Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Religie
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8074 lei
1 USD = 4.4186 lei


Număr accesări
Astăzi:
14756
De la 07 Ianuarie 2003
74061869

Comentariul comentariilor (LXXXVIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 31 March 2008, 23:00
Cum mă aşteptat, la declaraţia de presă a preşedintelui PSD, Constantin Conţac, publicată de noi sub titlul „Lăcomia părintelui Luca de la Popăuţi pare să nu aibă limite”, bigoţii şi ignoranţii s-au îngrămădit la comentarii. Dorinţa lor de-al împroşca cu noroi pe Conţac s-a dovedit a fi mai puternică decât raţiunea de a conştientiza că desfiinţarea unui spital de boli contagioase de dragul satisfacerii poftelor teritoriale ale unor călugări lipsiţi de simţul creştinesc al umanităţii este un act de o mare gravitate publică. Pe „Maria” n-o priveşte faptul că revendicarea terenului de către Mănăstirea Popăuţi înseamnă a desfiinţa un spital de care nu-i exclus să aibă vreodată nevoie şi ea. „Cum se poate afirma despre un om care slujeşte lui DUMNEZEU că este un hoţ. Nu ştiu care sunt cele 5-6 biserici pe care le-a ridicat acest Conţac, dar în nici un caz nu le-a ridicat cu banii lui…” este tot ce-a înţeles ea din acel articol.
În primul rând, în bigotismul său, „Maria” n-a aflat că mulţi sunt preoţii care sau prin puşcării pentru că au comis fapte penale. Ea n-a aflat de preotul de la Mihăileni şi cel din Cândeşti, implicaţi în contrabandă cu ţigări. N-a văzut la televizor preoţi care au abuzat de femeile venite la spovedanie, n-a aflat de existenţa preoţilor homosexuali, criminali ca cel de la mănăstirea vasluiană Tanaco. Ei i s-a părut normal ca stareţul Luca să-l calomnieze pe Conţac în biserică. Ori, Conţac, nu a fost calomniat în calitate de creştin de rând, ci în calitatea sa oficială de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani. Cum poate fi catalogat un preot, fie el şi călugăr, care huleşte autoritatea statului? M-am săturat să tot citesc inepţiile unor fanatici religioşi, care habar n-au cum se citeşte Biblia, care învaţă două trei versete şi le reproduc mecanic, fără a înţelege o iotă din adevăratul lor mesaj. Conţac a acţionat în apărarea spitalului de contagioase obligat fiind de prerogativele funcţiei deţinute. El n-a apărat un drept al său, al familiei sale, al unei rude. A apărat interesul public, cel mai sensibil interes: sănătatea. Mă simt jenat că sunt contemporan cu autorii unor astfel de gândiri umane, când deja am păşit în era cosmică.
Iar dorinţa de răzbunare a unora a mers până acolo încât m-au implicat direct în scandalul dintre preşedintele Conţac şi stareţul Luca, ca fiind interesat. Nu eu am participat la conferinţa de presă a preşedintelui Conţac, nu eu am scris articolul în cauză, nu de minte depinde rezolvarea problemei patrimoniale ridicată de stareţul Luca. Cu toate acestea, în dorinţa de a-şi refula sentimentele de neputinţă a realizării propriei lor personalităţi, am fost acuzat în fel şi chip. Nu am cum să răspund unor astfel de provocări, pentru că nu se poate dialoga cu persoanele devenite captive propriei lor ignoranţe. Nu pot decât să le compătimesc.
În sfârşit, avem „Şef nou la Protecţia Copilului Botoşani”, iar un anume „Alin” a devenit curios: „Pentru o mai bună informare poate ne postaţi şi un CV (sau o scurta caracterizare) al noului director executiv.” Păi cine să fie noul director Angela Curelariu decât persoana care a deţinut funcţia de şef al unităţii medico-sociale din Ionăşeni – Vf. Câmpului. Pe seama ei se vehiculează multe şi interesante ghiduşii profesionale şi ale vieţii personale. Poate că ar trebui să privim în chip realist comentariul semnat de „July”, care s-a arătat rezervată: „Nu cred în cele spuse de noul director, mai bine să vorbim mai puţin şi să facem mai mult, suntem sătui de vorbe domnilor, haideţi să învăţăm să "vorbim" prin fapte şi atunci vom avea credibilitate mai mare.” Cu siguranţă că despre proaspătul directo vom mai auzi în curând.
Prin editorialul „Politicieni cu pretenţii de viitori parlamentari” am încercat să atrag atenţia cititorilor cam spre ce persoane îşi îndreaptă atenţia partidele politice, pentru a-i desemna candidaţi la alegerile parlamentare din toamnă. „Anonim” are o problemă de înţelegere: „Nu ştiu cum dracu’ nu vi se blochează mâna când scrieţi asemenea enormităţi - analfabetul de Suliţa, şpăgar, etc. Să-i faci publicitate? Păi trebuie să fii de teapa lui, altfel nu se explică. Oare cât îl costă pe analfabet?” Omule, limpezeşte-ţi mintea şi înţelege că noi te-am informat asupra a ceea ce coc partidele în privinţa viitorilor parlamentari. Sunt informaţii care n-ai de unde să le obţii, pentru că ele n-au devenit publice. Fii convins că PNL-ul, când îl va desemna candidat la parlamentare pe Florin Ţurcanu, nu te va consulta. Cum nu te poate nici obliga să-l votezi.
Pentru divulgarea unor astfel de informaţii ziariştii nu sunt plătiţi, dimpotrivă, primesc reproşuri că au dezvăluit public strategii secrete de partid. O fi el politica o curvă, dar nu toţi se pot bucura de plăcerile pe care le oferă. Mai trebuie să ai şi un pic de isteţime, calitate ce lipseşte unor comentatori. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Preşedintele PSD n-a pregetat să-i dea peste nas „portocaliului” Ţâbuleac
Pensionarii l-au luat, ieri, cu asalt pe prefect
La Vorniceni, preotul promovează în biserică politica unui anume partid
Alinare pentru pensionarii rămaşi fără bilete de tratament
Obştea Dracşani se luptă cu prefectul şi, împreună, cu morile de vânt
Marea „Debarasare”
Finanţare pentru Biserica Armeană
Termica reduce pierderile
Incendiu la Şendriceni
Sergiu Ocneanu – cel mai tânăr candidat român din Italia
O româncă pe listele dreptei la Brescia
Românii discriminaţi la alegerile locale din Italia
Nordul Bucovinei: Martirii români pomeniţi la Fântâna Albă
Provocări ruseşti înainte de summitul NATO de la Bucureşti
Premianţii Cupei Jandarmeriei la fotbal
Noroc de poliţist
Horoscop
Vă poate face patron peste noapte
Pâinea liberală a lui Ţurcanu bate social-democraţia din Manoleasa
liberalii de la Mediu au pregătit un atac asupra social-democraţiei din Ripiceni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă