Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
14399
De la 07 Ianuarie 2003
78483599

Comentariul comentariilor VI

  • (Ioan Rotundu)
  • 12 January 2009, 23:00
Pentru a-i trezi la realitate, inspectorul genera Rusu a hotărât: „Profesorii beţivani vor fi pârâţi obligatoriu la IŞJ”. Ca să fie pârâţi, trebuie ca în şcolile respective să fie şi pârâtori. Îmi vine greu să cred că tocmai profesorii se vor pârî între ei. Mai ales că, potrivit afirmaţiilor lui „Teo”, prin şcoli nu sunt numai profesori beţivi. Mai sunt şi din cei cu probleme de natură psihică, mai ales profesorii de matematică. „Numai profesorii beţivani? Stai nene că sunt o grămadă de neaveniţi, care ar trebui să suporte canoanele unui examen psihiatric şi psihologic. Tot sistemul ştie asta. Incompetenţi avem şi la liceele din oraş: vezi Negreanu, unde unele cadre bubuie de "competenţe". Păcat de director, că nu-i reprezintă.” – susţine comentatorul „Teo”. Dacă profesorii de la ţară obişnuiesc să bea prin barurile mizerabile, măcar o fac de unii singuri. La oraş, profesorii beau cu elevii la masă, că-s evoluaţi, precum în filmele americane. Le lipsesc doar mitralierele M16, cu care să-şi mitralieze colegii, după ce-au golit câteva sticle cu tărie.
Nonşalant, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, a declarat că în privinţa numirii ca director interimar la societatea Apa Grup a ing. Georgescu a făcut-o pentru că „S-a lăsat impresionat de CV, nu de incompetenţa managerială”. O fi CV-ul inginerului impresionant, dar a lăsat fără apă municipiul Botoşani în chiar preziua şi noaptea de revelion. Grijuliu ca preşedintele să nu mai intre în starea de prostraţie, când vede un CV mai bogat în enumerarea diplomelor de studii, şi să ia decizii anapoda, „Ilie” îi recomandă: „D-le preşedinte, mare atenţie, iar o să vă înşelaţi amarnic în privinţa capacităţilor manageriale ale interimatului.” Se pare că acest comentator ştie de producerea unui eveniment pe la Apa Grup, de care presa n-a aflat încă. Vom afla şi noi, când oraşul nu va avea apă câteva zile la rând, graţie unui alt director interimar cu CV impresionant.
Bătălia pentru ocuparea posturilor de şefi tocmai este în plină desfăşurare. Mulţi dintre cei care s-au perindat pe la şefia unii instituţii locale au acum pretenţia de a ocupa posturi în ministere, precum secretar sau subsecretar de stat. Unul dintre ei este şi inginerul Ioan Toma, fost director la Direcţia Agricolă în perioada 2000 – 2004, perioadă în care nu s-a remarcat cu nimic în plan profesional, ci doar a demonstrat că-i priceput să stea în capul unor mese îmbelşugate şi să ude bucatele din belşug cu ţuică şi vin. Luând act de dorinţa lui Tomiţă, cum îl dezmiardă cei din PSD, „Axa” a răbufnit: „Domnilor, nu mai are Botoşaniul specialişti? D-ul Toma are handicap, când se duce parcă vine, ne face de ras, e naşpa tare.”
Iată şi un comentariu legat de experienţa sa profesională: „Dl Toma, dacă era un aşa bun specialist, transforma ferma de la Frumuşica într-un mare centru agricol sau zootehnic, dar cum a lut totul pe degeaba şi a transformat-o într-o ruină, face o agricultură de doi bani, bătându-şi joc de ţăranii cărora le tine pământul. Noroc de concurenta cu nemţii că, dealtfel tot 400 de kg de grâu la ha le dădea la bieţii ţărani. Să înţelegem că vrea şi el un os mai încărcat?” Toma vrea, dar sunt alţii care decid. În ce ne priveşte, noi am intitulat articolul „Să-i mai fericim şi noi pe ei, că ei ne-au fericit îndeajuns!” De vreme ce ministerele sunt pline de incompetenţii aduşi de prin alte judeţe ale ţării, de ce n-ar încăpea şi incompetenţii noştri? Măcar cu asta să ne lăudăm, dacă oameni capabili nu mai avem.
De mai mult timp există în PSD formată o grupare care vrea să-l schimbe pe preşedintele Conţac. Iar în fruntea grupării pare a fi senatorul Gheorghe Marcu. L-a simţit bădia Costică, care a trecut la atac, ştiind din experienţă că apărarea cea mai bună tot atacul rămâne. „Marcu se joacă cu focul… prin PSD”, am zis noi, iar un anume „Haiduc” a sărit în apărarea lui Conţac: „Da, Marcu este cea mai mare nulitate din PSD Botoşani. Să nu creadă că ajuns prin propriile merite senator. Au votat oamenii PSD nu Marcu, noi zicem să tacă Marcu şi alţi rataţi de prin partid, că nu e în stare de nimica, e un zero. Fără Conţac, PSD Botoşani nu ar fi luat niciun vot, cu atât mai puţin pentru Marcu, care pe spinarea partidului şi-a făcut afaceri şi slujbe pentru el şi familie. De ce e în stare Marcu, decât de bârfă împreună cu Afrăsânei şi alţi handicapaţi de prin partid?” De obicei când doi se bat, un al treilea câştigă. Cine o fi cel de-al treilea? Unii zic că Manuela Zarug.
Aflăm că „Oprişanu nu mai ţine la şefie, dar vrea să-i ia locul un profesionist”, ceea ce pare a fi o dorinţă normală. „Salariat” regretă: „Păcat că pleacă OPRIŞANU, căci este singurul director care a făcut ceva pentru Botoşani, iar ca director la ASP a fost apreciat de cei care muncesc şi sunt serioşi. Lichelele şi pupincuriştii normal că nu ştiu să aprecieze .. calitatea omului ... munca...şi atunci normal că nu are respect pentru el.”
I-am reproşat multe directorului Oprişanu, dar dacă e să fac un bilanţ al activităţii sale, cu adevărat este singurul director pus în fruntea Sănătăţii botoşănene care şi-a lăsat semnătura pe multe realizări bune şi necesare sistemului. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Andreea Esca a petrecut alături de Chuck Berry
Simona Dichiseanu îşi prezintă iubitul la ”Happy Hour”
Trăistariu invitat să cânte şi să hălăduiască pe coclauri americane
Pensionarii pot lucra pe baza de PFA
Ţigări în valoare de 12.000 lei confiscate la Dorohoi
Trecere şi pescuit ilegal pe râul Prut
Piaţa electrocasnicelor intră în prăbuşire
Spectrul falimentului revine în forţă
Protecţionism şi protectori
Seful Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor împotriva intereselor româneşti?
Incendii stinse cu operativitate
Horoscop
Prietenul şi centura de castitate
Este doxa de carte şi vrea să fie angajată
Boacăna Elenei şi pedeapsa lui Băse
Asaltul asupra şefiei societăţii Apa Grup s-a transformat într-o luptă a titanilor
Lucrările la Sediul Direcţiei de Cultură vor fi inaugurate de Zilele Eminescu
Bahrin vrea o altă abordare a problemelor de la Protecţia Copilului
Cetăţenii de la case doresc contracte direct cu Urban Serv
Ordonanţa lui Boc închide Spitalul judeţean
Mamele nu se înghesuie la recalcularea indemnizaţiei de naştere
Cu un picior afară din birou, generalul Rusu continuă reforma din sistem
el este preocupat, în plină iarnă, ca şcolile să aibă frigidere
Alte trei săli de operaţii vor fi modernizate
Oferta locurilor de muncă nu satisface cererea
Putem s-o mierlim, scârnăviilor nu le pasă!
Ioan Rotundu
Putem s-o mierlim, scârnăviilor nu le pasă!
Ioan Rotundu
Revolta tramvaiştilor împotriva lui Comariţă
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă