Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18000
De la 07 Ianuarie 2003
122903649

Comentariul comentariilor (XCII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 6 April 2008, 23:00
Directorul Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani, medicul Gabriel Oprişanu, ori ne ia de proşti, ori el este cum vrea să ne creadă pe noi. Altfel nu se explică declaraţia sa că s-au primit de la Guvern, pentru sănătatea botoşăneană, 160 miliarde lei, iar directorul Spitalului judeţean, Doru Munteanu să-l contrazică şi să susţină că în realitate s-au primit numai 16 miliarde lei vechi. Directorul spitalului, care n-a primit bani la nivelul datoriilor, s-a arătat supărat, iar noi i-am intitulat declaraţia „Marea dezamăgire a lui Munteanu”. Modul în care Oprişanu a încercat să ne manipuleze îl explică „Dr Jivago”, comentatorul simţind dincotro a bătut vântul politic: „Fără să fiu membrul unui partid politic, mă tem că nu exaltarea l-a făcut pe director să citească un "0" în plus, ci campania de imagine în care se află în mod continuu! A fost un fapt deliberat, pregătit cu migală, fiind articol de prima pagină în toate ziarele botoşănene, în vederea creării unui curent favorabil partidului conducător, ziarul dumneavoastră fiind singurul cred care dezminte ştirea prin interviul cu dl Munteanu. Deci 1-0 pentru partid! Pentru ştirea dezumflată şi pentru alte ştiri de lansate, îl bănuiesc de premeditare! Mai era şi aia cu acceleratorul de particule ce se instala la Contagioase! Nici copiii nu puteau crede, dar a câştigat puncte. Asta vom promova în Parlament!”
Dacă în ziua când a făcut declaraţia, noi am apreciat curajul directorului Munteanu de a spune adevărul în privinţa banilor primiţi de la Guvern, desconspirând minciuna şefului său, la nici o zi cei dezamăgiţi am fost noi. Sub presiunea lui Oprişanu, a doua zi după declaraţia făcută cu mult curaj, Munteanu a revenit asupra ei şi a încercat s-o scalde, adică să-şi toarne ţărână în cap cum că bani s-au primit puţini, dar urmează să mai vină. Momentul penibil al turnării ţărânii în cap Munteanu l-a consumat sub privirea vigilentă a lui Oprişanu, care, fără jenă de prezenţa presei, i-a dictat lui Munteanu ce anume să spună. Aşa a apărut a doua ştire de presă intitulată „Munteanu a revenit asupra revenirii unei declaraţii anterioare”. Supărat, „Părinte” a comentat protestator: „Cred că cei doi se joacă: aruncă fel de fel de lucruri prin presă şi speră ca totul să fie crezut, ori ne cred prosti ori ne jignesc inteligenţa, dar vine o zi când bumerangul ajunge în capul lor. Aştept această zi ...Munteanu, sper că ştii să scrii, vei avea mult de scris....”.
Primarul Flutur a anunţat că un întreprinzător privat vrea să înfiinţeze o fermă piscicolă pe un teren municipal degradat, care nici de păşune nu mai este de folos. „Fermă piscicolă în municipiul Botoşani”, am zis noi, după ce consilierii municipali au aprobat concesionarea terenului respectiv. Normal că la aşa iniţiative se vor găsi şi cârcotaşi. De această dată rolul de cârcotaş şi l-a asumat un anume „Nicu”, care a dat o altă interpretare evenimentului: „Bravo Flutur. Ai luat şpagă şi de la ăla cu ferma piscicolă. Creşti în sondaje puternic, dar populaţia din Botoşani nu ştie de ce creşti. Să va fie ruşine pdl-istilor.” Apropo, poate ne spune comentatorul dacă este candidat la funcţia de primar sau reprezintă interesele altui partid decât PD-L.
Problema acestei ferme piscicole este bine venită. Şi am să-mi motivez afirmaţia. În momentul de faţă, în Botoşani, legea preţului la peşte o face societatea Piscicola şi sateliţii săi privaţi. Apariţia şi a unui alt producător de peşte pe piaţa Botoşanilor va declanşa mecanismul concurenţei, iar preţurile dacă nu vor scădea măcar se vor menţine. Aşa trebuie privită problema, şi nu electoral.
După ce-a întreţinut un suspans în prelungiri, iată că Partidul Conservator şi-a prezentat candidatul la funcţia de primar al Botoşanilor. „Dan Andreescu – asul pleoştit din mâneca PC” este acest candidat, cvasinecunoscut botoşănenilor. „Pleotz” a tranşat problema: „Să fim serioşi, primăria Botoşani nu poate fi condusă de orice neavenit. Să-şi vadă în continuare de asigurări. Nouă ne trebuie un primar care să cunoască problemele oraşului şi să ştim cum să le rezolve. Apoi, primarul trebuie să aibă suport politic şi relaţii. Ăsta n-are nici suport politic şi nici nu-i cunoscut la Bucureşti. Cine-l bagă în seamă? Doar madam Lozneanu, despre care, după alegeri, nu vom mai auzi.” Să sperăm că electoratul botoşănean îşi va face milă, iar candidatul, în nume cu celebrul pictor, va ieşi măcar consilier municipal.
Pentru că „Politia Comunitară împarte noi sancţiuni”, ceea ce nu mai este o noutate, „Manivelu” le oferă informaţii despre un alt câmp de lucru, favorabil aplicării amenzilor: „Spaţiul din zona BCR, CEC este o zonă pietonală? Daca da, când se va restabili în acea zonă ordinea? Se circulă şi se parchează ca pe stradă. Pe spaţiul verde din faţa clubului de Internet sunt mai multe mucuri de ţigară decât fire de iarbă. Jardinierele care ar trebui să delimiteze zona sunt mutate. Alo, Politia comunitară, se aude?” Poate că de auzit se aude, mai greu este cu văzutul la faţa locului. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Un document asupra căruia vi se cere să vă pronunţaţi
Conţac numără zilele cât protopopul Leonte va mai sta în funcţie
Acum, indianul o dezmembrează bucată cu bucată
Ţiganii vor bani, dar pe seama proiectelor întocmite de alţii
Ne-am făcut-o cu mânuţa noastră!
Ioan Rotundu
Locuinţele sociale de la Indagro vor fi gata până de Paşte
Prefectul este pe cale de a rezolva o problemă extrem de spinoasă
Primăria Botoşani plusează bani pentru ONG-uri
Barieră birocratică şi în calea monumentelor de for public
Ucrainenii îndeamnă autorităţile botoşănene să stea cu ochii pe Prut
Ghinionul i-a jucat festa
Proteste copilăreşti anti NATO şi la Botoşani
Suspiciunea de botulism a căzut
s-a revenit la cea de toxiinfecţie alimentară obişnuită
Noul director al DADR lasă agricultura în seama lui Dumnezeu
A XII- a ediţie „Light & Sound”
Blondele Delia Matache şi Cristina Rus au dansat împreună
Garda de Mediu a făcut bilanţul amenzilor
Când românii vor fi fericiţi
Horoscop
Program TELE’M Botoşani, luni, 7 aprilie
Cazul cetăţeanului român Crulic Claudiu Daniel decedat în Polonia
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog