Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
6514
De la 07 Ianuarie 2003
68848526

Comentariul comentariilor LXXXVII

  • (Ioan Rotundu)
  • 31 May 2009, 23:00
Iată că firma ridicătoare de autoturisme a reuşit, ca prin abuzurile comise, să-i scoată din sărite pe consilierii municipali dar şi pe primarul Flutur. Cu toate acestea încă nu s-a trecut la sancţionarea acesteia, chiar şi cu rezilierea contractului. Aşa că „Firma Speed Ricovery stoarce bani, ridicând abuziv autoturismele”, iar botoşănenii scot banii şi plătesc, înjurând şi ei pe cine cred de cuviinţă. Primarul Flutur a recomandat botoşănenilor agresaţi abuziv de firmă să-i cheme în judecată. „Bobi”, ce pare a fi unul dintre cei păţiţi, explică cum vine tărăşenia cu procesul: „"Dacă firma face un abuz, o face pe pielea ei. Cei care o dau în judecată pentru abuz şi au câştig de cauză este foarte bine că fac acest lucru"... Ştii cât durează un proces şi cât costa unu cu firma lui Gheorghiţă... Flutur? Mai puţin costă aplicarea unei ştampile pe buletinul de vot la fiecare tur de scrutin de acum înainte! Va da Boc pe toţi afară după alegeri...conform directivei trasate de la Bucureşti! În Botoşani o să luaţi praful de pe voturi...Da lasă că poate vă ajută HSR-ul să luaţi mai multe după aia...Abia va aştept! Cu cine dracul să mai votez, să ne scuturăm odată de venetici, lepre şi politruci?”
Faptul că împotriva firmei nu se iau măsuri de către oficialităţile Primăriei Botoşani, ridică multe semne de întrebare. „Gicu” chiar se întreabă: „Nu se poate! Prea i se ia apărarea firmei de către "notabilităţi (?!?!)Cu siguranţă e ceva necurat la mijloc! Probabil i s-a dat timpul necesar să "recupereze" anumite "cheltuieli", de aceea nu se iau masuri împotriva firmei! În definitiv, consilierii au dreptul la iniţiativă "legislativă". De ce nu manifestă? Restul...vorbe de campanie electorală!” Gicule, mamă dragă, pe ce lume trăieşti? Consiliul municipal este controlat în totalitate de către Flutur şi Ghiorghiţă, PDL având peste jumătate din numărul consilierilor şi putând hotărî orice. Cine să iniţieze proiecte de hotărâri împotriva firmei?
„Topor” mai semnalează un aspect: „Avem destui şoferi care încalcă regulile de bun simţ, nu regulamentul de circulaţie, dar şi această afacere stat- privat a cărui scop este profitul maxim în timp minim îşi arată colţii. Am mai semnalat faptul că în faţa halei de carne s-a făcut un chioşc mare în parcarea maşinilor ,intr-o zonă cu mare criză de locuri de parcare. Acolo se vând lucruri pe care le găsim şi în alte magazine şi domnii consilieri, plini de grji faţă de viţa noastră au aprobat o asemenea măsură. Oare care-i logica?” O parte din logică poate fi găsită la consilierul Gheorghe Vâzdoagă, care deţine acolo un chioşc sub cupola Consumcoop Botoşani. Restul logicii trebuie căutată la PSD-ul din care face parte Vâzdoagă.
Aşa cum cere protocolul, oficialităţile judeţului şi ale municipiului reşedinţă de judeţ au depus coroane la mormintele eroilor şi la monumentele ridicate întru cinstirea memoriei lor. Cu acest prilej, primarul Cătălin Flutur a declarat „Fără jertfa acestor oameni, probabil noi nu eram în momentul de faţă aici”. Nu toţi cei care au citiri articolul prin care s-a consemnat evenimentul au apreciat gestul oficialilor. „Atentu” este unul dintre ei: „Recunoştinţă pentru eroii neamului trebuie să avem tot timpul, dar pentru erorile actuale nu am decât scârbă şi ură. Uitaţi-vă la feţele reprezentanţilor puterii, ce moace au care cer pumni şi scuipături în faţă!”
Iată şi opinia unui „Veteran”, şi el nemulţumit de modul în care s-a consumat evenimentul: „Nişte prefăcuţi, care nici măcar coroane ca lumea n-au pus eroilor, în schimb au mobilizat toată poliţia să-i păzească! Ce se întâmplă zilnic la acest cimitir, nu intră în preocuparea oficialilor (parca ei ar aparţine altui judeţ), nici a slujitorilor bisericii!”
Cred că aceste opinii ar cam trebui să dea de gândit, nu oficialilor, ci în special liderilor celor două partide aliate la guvernare: PDL şi PSD. Prea multă nemulţumire şi ură s-a adunat în sufletul omului de rând şi nu este bine deloc. Toate aceste tensiuni sociale adunate în sufletul omului într-o zi se vor cere descărcate. Iar uşurarea sufletului nu se va face în linişte şi pace, ci prin violenţă, aşa cum ne arată şi istoria. Atenţie mare, domnilor şefi de partide! Nu mai întindeţi coarda că stă să se rupă.
„Liberalii botoşăneni contestă tombola pedelistă” şi susţin că ea nu este altceva decât o mită electorală mascată. Că este mită, nimeni n-are îndoieli. Dar că cei care critică acţiunea PDL sunt liberalii, avem deja o problemă de moralitate. Oricine poate critica acţiunea PDL, numai liberalii nu. În alegerile parlamentare de anul trecut Florin Ţurcanu şi-a câştigat mandatul de deputat dând mită electorală la greu. A cumpărat mii de voturi. Cine nu crede, să dea o raită prin Colegiul Săveni şi va rămâne cu gura căscată de ce va auzi despre cum şi-a susţinut Ţurcanu campania electorală. Aşa că… domnilor din PNL, ciocul mic, mic de tot! La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Viitoarea mămică Andreea Marinescu, vacanţă pe trotinetă în Munchen
Despre o posibila relaţie între Rona Hartner si Emil Constantinescu
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 1 Iunie
Horoscop
Medalie de aur: plăcinte/clătite cu brânză şi cremă de smântână
Aventura amoroasă a moşului
Actualul şef al Culturii nu se lasă descurajat că va fi schimbat din funcţie
Liberalii critică Guvernul că a lăsat de izbelişte investiţiile
Nouă conducere peremistă la municipiul Botoşani
Poliţiştii botoşăneni au executat noi controale în miez de noapte
Cum se va vota la europarlamentare
Ioan Rotundu
Ziua Mondială Fără Tutun a fost marcată şi la Botoşani
Numărul şomerilor creşte alarmant
Astăzi va fi instalată la DSP noua echipă de conducere
Marş împotriva violenţei faţă de copii
Programul zilelor Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani, 1 - 6 iunie 2009
Minciunile şi neadevărurile politicienilor
Traian Băsescu, Theodor Stolojan, Emil Boc, Videanu, Radu Berceanu, Vasile Blaga, C.P.Tăriceanu, Mugur Isărescu şi alţiiCu privire la elementele şi fenomenele de criză – înainte de criza mondială
Au legalizat mita şi prostituţia electorală
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă