesează şpaga şi nimic altceva.
Guvernul Boc pare a fi hotărât să curăţe ţara de bolnavi. Nu prin a-i însănătoşi, ci prin a extermina mai repede. Nu-i zi lăsată de la Dumnezeu ca dinspre ministerul Sănătăţii sau Casa Naţională de Asigurări de Sănătate să nu vină câte o nouă restricţie în privinţa bolnavilor. „Pe lângă coplata la medicul de familie, guvernul ne mai pregăteşte o surpriză”, adică va restrânge aria pachetului de servicii sanitare gratuite, punându-ne cât mai mult la plată. „Un cetăţean necăjit”, citind articolul, n-a mai răbdat şi şi-a exprimat sentimentele trăite: „Ticăloşilor, oare nu ajunge cât aţi muls ţara asta şi aţi alungat oamenii să muncească slugi la străini? Acum ne mai şi puneţi să plătim pentru amărâta de asistenţă sanitară pe care o avem? Dacă faceţi asta, veţi fi blestemaţi de milioane de români şi totul o să cadă în capul vostru.” Blestemele se prind de cei credincioşi, iar politicienii români nu mai au demult credinţă.
Numai că şirul măsurilor restrictive luate asupra bolnavilor nu se opresc aici. „CAS cere Ambulanţei să nu onoreze toate apelurile”, adică să analizeze prin telefon dacă pacientul anunţat se află în situaţie de urgenţă medicală sau este numai un caz banal. Numai că cei de la CAS n-au spus şi cui revine răspunderea dacă Ambulanţa nu onorează un apel, iar pacientul moare. „Europa” a comentat: „Doamna este membru PDL şi în partid s-a stabilit că trebuie să trăiască numai membrii lor, ăia cu carnet. Noi o să avem grijă să nu trăiască numai ei, aşa că n-o să-i votăm. Felicitări domnule dr.Curteanu, se vede că aţi depus un jurământ şi îl respectaţi. Când veţi face grevă, daţi-ne un semnal, mai ales pensionarilor, şi vom fi alături de dvs. Farmacişti, de ce nu mai cotizaţi la doamna, că şi-a epuizat rezervele şi pe criza aceasta fabricată cum se va descurca? Alinierea!”
Multă dreptate are şi „Călinescu” în comentariul său: „Cine are ochi să vadă şi urechi să audă va pricepe ce indivizi conduc acest popor, care poartă vina că suportă asemenea caricaturi în frunte lui. Pe ce criterii se va duce ambulanţa la un apel, favoriţii vor primi o parolă, un cod anume? Ce poate fi în mintea unor neisprăviţi puşi în frunte doar pentru nesimţirea lor. O asemenea măsură ar trebui cercetată de procuratură pentru punerea în pericol de vieţi omeneşti, da îi doare în dos pe guvernanţi de poporul pe care îl guvernează.” La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Despre brambureala zecilor de profesori navetişti
Micile „ciupeli” de pe câmpuri conturează deja un fenomen
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 25 Mai
Horoscop
Ciulama cu mămăliguţă
„Paraşutist” profesionist
Românul şi traiu-n patru
I se pare civilizat ca omul să fie bine informat
Doar doi arheologi la Muzeul Judeţean
Sinucidere din prea multă dragoste...
Nou născut salvat de pompieri din latrină
A furat mâncare pentru grătar
Liberalii au promis, dar n-au realizat. Acum promit democraţii
costul lucrărilor s-au redus de zece ori
A jucat ţonţoroiul pe Constituţia ţării
Ioan Rotundu
Banul va dicta la concursul de titularizare organizat în plan local
Bolnavii de cancer vor fi triaţi ca la Auschwitz
fondurile pentru bolnavii cronici s-au epuizat
Preţuri de spaţii comerciale pentru cabinetele medicale
Macovei vrea să ţină profesorii în şcoală… pe post de paznici
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog