Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14724
De la 07 Ianuarie 2003
114773157

Comentariul comentariilor (XCVII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 14 April 2008, 23:00
Aşa cum am mai afirmat, apropiata campanie a alegerilor locale determină partidele politice, pe unii politicieni să recurgă la fel de fel de şmecherii cu conţinut politic, în speranţa că-şi vor mai adăuga ceva voturi. Democrata Rodica Huţuleac, deşi este medic de câteva zeci de ani, abia acum a găsit de cuviinţă să-i ajute pe copiii care au probleme oftalmologice. „Ochelari pentru copiii săraci” a fost declaraţia celor de la PD-L, iar „Ava” s-a şi repezit să le mulţumească „Mai sunt şi oameni pentru oameni în lumea asta ... felicitări Doamnă Huţuleac.” Atentă la substratul gestului medical, „Ela” nu s-a lăsat păcălită de aparenţe: „Da numai acum a văzut copiii? Până acum n-aveau nevoie de ochelari? Să fim serioşi, tot la interes electoral, sunt” Nici comentatorul „Eu” n-a căzut în capcana gestului medical cu vădită tentă electorală: „Aşa este Ela, ai mare dreptate. Aceşti copii nu au orbit ieri, până acum nu i-a văzut nimeni? Interesul poartă fesul.” Iar fesul este unul electoral. După ce vor trece alegerile, aceeaşi copii compătimiţi şi ajutaţi acum nu vor mai însemna nimic pentru medicii care acum au fost, brusc, cuprinşi de acte caritabile.
La editorialul dedicat celor trei grei care au şanse reale ca unul din ei să devină primar al Botoşanilor şi intitulat „Acum sunt trei, dar va câştiga numai unul”, comentatorii s-au cam răstit la proaspătul intrat în această luptă, ex-prefectul Gheorghe Sărescu. „Tralala” crede că prima şansă de câştig revine actualului primar Flutur: „De la distanţă va câştiga Flutur. După ce-a furat statul la greu cu Ţâbuleac, acum Sorescu vrea să fie şi primar. Îi prea mult!” Cam la fel gândeşte şi „Dana”, dar cu o anumită doză de umor: „Da răi mai sunteţi...vrea şi Sorescu să-şi rotunjească puţin averile, ca e sărac cu duhul...Da, alţii nu mai sunt, s-au nu au curaj să scoată capul?” Cu siguranţă că luna mai va fi una marcată de lupte electorale aprige, iar candidaţii la primăria Botoşanilor nu se vor da înlături de la nimic pentru a-şi crea cale liberă spre acest fotoliu. Cei doi concurenţi cu ceva şanse, mă refer la Gheorghe Sorescu şi Costică Macaleţi, îl acuză pe Flutur de câştiguri financiare personale pe seama banilor publici. Dar oare de ce vor să ajungă primar?
Despre Gheorghe Sorescu, cititorii au putut să-şi exprime opiniile pe seama articolului „Nu se consideră om politic, dar a învăţat să promită şi să speculeze greşeli”. La prima sa conferinţă de presă, ţinută la sediul PNL Botoşani în calitate de candidat la Primăria Botoşanilor, Sorescu a atacat actuala administraţie publică, deşi, potrivit declaraţiei sale, nu se consideră politician.
„Politic” a simţit nevoia să-i transmită un mesaj în clar: „Mă bucur, d-le Sorescu, că aveţi o carte de vizită care vă recomandă: a PNL-ului..? Spuneţi că sunteţi mai degrabă tehnocrat decât om politic?(de curând, aţi reafirmat în presă că sunteţi APOLITIC). Atunci, cum de aţi fost numit prefect pe guvernarea PNL şi care din "meritele" d-voastră au contat? Şi ce anume aţi făcut ca "tehnocrat" în afară de a NEGOCIA, foarte strâns de altfel, pt candidatură la Primăria Botoşani? Aţi fost omul de casă al lui Ţâbuleac (fost PNL) că doar de asta aţi ieşit în "cartea" de ŞEF la FINANŢE şi apoi PREFECT - şi ca d-voastră mai sunt.”
Dealtfel, cam toate comentariile au fost pline de reproşuri la adresa candidatului Sorescu. „Optimistul moderat” s-a exprimat în pilde: „D-le Sorescu, între voinţă şi putinţă este diferenţă. Domnia voastră nu aţi arătat, până acum, că puteţi. Cred că decizia d-voastră de a candida la Primăria Botoşani nu vă aparţine! Bătrânii spun "nu da vrabia din mână pe cioara de pe gard". Cred că vi s-a impus cioara.”
Descurajat de atmosfera luptelor politice, „Gică nu vă mai votează” şi-a exprimat dezamăgirea: „Doamne, ce înseamnă politica! De cum intri în ea şi ştii "în ce parte să o apuci", deşi până atunci ai fost un neică nimeni, devii imediat competent... toate îţi merg bine, dai examene la care nici nu ai visat şi, culmea, le şi promovezi! Exemple nenumărate la liberali (sau foşti liberali şi nu numai ei). Popescu, Ciubotaru, fraţii Ţâbuleac şi, cu voia dumneavoastră, acest proaspăt candidat la primărie... O altă caracteristică a lor e că după ce sunt unşi în funcţie, nu îşi mai încap în pene! De, se umfla orzu-n gâşte! Gâsca = pasăre proastă care face multă gălăgie (o încercare de definiţie ).”
Închei seria comentariilor cu un avertisment lansat de către un cititor, un avertisment cu mult sâmbure de adevăr: „Domnule Sorescu, păreţi un tip liniştit, poate şi competent, dar stau şi mă întreb, ştiţi ce vă aşteaptă la primărie? Aveţi habar ce mafie este acolo, de când e ea primărie? Credeţi că veţi sparge mafia de acolo? Vă urez succes, dar nimeni n-a reuşit până acum, aşa că Zăiceanu, Ghercă, Sandu, Apostu, fac legea acolo, şpagă şi mafie = beton.” O frescă administrativă realizată cu multă obiectivitate. Cred că cititorul este o persoană bine informată. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Fondurile europene sunt legate de agricultura asociativă
Mai mulţi bani pentru programul „Rabla”
Românii sărbătoresc Floriile la Londra
Parlamentul de la Chisinau adoptă o lege discriminatorie
Cioroianu a plecat, haosul din consulate a rămas
Spectacol tragi-comic la Tiraspol
Să constaţi şi să nu crezi
blogul lui Conţac
Program TELE’M Botoşani, marţi, 15 aprilie
Mitică, bărbat plăpând
Horoscop
Dumneavoastră veniţi cu problema.Noi vă găsim soluţia!
Aşii volanului stopaţi de ACR şi huliţi de locatari
Lansarea candidaţilor social-democraţi va avea loc pe 2 mai
Situaţia arhivelor dă dureri de cap autorităţilor
Pesediştii nu plâng după primarul de Suliţa
Când prefectul nu-i acasă, primarii joacă pe masă!
O afacere costisitoare, dar promiţătoare dacă ai un pic de nebunie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă