Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Religie
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25568
De la 07 Ianuarie 2003
122911217

Comentariul comentariilor LXXXIII

  • (Ioan Rotundu)
  • 25 May 2009, 23:00
Liderii de sindicat din sistemul de sănătate s-au lăudat că „Au smuls ministerului Sănătăţii promisiuni mulţumitoare” în ce priveşte viitorul lucrătorilor din acest sector de activitate. Şi cei din Învăţământ au primit promisiuni şi garanţii că vor avea salarii majorate şi s-au ales cu praful de pe tobă. Ca să scape de presiunea sindicală, celor din ministerul Sănătăţii nu le-a venit greu să facă promisiunile dorite de către lideri. Pe vorbe nu se dau bani. Însă cinismul modului în care s-au făcut promisiunile nu le-a comentat nimeni dintre liderii de sindicat. Lor li s-a promis menţinerea locurilor de muncă şi asigurarea salariilor prin introducerea co-plăţii din partea pacienţilor ajunşi la medicul de familie. Adică salariile lor vor fi asigurate printr-o nouă taxă pusă pe seama bolnavilor. Liderilor de sindicat nu le-a păsat de acest nou bir impus bolnavilor. Ei sunt mulţumiţi că s-a găsit rezolvarea. Despre solidaritatea socială de care ar trebui să dea dovadă, nici vorbă. Putem vorbi, însă, de un egoism social aflat în plină afirmare.
„Anonim” a comentat: „Să introducă sistemul de co-plată şi în învăţământ, şi atunci vor putea mări salariile şi acolo!! Interesant cum guvernanţii găsesc întotdeauna soluţii pe banii alegătorilor! Aştept de la ei un mic gest de renunţare la o parte din venituri, aşa cum fac omologii lor din alte ţări. Până acum, dacă era vorba de veniturile lor, parlamentarii se comparau cu cei din alte state, zicând că sunt mult mai mici decât ale acestora! Acum de ce nu mai compară...gesturile făcute de alţii cu lăcomia lor?”
Pe malul Prutului se pescuieşte în sistem organizat şi amatorist. Numai că acum suntem în perioadă de prohibiţie, pescuitul fiind interzis. Iar poliţiştii de frontieră, dacă nu stau la drumul mare să verifice maşinile cu marfă şi călători, doar-doar le va ieşi ceva de pleaşcă, atunci îi vânează pe pescarii de ocazie. „Încă un amator de peşte” a fost descoperit de poliţişti cu uneltele de pescuit aruncate în apele Prutului. Dacă avea ceva peşte prins, îşi putea negocia statutul de om liber. Se pare că a fost lipsit de noroc, iar poliţiştii l-au dat pe mâna legii. Judecătorii, dacă se va găsi vreun procuror care să-şi piardă vremea cu un rechizitoriu de trimitere în judecată, îi vor da o amendă, iar pescarul amator îşi va relua îndeletnicirea. Şi ca orice păţit, va fi mai vigilent în a-i observa pe poliţişti în timp util, pentru a face dispărute uneltele ce pot deveni dovezi incomode. Interesant este că poliţiştii de frontieră nu-i prind în flagrant pe cei acare pescuiesc în sistem organizat. Printre aceşti pescarii aflându-se şi foşti lucrători în poliţia de frontieră, precum Başagă. Şi mai există o anomalie. În timp ce pescarii noştri sunt hăituiţi cu poliţia de frontieră, cei moldoveni îşi văd liniştiţi de treabă. Pentru ei nu-i prohibiţie..
Senatorul Dan Humelnicu a dat un „Comunicat de presă” prin care a anunţat că fiind campania alegerilor europarlamentare, îşi încetează campania de determinare a botoşănenilor să cumpere numai produse româneşti. Gestul său a fost apreciat de către „Non-portocaliul”, care a comentat: „Chiar dacă nu-i înghit pe portocalii, mai ales în BT, mi se pare decentă şi demnă decizia lui Humelnicu. Până acum, a fost singurul portocaliu care s-a comportat decent. Îi urmăresc pe hoţii ăştia încă din noiembrie, din campanie, însă Humelnicu, deşi cam şters, este cel mai decent. Şi campania asta, chiar dacă e anemică, arată că senatorul portocaliu este decis să facă ceva. Sper să aibă ... şi să îl ţină acţiunile de tipu' ăsta. Oricum, tot nu o să-i înghit pe băsesciştii ăştia!”
Aflăm de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani că „Directorii de şcoli refuză anchetele pe seama anonimelor”. Dacă şcoala ar fi proprietatea lor privată, poate că directorii ar avea acest drept al refuzului. Dar şcoala este o instituţie publică, finanţară din banii contribuabililor şi este dreptul acestora să ştie ce se întâmplă într-o şcoală, fie că cer acest lucru sub semnătură sau prin anonimat. Apoi, nici o lege nu interzice verificarea sesizărilor anonime. Mai ales când din conţinutul acestora rezultă elemente care ar putea corespunde realităţii. Dacă acelor directori de şcoală, care confundă instituţia publică cu moşia lor, ar fi sancţionaţi drastic, în mod sigur refuzul lor s-ar transforma într-un accept amabil.
Iată şi un comentariu semnat de „Geany Gula”, care în fond este unul anonim, dar plin de adevăr: „Pe când o anchetă serioasă în com. Coţusca unde cei doi directori de la centru se consideră stăpâni absoluţi pe tot ce mişcă sau nu în învăţământ? Să se discute cu cadrele did. , cu elevii , cu părinţii...sala de sport a gr. Sc. Coţuşca a devenit bucătăria soţilor Sandu, care mai mult locuiesc în incinta şcolii!” Ce facem? Nu verificăm aceste aspecte pentru că le-a semnalat un anonim? Eu cred că merită verificate. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


State de Romania pe urmele lui John Travolta la Paris
Comunicat de presă – Sindicatul Energia
Mâncare de cartofi cu smântâmă
Horoscop
Cel mai rapid lucru din lume
Mica publicitate
Românul şi ce mică-i lumea!
A fost inaugurată zona din Roma acordată românilor care trăiesc în capitala Italiei
Patriarhia Română rămâne alături de românii din Timoc şi de Părintele Boian
„Votezi comuniştii şi-ţi dăm copilul înapoi”
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI MARTI- 26 MAI
SC Eltrans merge spre bine
,,Educaţie Rutieră – Educaţie pentru viaţă”
Remorcă neînmatriculată descoperită la ieşirea din România
Femeie de 100 kg dusă de pompieri la ambulanţă
Dăm afară din spitale medicii specialişti şi angajăm preoţi
consilierii municipali şi judeţeni votează
Edilii au pus ochii pe 100 maşini abandonate
Adus la spital muşcat de şarpe
Se va înfiinţa un DNA al sănătăţii
Se va răzgândi sau nu medicul Angela Ţurcanu?
Ceauşescu n-a murit, trăiască Ceauşescu!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog