Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24536
De la 07 Ianuarie 2003
122884603

Comentariul comentariilor VIII

  • (Ioan Rotundu)
  • 14 January 2009, 23:00
Astăzi se decide soarta viitorului manager al societăţii Apa Grup. Conform informaţiilor de ultimă oră, bătălia se va da între actualul manager interimar Marcel Georgescu, protejatul preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbu7leac şi Constantin Iacob, protejatul preşedintelui PDL, Cătălin Flutur. Noi am apreciat că „Asaltul asupra şefiei societăţii Apa Grup s-a transformat într-o luptă a titanilor”, iar comentatorii au venit cu propriile opinii. Un „Optimist” s-a exprimat cam în stilul Nostradamus: „S-a ivit "luminiţa de la capătul tunelului"!!! Botoşăneni, mai avem o şansă! Pe firmamentul "operatorului" a reapărut SPECIALISTUL! Să speram că va fi alături de noi în perioada următoare. BAFTĂ! (se ştie pentru cine!)” Dacă ar fi să descifrăm acest mesaj, „specialistul” dorit ar fi Constantin Iacob. Presupunând că examenul nu va fi măsluit politic, cel mai bun va câştiga.
„Simplu cetăţean” are o altă opinie: „De ce oare d-l primar Flutur îl susţine pe Iacob? Că doar Iacob e membru PNL. Oare nu ştie că datoria imensă a societăţii e de pe vremea lui Iacob? Oare chiar îl iubesc angajaţii pe Iacob? Nu că ceilalţi sunt mai buni manageri, dar chiar promovam pe principiul "la vremuri noi, tot noi"? Sau poate fosta apartenenţă a celor doi la PSD anterior lui 2004 îi leagă? Sau poate e ceva ce noi botoşănenii nu trebuie să ştim ...” Replica acestui comentariu a venit de la „Un alt simplu cetăţean” şi a constat în: „Domnule simplu cetăţean, care pui atâtea întrebări, eu cred că dumitale nu eşti doar un simplu cetăţean, ci un fost sau actual angajat sau un... al SC APA GRUP, care faci parte din personalul TESSA, tras de urechi cam des sau foarte des de fostul Director Iacob C-tin. În privinţa apartenenţei politice a domnului Iacob, din cate ştiu el numai este membru PNL. Domnule simplu cetăţean, dumitale trebuie să ştii că Iacob e chiar foarte iubit de angajaţii SC APA GRUP, în special de cei îmbrăcaţi în salopete, nu în costume, aşa că eu zic să te mai informez sau să stai de vorbă cu muncitorii, nu cu căţeii.”
Păstrând neutralitatea, pot spune că cel care semnează „Simplu cetăţean” est funcţionar în Consiliul Judeţean Botoşani şi că are motive puternice să-l susţină pe Georgescu, pentru a nu-şi strica relaţia cu Ţâbuleac. Ultimul comentariu este postat chiar de la Apa Grup, semn că aparţine unui angajat al acestei societăţi. Chiar că devine incitant cine va fi câştigătorul concursului şi ce aprecieri ulterioare vor fi făcute pe seama corectitudinii acestuia.
Pentru că „Ordonanţa lui Boc închide Spitalul judeţean”, motivul fiind lipsa medicului specialist pe nozocomie, cel aflat în prezent în schemă alegând pensia, comentatorii şi-au spus părerea. „Ion” crede că „Ori cu el ori, fără el e la fel. Nu a făcut nimic de când cumulează pensia cu salariul. În spital infecţiile intraspitaliceşti sunt în floare. Se pot da ore cu plata la medicii de la Sanepid, mult mai competenţi decât Popovici, CARE ARDE GAZUL DEGEABA.” Ce n-a înţeles acest comentator este faptul că dacă în schema de funcţionare a Spitalului judeţean nu există angajat medic de specialitate în nozocomie, atunci unitatea trebuie închisă. Nu cei de la Sanepid, nu incompetenţa profesională a medicului pensionar Popovici este cheia problemei, ci existenţa medicului de specialitate în spital. Nu este, nu poate funcţiona spitalul. Asta e!
Mult citit, chiar foarte accesat, peste trei mii de cititori, a fost editorialul „Putem s-o mierlim, scârnăviilor nu le pasă!” Cu toate acestea, doar un comentariu s-a înregistrat, şi acela postat din străinătate. Lapidar şi la obiect: „Verde n faţă. Bravo!” Mulţumesc pentru apreciere şi sinceritatea opiniei, totodată.
Aflat „Cu un picior afară din birou, generalul Rusu continuă reforma din sistem”. Un cititor a ţinut să-mi dedice un comentariu, prin care m-a întrebat: „Dar de ce este cu un picior afară din birou? PNL a ţinut timp de 3 ani directori PD - Iulia Cocris, PD-L Ioan Diaconu, inspectorii Lacătuşu şi Biolan, PC - Nicolau la Apa Grup. De ce atâta grabă în a da afară directori care până la urmă au dat şi un concurs, nu politic, ci pe ştiinţa de carte.” Nu eu îi dau afară, ci noua alianţă aflată la guvernare. Apoi, hai să fim serioşi, cine a ocupat postul de şef în vreo instituţie publică pe baza unui examen corect. A fost trimis la examen de un partid, şi s-a întors cu numirea. Examenul a fost, este şi va fi o formalitate de cenzură politică. Când această formă lipsită de bun simţ va fi înlocuită cu un examen profesional, care să nu mai fie supus cenzurii politice odată la patru ani, atunci altă formă de respect vom avea şi noi faţă de cei care ocupă astfel de funcţii.
Legat de fondul problemei dezbătut în articol, este ridicol ca la un frig de peste minus zece grade afară să ceri primăriilor să cumpere frigidere, mai ales când se ştie că acestea n-au bani nici de salariile angajaţilor. Cerinţa lui Rusu, apărută pe ultima sută de metri de şefie, poate fi suspectată de un aranjament pe bază de comision. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Băncile pot contacta vecinii pentru recuperarea creditelor?
Comunicat de Presă
Dosar penal pentru braconaj piscicol
Botosaniul beneficiaza de retea mobila de 7,2 Mbps de la Orange
Informatizarea sistemului comunitar pentru situaţii de urgenţă din judeţul Botoşani
Ministrul Sănătăţii a prezentat public direcţiile strategice ale Ministerului Sănătăţii
Extremistul Marko Bela nu vrea biserici ortodoxe româneşti în oraşele din Valea Plângerii
Austria sare în ajutorul Basarabiei, România stă în continuare şi fluieră!
Românii din Italia pot depune cereri pentru bonusul fiscal
Mihaela Rădulescu, mai bogată cu 700 000 euro în cont
Homo Sapiens şi… al său viitor
Horoscop
Nu sta pe gânduri, ei te... rezolvă!
Dorinţa lui Boc... din copilărie
Cine pe cine arde intre coloane la PSD?
ce este "arderea intre coloane"
Comunicat de presă ISU
Conţac şi Flutur au tăiat tortul puterii în felii mulţumitoare
Fruntaşi la violuri
Aproape 2.400 de rente viagere de plată la Botoşani
Caietele Teatrului „Mihai Eminescu” ies la lumină, după 40 ani
Au scăpat de indezirabili!
Ioan Rotundu
Criza economică a pătruns şi în societatea Electroalfa Internaţional
Elev de liceu internat în comă alcoolică
Moartea suspectă a unei fetiţe la… numai cinci zile de la naştere
Tineri beţivani şi bătăuşi îşi fac de cap prin Botoşani
Alocaţiile pentru copii întârzie iarăşi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog