Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6463
De la 07 Ianuarie 2003
123195400
pnl

Comentariul comentariilor (V)

  • (Ioan Rotundu)
  • 6 December 2007, 23:00
Aflăm cu stupoare că „Stomatologii români refuză să trateze persoanele seropozitive”. Iar informaţia a fost dată presei chiar de către şeful Autorităţii de Sănătate Publică, medicul Gabriel Oprişanu. Mai susţine şeful Sănătăţii că în interiorul Spitalului de Boli Infecţioase ar fi amenajat un cabinet dentar pentru a fi tratate persoanele seropozitive, dar în lipsa unui medicului stomatolog cabinetul stă închis. Numai că Oprişanu este contrazis de „Un seropozitiv”, care ne descrie respectivul cabinet: „Daaa, grozav, într-o HRUBA care stă să se dărâme, mai bine de o mie de ori caravana decât un moldovean într-o dărăpănătură!!!!” Cert este că dacă medicii se feresc de seropozitivi, atunci ce să mai zicem de noi, ceilalţi?!
Consilierul municipal „Vâzdoagă prevede Botoşanilor un sfârşit apocaliptic”. El deplânge faptul că spaţiile verzi dispar într-un ritm ameţitor, fiind acoperite cu betoane. „Betonatu” îl ia peste picior: „De ce nu văd pesedistii ceea ce au făcut ei, că ei au pornit sălbăticia în societate. Ei au dat tonul fărădelegilor în ţară şi acum se dau de ceasul morţii cu neregulile. Hai mai las-o că avem autogară pe trotuar, la capătul lui 1, iar pietonii ...” Principalul vinovat al dispariţiilor spaţiilor verzi, în opinia mea, continuă să fie arhitectul şef Sandu. El este un fel de stat în stat, nu ţine cont de nimic, dă aprobări unde vor muşchii săi şi unde are interese. Iar consilierii municipali nici nu cârcnesc în faţa sa. Halal de aşa aleşi!
„Democratul Achiţei se vede preşedinte al CJ”, iar cititorii l-au luat în tăbârcă, fiecare după cum a considerat de cuviinţă. „Cunoştinţa” s-a exprimat dur de tot: „Acest handicapat vrea aşa o funcţie, ne face Botoşaniul de râs”. Cam în acelaşi mod s-a exprimat şi „Cetăţeanul”, poate ceva mai aspru: „Am trăit s-o vedem şi pe asta, toţi handicapaţii vor şefi numai pentru că sunt membri de partid, fără alte criterii de competenţă. Eu sper ca oamenii să vadă şi să judece.” Opinia celor doi este contracarată de către un alt comentator cu „Pentru "cunoştinţa" şi "cetăţeanu" - cuvânt greu "handicapat". Aveţi curajul să încercaţi completarea unui cv? Probabil că în afară de nume şi adresă nimic. Nu aruncaţi cuvinte aiurea, în necunoştinţă de cauză. Probabil ca sunteţi nişte frustraţi nomenclaturişti. Un bun profesionist Cristian Achiţei. Merită şefia CJ.” Vrabia mălai visează şi calicul praznic. Ca să ajungă şef al Consiliul Judeţean, Achiţei va trebui mai întâi să treacă prin furcile caudine ale electoratului. Personal nu-i dau nici o şansă.
Creşterea alarmantă a numărului de autoturisme sufocă tot mai mult circulaţia auto prin Botoşani. De unde şi preocuparea administraţiei locale de a găsi o cale de rezolvare a acestei probleme care se acutizează de la o zi la alta. „Studiul de trafic, o problemă pentru Botoşani” pare a fi şi soluţia problemei. Numai că „CA” indică şi alte cauze care blochează circulaţia auto: „Parcarea maşinilor pe străzi face dificil traficul... onor primăria a găsit o rezolvare, cel puţin hilară... să dea unei firme posibilitatea de a câştiga bani grei prin ridicarea şi depozitarea acestora... în acest fel nu se va reuşi niciodată rezolvarea problemei... ba, mai mult, ar putea apărea o reacţie a conducătorilor auto de a bloca circulaţia, lăsându-şi maşinile aiurea (s-a mai uzat de ea de către alţii). De ce nu se renunţă la aşa zisele garaje dintre blocuri??? În locul a doua tinichele pompos denumite garaje POT FI PARCATE 3 autoturisme... faceţi un calcul... câte aşa zise garaje sunt în municipiu şi înmulţiţi cu 3 veţi afla câte maşini pot fi parcate în mod civilizat şi cu venituri substanţiale pentru bugetul local (circa 100 RON pentru fiecare loc de parcare şi an ...” Nu cred că garajele construite vor mai putea fi demolate vreodată: Dar o soluţie trebuie găsită, până nu-i prea târziu.
Să mai trecem în revistă faptul că „La Botoşani, noua construcţie politică stă învăluită în ceaţă”. Iar „Ueeu” ne explică: „Păi nu prea mai crede electoratul nici în dreptate şi nici în adevăr. Eu cel puţin m-am convins pe propria piele câtă dreptate şi adevăr a fost în cadrul Alianţei DA , iar despre noua „construcţie politică” ce să mai zic ...fac la fel ca la bradul lui Videanu „no comment”. Sub acest aspect rămân la convingerea că ce-i făcătură nu rezistă timpului. Iar PDL-ul este făcătura lui Băsescu, pentru interesele sale. În afară că va fi o nouă sursă de scandal politic, nimic altceva nu se va produce în viaţa noastră politică. S-auzim de bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Inspectorii OJPC au fost agresaţi de un patron violent
Târgurile şi oboarele luate la verificat înainte de sărbători
ASP a încheiat contractul pentru tomograf
Inspectorii sanitari au pierdut răbojul comercianţilor rurali
Aproape 50 de persoane prinse muncind la negru
Elevă bătăuşă
Considerată singura formaţie de dans modern din mediul rural
Aseară, sub foc de artificii, primarul Flutur a tăiat panglica patinoarului
Menţiune pentru sincretismul mijloacelor artistice
Prefectul dă veşti bune în privinţa reabilitării infrastructurii şcolare
13 comune au primit fonduri pentru reabilitare de poduri şi podeţe
Botoşanii au primit bani pentru proiectarea parcului de agrement Cornişa
Ţărăniştii botoşăneni vor să schimbe strategia
Direcţia de Cultură vrea să sensibilizeze tinerii în cunoaşterea şi păstrarea valorilor
Vicepreşedintele Lozneanu vine cu o iniţiativă de voluntariat
Cadouri pentru copiii internaţi la Spitalul de Psihiatrie
Sacrificiile doamnei
Horoscop
Program TELE'M, vineri, 7 decembrie
Se caută un cămătar
Niculiţă ne face cunoştinţă cu gaşca lui Oprişanu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog