Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6820
De la 07 Ianuarie 2003
108337996

Comentariul comentariilor (VIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 10 December 2007, 23:00
Pentru că „Aseară, sub foc de artificii, primarul Flutur a tăiat panglica patinoarului” (s-a întâmplat în seara zilei de 6 decembrie) un cititor şi-a descărcat toată neputinţa faţă de realizările primarului. „Ei şi” a comentat cu multă răutate: „Şi ce dacă??? Atâta timp cât copilaşii botoşăneni sunt martori pe străzi la scene în care animale nevinovate sunt maltratate de angajaţii primăriei, iniţiativa primăriei de a face ceva frumos pentru distracţia copiilor botoşăneni mi se pare doar o minciună şi o dovadă de jalnică demagogie. Patinoar? Egal cu zero.” Amice, cred că Flutur ţi-a creat multe coşmaruri. Patinoarul nu este o minciună, de vreme ce-l frecventează zilnic sute copii, care se bucură din plin de existenţa lui. Şi câştigul de pe urma patinoarului nu este de ignorat. Dacă, cumva, ai ridicată privirea spre scaunul de primar, nu aceasta-i calea de-al ocupa. „Prefectul dă veşti bune în privinţa reabilitării infrastructurii şcolare”, adică avem bani, mai puţin hărnicie şi competenţă în a-i folosi. „Ueeu” vine cu o sugestie: „Ar fi bine totuşi ca aceste investiţii să fie încredinţate unor firme serioase, după licitaţii netrucate, pt că altfel aruncam banii în vânt pe lucrări de mântuială, făcute de "meşteri" încadraţi la grămadă.” Cititorul are dreptate. Lucrările care se derulează prin unităţile şcolare din judeţ au ajuns la cheremul unor societăţi de construcţii fără carte de vizită, dar cu relaţii în mediul politic liberal, de unde au primit solide recomandări să li încredinţeze lucrările.
La partea a doua a dezvăluirilor noastre „Niculiţă ne face cunoştinţă cu gaşca lui Oprişanu (II)”, comentatorul „Titi” a ţinut să aprecieze curajul celui care şi-a asumat responsabilitatea de a ne pune la dispoziţie documentele ce dovedesc existenţa unei mafii în Sănătatea botoşăneană. „Numai cei ce nu respectă legea îl acuză ordinar pe Niculiţă, eu îl cunosc şi de aceea vorbesc. Acesta nu vorbeşte degeaba când vorbeşte, aşa că mai lăsaţi-o moartă cei care vorbiţi sub anonimat şi nu aveţi curajul să vă spuneţi deschis ofurile, probându-le în acelaşi timp” - a ţinut să consemneze „Titi”.
Fii calm cititorule, cei care l-au denigrat pe Niculiţă sunt tocmai şefii lui. În ediţia de mâine, acelor comentatori de profesie în timpul programului şi plătiţi din banul public le-am pregătit o mică surpriză. Necazul cel mare este că n-are cine să mai facă ordine în Sănătate, caracatiţa mafiei având tentacule până la cel mai înalt nivel. După ce PNL-ul nu va mai fi la guvernare, o să asistaţi la dezvăluiri care vă vor face părul precum îi moda pe la unii tineri, care şi-l ung cu gel.
Despre activitatea, mereu controversată, a medicului Beleca, cu ani în urmă noi am mai scris. În ediţia de astăzi, la „Remember”, reluăm o anchetă publicată acum vreo cinci ani, pentru a nu mai fi acuzaţi că scriem fără argumente. Mai nou, chiar în aceste zile ale dezvăluirilor „Medicul Beleca s-arată neiertătoare cu colegii de breaslă”. Este vorba de decizia luată ca singurul cabinet stomatologic din partea de nord a judeţului să fie închis. Deficienţe la acest cabinet s-au constatat şi la alte controale. Unele au fost remediate, altele nu pot fi realizate din cauze obiective. Se pare că decizia medicului Beleca de a închide cabinetul din Coţuşca are la bază alte raţiuni. Dealtfel, tot ieri, un cititor din Coţuşca, cu disperare, ne-a solicitat o deplasare în comună. O vom face!
În urma celor declarate de către conducerea ASP, prin vocea autorizată a directorului Gabriel Oprişanu, noi am publicat articolul intitulat „Bani grei plătiţi pe ore suplimentare la Infecţioase”. O anume „Coca”, printr-un comentariu nu tocmai inteligibil, consideră că în presa locală se poartă o campanie împotriva lucrătorilor din sănătate. Dacă directorul ASP Oprişanu, adjunctul său Mihai Alexandru, inspectorul Beleca pot fi numiţi lucrători, mă îndoiesc. Nu văd nici acea campanie în media locală. Doar în Jurnalul Online se scrie, restul având patroni care se schimbă de la un trimestru la altul, ori stăpânii lor au diverse interese.
Un alt comentator, care dacă lucrează cu adevărat la Infecţioase, după cum s-a exprimat este un pericol la locul de muncă şi pentru pacienţi. Şi tot de la Infecţioase s-a mai scris: „Stimată doamnă Nechifor Margareta, vă aşteptăm la spitalul de boli infecţioase să vă informam corect în ce priveşte unele afirmaţii făcute în publicaţia jurnalul de bt cu privire la sporuri, ore suplimentare, program de lucru, etc.” Noi n-am făcut afirmaţii, am reprodus ce-a declarat directorul Oprişanu. Lui prezentaţi-i realitatea, nu nouă. Iar dacă ce-a declarat directorul Autorităţii de Sănătate Publică sunt minciuni, remiteţi-ne un drept la replică care să cuprindă adevărul. Vă promit că va fi publicat întocmai. Cu bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Toate drumurile Belecăi duc la Clim
Prefectul solicită intensificarea controalelor de Sărbători
Privim cum hăul se adânceşte
Ioan Rotundu
Sorescu se apucă de învăţat
Marcu îl scoate dator pe Vasilescu
Liberalii au analizat rezultatul europarlamentarelor şi au luat decizii
Două proiecte importante vor căpăta contur în următorii trei ani
Scandal la Inspecţia Sanitară de Stat
controale şi supracontroale pentru ca vinovaţii să fie scoşi basma curată
Conţac este pregătit în lupta cu PD la şefia CJ
Indisciplina din rândul copiilor instituţionalizaţi este de necontrolat
Noaptea se fura pe rupte
ea cere Consiliului Judeţean eliberarea din funcţie
Spitalul Judeţean a scăpat de 8 miliarde lei
Părinţii întorşi din străinătate îşi vaccinează copiii
Jucăriile în atenţia inspectorilor pentru protecţia consumatorului
Comercianţii din oboare luaţi la control
De ziua sa, AJOFM şi-a prezentat realizările
Horoscop
Ceas cu valenţe sexuale
Program TELE’M Botoşani, marţi, 11 decembrie
Promite să vă câştige toate procesele
Preoteasa primăreasă a inventat metode diavoleşti de sancţionare
ajutorul de încălzire dijmuit după nevoile primarului şi ale primăriei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă