Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
17513
De la 07 Ianuarie 2003
89283262

Comentariul comentariilor (XCIV)

  • (Ioan Rotundu)
  • 10 April 2008, 23:00
Un grup de europarlamentari şi parlamentari de la PDL, PNL, PRM, PC şi PSD au fost printre iniţiatorii unei liste de demersuri pe care se angajează să le pună în practică pentru progresul comunităţilor româneşti de peste hotare. Noi am intitulat lista „Un document asupra căruia vi se cere să vă pronunţaţi”, dar puţini cititori au crezut de cuviinţă să-şi exprime o părere. Mai mult, „Coca”, fără a citit documentul, s-a exprimat anapoda: „Caca pe băţ! Mă doare capul de problemele mele. Pe ale lor să le rezolve singuri, că de aia sunt parlamentari!” Un alt cititor, care a parcurs documentul cu atenţia cuvenită, a constatat: „Mai trebuie încă foarte mult de completat capitolul referitor la Ucraina, unde Bucovina este cea mai vitregită şi nedreptăţită.” Şi „Eu” s-a arătat mulţumit de iniţiativa noastră de a publica documentul: „Felicitări d-le ROTUNDU pt. că aţi reprodus tot textul. E bine să ştim că şi românii din străinătate sunt în atenţia parlamentarilor. Sper să nu rămână o iniţiativă la nivel declarativ.” Cred că a sosit vremea când soarta comunităţilor de români din afara graniţelor ţării să nu ne fie indiferentă. Trebuie să luăm exemplu de la unguri, care sunt uniţi, indiferent în ce colţ al globului s-ar afla şi care-şi apără drepturile cu cerbicie, nelăsând nimic la voia întâmplării.
Şeful liberalilor, deputatul medic Liviu Câmpanu a anunţat că a pus în Darabani bazele unui spital privat. „Câmpanu şi-a înfiinţat spital privat la Darabani” a dat naştere la fel de fel de interpretări. „Relu” crede că la mijloc îi vorba de o păcăleală: „O casă construită mai aproape de standardele europene te costă mult mai mult decât acest spital. Deci, ori Câmpanu e mincinos şi ne trage cucuri, ori spitalul e o nenorocire mai mare ca cel de stat!!!” Dacă avem în vedere că preţul unei zile de spitalizare este de 200 lei, pacienţii nu se vor înghesui. Dealtfel „Cucu-bau” nu s-a putut abţine să nu comenteze într-o notă plină de ironie: „La spitalul Darabani cântă cucuveaua, Câmpanu şi nevasta şi-au găsit beleaua. Cine asigură asistenţă medicală acolo? Că dl. e plecat tot timpul cu PNL-ul, iar doamna cu treburile casei...”
Punerea în libertate a Ioanei Maria Vlas m-a inspirat să scriu editorialul „Ochii de vasilisc”. Un anonim a crezut de cuviinţă să zugrăvească evenimentul consumat drept „Câinii latră, caravana trece! Nici un mafiot nu a păţit nimic! Vlas? Un alt acar Paun...” Nuanţa politică a evenimentului a consemnat-o „Pompiliu”, care m-a şi felicitat pentru conţinutul editorialului: „Felicitări, domnule Rotundu. Cu aşa oameni prosperă România. Tot vine campania de voturi, să ştim ce avem de făcut. Ăştia chiar nu se gândesc că într-o bună zi o să crape cu tot cu sistemul lor? Şi cine le mai face pomeni electorale ca FNI sau FNA?” Ca şi Caritasul, FNI-ul i-a atras pe români prin tentaţia câştigurilor oferite. Din păcate, cei care şi-au pierdut banii vor fi despăgubiţi din impozitele şi taxele plătite de noi la bugetul public, ceea ce în opinia mea nu-i drept. Iar cei care au devalizat fondul, acum pozează în persoane onorabile, precum Sorin Ovidiu Vântu, în faţa căruia şi judecătorii s-au dovedit a fi neputincioşi, nereuşind să-l aducă martor la procesul cu Vlas.
Şi din nou a revenit în actualitate problema copiilor a căror părinţi au plecat la muncă în străinătate. „Elevii problemă” sunt mai prin toate şcolile din judeţ. Puţini sunt cei care înţeleg ce se petrece în sufletul acestor copii care nu-şi văd părinţii cu anii. „Şi profesorii ce vină au să suporte pornirile animalice ale acestor indivizi scăpaţi de sub control?” a comentat un cititor. I-a răspuns un „Căpşunar”, revoltat de conţinutul comentariului: „Şi ce propui fascistule, să-i ducem la Auschwitz şi să-i gazăm? După mintea ta, asta ar trebui să facem. Dar te întrebi de ce acei părinţi şi-au părăsit copii şi se umilesc lucrând în Italia şi Spania, fiind batjocura localnicilor?” Problema acestor copii este una de ordin social. Rezolvarea stă în putinţa clasei politice, care ar trebui să găsească modalităţile de a-i readuce în ţară pe părinţii plecaţi în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit. Dar clasa noastră politică are cu totul alte preocupări. Să-şi acorde cât mai multe privilegii, spre exemplu.
„Titi” crede că „Părinţii pleacă în străinătate tot ptr. copii. Dacă ar avea un salar ca lumea în România nu ar mai pleca. Să nu-i judecăm, dar la profesori ce le-a plecat, de se comporta aşa?” Şi „Dana” a pus degetul pe rană: „Mai multe probleme fac copii de bani gata decât ăştia.” Aşa este, dar copiii de bani gata sunt protejaţi chiar de către cei ce sunt umiliţi. Ce nu face banul în ziua de astăzi? La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comunicat de presă eveniment
Comunicat de presă învăţământ
Horoscop
Dorinţa poliţaiului
Nou director, noi reguli
Caravana locurilor de muncă
Se caută firme de consultanţă agricolă
Legalizarea documentelor de studii pentru romanii din Italia
Romanii ar putea avea cetăţenie spaniolă în 5 ani
Unde sunt templele memoriei noastre?
Performantele învăţământului românesc lăudate de presa canadiană
Serviciul secret al comuniştilor de la Chisinau atacă libertatea de exprimare
Scrisoare deschisă adresată preşedintelui României
Program TELE'M Botoşani, vineri, 11 aprilie
Acum sunt trei, dar va câştiga numai unul
Ioan Rotundu
Caravana „Cuza” vine în liceele din judeţ
Vor trebui să dea banii înapoi de la tichetele cadou
Elvădeanu priveşte duios la scaunul de prefect, rămas liber
„Dorule, floare de rouă” la cea de-a şasea ediţie
Liceenii dorohoieni vor avea o sală nouă de sport
Buletinele de vot costă autorităţile aproape 300.000 lei
Pedeliştii acuză Guvernul că face lucruri trăsnite
Ochelari pentru copiii săraci
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă