Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Aniversări
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
2327
De la 07 Ianuarie 2003
76472967

Comentariul comentariilor X

  • (Ioan Rotundu)
  • 18 January 2009, 23:00
Săptămâna trecută, Cătălin Flutur şi Constantin Conţac s-au aşezat de-o parte şi de alta a mesei pe care a fost aşezat „tortul puterii”. După care au pus mâna pe cuţit şi au tăiat torul în felii, pe care le-au împărţit frăţeşte şi în bună înţelegere. „Conţac şi Flutur au tăiat tortul puterii în felii mulţumitoare”, adică şi-au împărţi şefia asupra instituţiilor statului. Va fi bine sau rău pentru noi? Greu de dat un răspuns. Nici „Ueeu” n-a avut curajul să se pronunţe: „Da, Dumnezeu cu mila de acum înainte, sper să ne ajute cel de sus!” Un alt botoşănean s-a arătat mai curajos şi chiar le-a urat celor doi ,i>„Să fie într-un ceas bun, să dea Dumnezeu să nu se mai certe şi să meargă bine treaba la Botoşani. Conţac ni se pare că este un om cu care se poate discuta foarte bine dacă eşti corect în intenţii.”
Tot săptămâna trecută s-a consumat şi un eveniment total neplăcut şi chiar revoltător. „Tineri beţivani şi bătăuşi îşi fac de cap prin Botoşani”, bătând în stil barbar doi liceeni care n-au avut decât vina că le-au ieşit în care. „Ela” a întrebat: „Poliţia ce face? Doarme, ca de obicei.” Nu poliţia trebuie găsită ţap ispăşitor pentru astfel de evenimente care scot la iveală violenţa ce domneşte în rândul generaţiei tinere. Poliţia nu poate fi prezentă peste tot, unde se produc ilegalităţi. Nici nu se poate ca fiecare derbedeu să aibă pe urmele sale un poliţist.
Violenţa în rândul tinerilor este consecinţa deteriorării într-o stare gravă a actului educaţional, în familie şi la şcoală. Apoi, este şi lipsa de reacţie a membrilor societăţii. Privim cum derbedeii îşi fac de cap pe stradă şi nu luăm nici un fel de atitudine. Dacă cei din jur ar reacţiona, derbedeii ar prinde frică şi nu şi-ar mai face de cap. Nici legea nu este suficient de aspră cu tinerii violenţi.
Apropo, madama asta Ţiprigan, ce se crede buricul învăţământului botoşănean şi care vrea să fie cea care să decidă cine şi cum poate fi şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, n-a avut niciodată vreo reacţie faţă de astfel de acte de violenţă, în sensul de a imprima profesorilor mai multă responsabilitate faţă de actul educaţional.
Preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, îi place să rostească sentenţios „Legea sunt eu!” Acest dicton este rostit ori de câte lori un subaltern al său îi atrage atenţia că unele din dorinţele sale nu pot fi îndeplinite pentru că s-ar încălca legea. Numai că proaspăta plăcere descoperită de Ţâbuleac s-ar putea să-i aducă mari necazuri. Tot încălcând legea, poate veni şi vremea celor trei ceasuri rele pe care le-a mai avut şi la Vinalcool, unde s-a lăfăit în evaziune fiscală prin producţie de alcool la negru.
S-a găsit şi o coadă de topor, care să-i ia apărarea: „Hahaha, ce frustrare răzbate din articol!!! De ce nu spuneţi că această societate pe care o plângeţi atâta, Construct Com, este de fapt societatea d-lui.Contac? De ce ocoliţi adercati savarul şi de ce nu lăsaţi oamenii să-şi formeze singuri părerea? V-aţi pus în cap să îl săpaţi pe Ţâbuleac şi nu reuşiţi decât să vă contraziceţi singur. Chiar dvs spuneţi în articol că a fost găsită o portiţă în lege!!!! Atunci de unde atâtea dosare la DNA şi atâtea plângeri penale?! Mai bine haideţi să vorbim despre dosarele penale ale d-lui Conţac, pentru că astea sunt certe şi concrete şi se află în instanţă. Părerea mea.” Am avut impresia că prin societatea MBB şi în preajma lui Ţâbuleac sunt oameni inteligenţi. Citind acest comentariu atât de pueril construit, cred că m-am înşelat.
La Reg. Com. patronul societăţii Construct Com este Ion Andrici şi nu Constantin Conţac cum vor unii să fie. Articolul s-a referit stric la dosarul aflat pe rolul Curţii de Apel Suceava, dosar pe care am avut ocazia să-l consult printr-o întâmplare favorabilă mie. Din documentele existente în dosar rezultă fără dubii că societatea MBB a câştigat licitaţia prin declararea unor date în fals. Iar scopul articolului era de a face public modul în care s-a orchestrat o licitaţie pe banii publici şi cum s-a eludat legea prin întârzierea intenţionată a licitaţiei, ca să se ajungă în situaţia de a se încredinţa lucrările de deszăpezire prin negociere directă şi fără strigare public. Adică, prin neaplicarea legii în timp real, s-a creat artificial o situaţie de urgenţă, lucru evident, dar pe care comentatorul l-a sărit, că nu se potrivea cu interesele sale şi ale preşedintelui Ţâbuleac.
Prin ceea ce scriu, preşedintele Ţâbuleac ar trebui să-mi mulţumească. Sunt singurul care-l mai trag de mânecă şi-l caut să-l ancorez în realitate. Media locală îşi cântă în strună (nu mă interesează din ce motive), dar nu-i face nici un bine. Îl încurajează să păşească şi mai apăsat pe drumul greşelilor. Şi-i mai atrag atenţia preşedintelui Ţâbuleac să nu creadă că toţi cei care-l laudă zilnic îi sunt şi fideli. Cel puţin doi dintre cei care-i cântă zilnic la ureche vorbe dulci, îi contabilizează orice greşeală şi abuz. În ce scop? Să descopere şi singur.
Punct disputei l-a pus „Observator” cu „Articolul se referă la falsurile comise de MBB şi nu la istoricul afacerilor lui Conţac. Despre aceste afaceri aşteptăm să se scrie.” Am scris şi voi mai scrie. Fiţi liniştit. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


A umilit până şi umilinţa
Din nou încăierare pe gradaţia de merit
Tomograful duduie în plin
Amânarea programului de vaccinare, moartea sigură a acestuia
Vatra Dornei, staţiunea pensionarilor botoşăneni
Medicii tineri se feresc să lucreze în Spitalul de pediatrie
Criza economică îngheaţă investiţiile Primăriei Botoşani
S-a găsit salvatorul PRM la Botoşani
Bate Codreanu câmpii, sau rosteşte adevărul?
Să-l susţineţi pe Mihăiţă!
Jucăria lui Boc
Povestea tristă a pietonalelor botoşănene
Comunicat de presă
Filialele de partid din afara statului naţional - studiu recent lansat la Bruxelles
Fiul piroman
Drumuri judeţene înzăpezite
Mulţumiri de pe meleagurile canadiene
Horoscop
Noaptea târziu....
Oferă recompensă barosană pentru cine îi dă relaţii despre...
Baba Riza, secretara
Românul şi încă trei sărbători legale
Nu vrea şef!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă