Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
7757
De la 07 Ianuarie 2003
78337994

Comentariul comentariilor (VII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 9 December 2007, 23:00
„Manivelu” s-a arătat iritat de reluarea la rubrica „Remeber” a unui reportaj vechi de cinci ani, intitulat „Doi mari oameni de afaceri sunt executaţi silit”„E (cel puţin) jenant, Domnule Rotundu. Dutcă şi Balan sunt deja ...istorie. Dacă ţinta Dvs. sunt Domnii Gavrilă şi Secrieru, puteaţi găsi altceva. Înclin să cred că articolul s-a rătăcit în ziarul de astăzi. Sa auzim de bine.” Nu s-a rătăcit defel acest articol. El a fost scos din arhiva noastră şi adus în actualitate din raţiuni bine definite, care scapă comentatorului. Acest „remember” este destinat lui Tonino Boldea. Şi el, ca şi cei doi foşti oameni de afacere, şi-a bazat dezvoltarea activităţii societăţii, nu pe principii sănătoase, ci pe inginerii financiare care, mai devreme sau mai târziu, duc la eşec şi la deznodăminte tragice. Tonino a primit un semn de la Dumnezeu, dar nu i-a dat de rost. Poate că citind acest reportaj scos din istoria mai recentă a presei va realiza că „ce de haram vine, de haram se duce”.
Inspectorii veniţi în control n-au fost niciodată primiţi cu braţele deschise. La Suliţa „Inspectorii OJPC au fost agresaţi de un patron violent”. Patronul nu le-a aplicat o corecţie fizică, dar a băgat niţel spaima în ei. Ceva, ceva a fost între patronul din Suliţa şi inspectorii lui Monacu. Iar acel „ceva” l-a pipăit bine „Un controlor”, care-l avertizează pe Monacu: „Bre Monacule, dacă procedezi aşa, nu procedezi bine. Nu te lua după capul lui neterminatul ala de Ţurcanu, că n-o să ajungi bine: ascultă ce spun oameni cunoscători.” Bun sfat! Acest cititor ştie să vadă dincolo de aparenţa lucrurilor.
De ceva vreme, mai exact de când în fruntea Autorităţii de Sănătate Publică a fost validat director cu puteri depline medicul oftalmolog Gabriel Oprişanu, prin sănătatea botoşăneană lucrurile s-au bulversat rău de tot. Toată lumea se acuză, se arată cu degetul unul pe altul, îşi reproşează lucruri neetice cu profesia de medic. Atmosfera este una agitată, de profundă nemulţumire, vecină cu revolta. Lupta pentru acapararea definitivă a puterii în sistem, dusă de către Oprişanu, întâmpină rezistenţă din partea grupărilor mai vechi, care-şi împărţiseră privilegiile şi „lucrau” în deplină linişte. Grupările mai vechi nu vor să-şi împartă privilegiile cu noii veniţi, aşa că atacă şi ei cum mijloacele care le-au mai rămas.
„ Niculiţă ne face cunoştinţă cu gaşca lui Oprişanu” a fost un început de dezvăluiri al acestor lupte. Din păcate lupta a fost declanşată de către un personaj controversat şi cu o imagine extrem de proastă. Însă, pentru mine, acest Vasilică Niculiţă rămâne de apreciat pentru că a dat la iveală partea putredă a sistemului sanitar. Din păcate nu toţi cititorii au înţeles gravitatea faptelor dezvăluite, unii dintre ei preferând a se răfui cu Niculiţă. „Un cetăţean” lansează avertismentul: „Oameni buni, acest Niculiţă este nebun, mai bine ar fi supus unei expertize psihiatrice. El este un pericol pentru acest oraş, el este cel care se dă drept medic pe unde intră în control, ameninţă şi pretinde ...Asistentul Niculiţă este o ruşine pentru oraşul Botoşani.” Presupunând că aşa este, de ce acest Niculiţă n-a fost îndepărtat din funcţie de către şefii săi? Nu s-a luat o astfel de măsură pentru că toţi sunt implicaţi în activităţi mafiote, de la şef până la şoferul care-i cară pe inspectori în teren.
„Kk” ne explică: „Nici Niculiţă nu-i uşă de biserică, dar de Alexandru ar anunţa unde se face un control, primul care i-ar anunţa înainte pe cei care trebuie controlaţi ar fi Niculiţă. S-au dat atâtea autorizaţii pe bani frumoşi că nu numai personalul nostru e indignat, ci şi breasla comercianţilor, a medicilor, etc. O mică mare atenţie şi totul se rezolvă la ISS. Toată lumea interpretează legea şi o aplică pe bunul plac Dai, ai, nu dai, eşti alergat sau trebuie să faci investiţii. Dar e mai scump decât o mică şpagă.....” Aşadar, lupta cea mare este asupra Inspecţiei Sanitare de Stat, pentru că aceasta-i calea care duce spre „vaca cea bună de muls”, care sunt comercianţii.
Şi „Ruşinos” a descoperit miza puterii: „Ruşinos din partea celor care creează asemenea situaţii, dar de trebuie parale şi "nenorociţii de patroni nu dau de bună voie, aşa că trebuie să omorâm jegoşii ăştia, să cunoască cine este şef" - dacă ghiciţi cine spune asta, aţi descoperit multe mistere - şi cred că ştiţi aşa că luaţi măsuri, altfel veţi fi falimentaţi. Ei ştiu ce vor (gaşca este mult mai mare).” Serios în raţionamente şi comentarii, „Observator” a punctat şi de această dată: „Bine, bine o fi Niculiţă un nemernic, dar dacă cele scrise aici sunt adevărate, mafia există iar Oprişanu este şeful” .
Iată şi un avertisment pentru partidul care i-au pus în funcţii pe cei ca Oprişanu: „Domnule, au fost porcării şi înainte, dar acum de când cu P.N.L. să ne ferească Dumnezeu. Numai contenesc răzbunările meschine şi personale a unor persoane sus puse. Ce cred ei? Din comentariile anterioare se mai găsesc mulţi proşti şi creduli care o să voteze penelisti. Păcat! Dar suntem români şi ne merităm soarta.” Stai liniştit comentatorule! Cunosc bine atmosfera de prin judeţ. PNL-ul i-a făcut PSD-ului cel mai puternic lobby politic. Preşedintele Conţac, fără să mai scoată bani din buzunar, va avea la anul votanţii pe care i-a avut şi în 2000. Dacă Oprişanu are ca deviză de lucru „să radem tot în judeţul Botoşani”, botoşănenii au, mai nou, ca devize: „Înapoi la PSD!” sau „Să votăm tufa de trandafiri!” Pe mâine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Coşmarul unei patroane şi a angajaţilor săi
Oprişanu şi-a lui clică,
Legea abuziv aplică!
Ioan Rotundu
Alungaţi din PNL Botoşani
Corneliu Popescu i-a dat cu tifla lui Câmpanu
Ziua Internaţională a Drepturilor Omului la Botoşani
Ce speră Vasilescu să primească de la botoşăneni
Gala gesturilor de suflet
Liberalii îmbracă straie de Moş Crăciun
Avertismentul lui Diaconu către liberali
Elevii Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” luptă să promoveze valorile în Europa
Direcţia de Statistică remarcă majorarea salariilor
Super-utilajul Benotto este aşteptat să “sperie” Băluşenii
Noua deviză a lui Oprişanu: „Respectă legislaţia în vigoare bun, nu, pa"
Va fi folosită de Oprişanu pentru a pune căpăstru agenţilor economici
pentru cabinetele medicale şi stomatologice a lăsat o portiţă de scăpare
Registrul Comerţului va deschide proces la peste 2000 de firme
AJOFM începe o nouă campanie
Inspectori suceveni în control la Termica
Mânia primăriţei
Horoscop
Vinde afacere la cheie
Program TELE’M Botoşani, luni,10 decembrie
Anunţ important
Hotărât lucru: Petrariu are talent cu carul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă