Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24164
De la 07 Ianuarie 2003
122884231

Comentariul comentariilor LXXXIX

  • (Ioan Rotundu)
  • 3 June 2009, 23:00
„Hingherii de maşini de la HSR au ridicat abuziv maşina unui magistrat” care, pentru a o recupera, a trebuit să plătească o amendă de 60 lei. Comentariile au fost multe şi n-au lipsit cele pline de reproşuri la adresa magistratului, pe motiv că dacă este judecător nu este scutit de respectarea legii. Numai că articolul n-a fost scris în apărarea magistratului Constantin Talancă, ci a căutat să evidenţieze modul grosolan în care lucrătorii firmei vorbesc cu proprietarii de autoturisme cât şi servilismul inexplicabil de care dau dovadă poliţiştii comunitari în executarea ordinelor date de aceşti lucrători.
În primul rând că poliţiştii comunitari nu sunt subordonaţi nici patronilor de firmă, nici lucrătorilor acestora, ei reprezentând o instituţie publică a statului. Apoi, nu este normal ca trei poliţişti comunitari să fie blocaţi într-o acţiune de susţinere a intereselor unei firme private. Să mai adăugăm faptul că pe seama acestei firme se fac fel de fel de speculaţii cu privire la numele persoanelor care o patronează, existând suspiciuni că şi anumite persoane din Primăria Botoşani ar avea nişte interese. Ori, Primăria, n-a clarificat public cine sunt patronii firmei şi dacă există sau nu intersectări de interese ale unor funcţionari ai instituţiei cu patronii firmei. „Gâscanul” crede că este: „Hoţie la drumul mare. Sunt sigur că nu veţi rezolva nimic. Aş vrea fermitate la poliţiştii comunitari la hoţii şi samsarii din piaţă, la scandalurile nocturne. Urban Serv ar putea rezolva ridicarea maşinilor parcate neregulamentar, iar profitul să fie folosit la curăţenia oraşului. Ar trebui procedat ca la radarele fixe ale primarilor - adică reziliat contractul.”
Sunt tot mai multe vocile care clamează că operaţiunea de ridicare a autoturismelor nu este chiar legală. „Părere” şi-a exprimat un astfel de punct de vedere: „Mai mare ruşinea că un prefect, un primar, un secretar de primărie nu au observat până acum că Hotărârea Consiliului Local contravine flagrant disp. art.117 din OUG 195/2002 şi art.216 din Regulamentul de aplicare. Acesta este rezultatul elaborării legislaţiei fără informarea cetăţenilor, fără discuţii publice etc. Ce este de făcut? La justiţie, să vedeţi cum se va câştiga precum problema cu radarele comunale.” Cred că apelarea la instanţele de judecată este singura soluţie. Numai aşa se vor putea pune capăt abuzurilor acestei firme, abuzuri pe care le semnalează şi „Topor”, care arată că: „Aici, în cazul ăsta, au stat la pândă şi au aplicat amenda, că suntem o ţară de pândaci, dar se ridică maşini de pe anumite străzi fără nici o amenajare a trotuarelor, pentru că maşina a parcat cu o roată pe acel aşa zis trotuar. Aleile respective nu permit parcarea de maşini pe ambele părţi, pentru că nu se mai poate circula din lipsă de spaţiu. Semnalizare cu parcare pe o parte nu este şi uite aşa această caracatiţă flămândă de bani îşi umple conturile.”
Pentru că nimeni nu le mai apără interesele, a pătruns „Spaimă în rândul salariaţilor Protecţiei Copilului”. Şi cum să nu fie înspăimântaţi aceşti salariaţi când lefurile lor pentru lunile viitoare nu mai au asigurată garanţia plăţii, instituţia nemaiavând resurse financiare. „Unu” întreabă: „Ce face Oroşanu cu sindicatul? Bine mersi! El şi-a aflat scopul, dar noi? Ruşine, ruşine, ruşine!” Tot cu referire la liderul de sindicat Oroşanu mai avem un comentariu: „Chiar d-le Oroşanu ce faceţi, v-a scăzut elanul de-o bucată de vreme? Aţi dat la pace cu autorităţile? Nu ştiu, dar de-o bucată de vreme nu mai luptaţi pentru drepturile noastre. Sau îi credeţi pe guvernanţi că nu sunt bani, văd că pentru salariile lor sunt chiar le-au mărit.” Nu numai că lefurile guvernanţilor şi a celor din subordinea ministerului Finanţelor au fost majorate, dar li s-au acordat şi premii substanţiale, unora chiar de sute de milioane de lei vechi.
Am fost informaţi că „Vasilache” se cere prin judeţ!” Altfel spus, actorii teatrului de păpuşi au dat spectacole prin unele comune ale judeţului. „Cârcoticiu” a salutat iniţiativa: „La cât mai multe acţiuni similare! Cu câte o floare pe ici, pe colo, poate totuşi apare o primăvară în unele suflete.” Comentatorul s-a lăsat amăgit de aparenţe. Spectacolele date au fost dirijate de către cei din PDL şi PSD şi au avut scop electoral. După votul de duminică, adio spectacole prin judeţ. Probabil se vor relua în toamnă, în campania alegerilor prezidenţiale.
Şi, iată că avem „Salarii în învăţământ pe placul liderilor de sindicat”. Numai că aceste salarii vor trebui plătite din impozitele şi taxele colectate de la românii de rând, ceea ce nu pare să convină tuturor contribuabililor. Un „Părinte” chiar şi-a manifestat nemulţumirea: „Cred că ar trebui să stea acasă şi să li se dea salarul triplu. Doar muncesc ceilalţi pentru ei. Nu? Corect şi să trăiască facultatea Spiru Haret că a făcut toţi inculţii profesori.” La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Utilajele aduse la Primăria Flămânzi sunt supuse probelor
Festival de teatru ratat din cauza orgoliului liberal al organizatorilor
Întâlnire cu celebrele siameze ale anilor ’80, Lina şi Gherghina
Horoscop
Perle la examene
Supă de ciuperci
Repară orice, sunt profesionişti şi accesibili
COMUNICAT DE PRESĂ - Important
Vicele Ghiorghiţă a dat liber la vânătoarea de câini maidanezi
până la finele acestui an, străzile municipiului vor fi curăţate de circa 3.000 de maidanezi
Un elveţian în vizită la poliţiştii comunitari
Peste o mie de tineri botoşăneni aşteaptă locuinţă de la stat
Peste 50% din primării au depus cerere de închidere a depozitelor de gunoi
Spray-uri pe plită!
Trotuarul şi gaura!
Agenţii de poliţie rutieră cu ochii pe automobilişti
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI JOI 4 Iunie
Ultima tentativă a regimului Voronin de a alege preşedintele Moldovei a eşuat
Lazea ştie ceva!
Ioan Rotundu
Comercianţii de medicamente învinşi de către ministrul Sănătăţii
Legea salarizării unice se conturează tot mai greu
Inspectorul şef al IŞJ a înjumătăţit numărul elevilor cu acces la Programul Euro 200
În comuna lui Eminescu elevii stau prost cu limba română
Macovei vrea camere video în sălile de clasă
inspectorul şef crede că numai aşa nu se va mai copia
Comunicat de Presă - Ipoteşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog