Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10066
De la 07 Ianuarie 2003
120644695

Comentariul comentariilor XIII

  • (Ioan Rotundu)
  • 22 January 2009, 23:00
Noi ne-am propus să facem o trecere în revistă a politicienilor epuraţi din clasa politică botoşăneană, de către electorat, în urma alegerilor locale şi parlamentare de anul trecut. Este vorba de articolul – sinteză intitulat „Au fost zmei politici, dar au ajuns gloabe declasate”. Scopul acestui articol a fost de a aduce în atenţia publică o serie de informaţii mai vechi, uitate, dar care au marcat viaţa politică a celor în cauză. „Botos” a comentat: „Mai sunt câţiva în târg ce s-au salvat de fiecare dată, sărind ca puricii pe câine, şi aşa au fentat mai multe partide! (traseiştii).De ei nu spune autorul nimic?” Om bun, de ce vrei să le amesteci. Subiectul ales pentru materialul publicat a fost foarte clar. Când le amesteci, iese un amalgam din care nu înţelege nimeni nimic. Toate la vremea lor. Aspectul la care te referi îmbracă o altă temă, ce se cere abordată separat.
Preşedintele PSD, Constantin Conţac a bătut palma cu preşedintele PDL, Cătălin Flutur. Unite-n cuget şi simţiri partinice, ambele palme sunt pregătite să lovească în Cristina Bahrin, liberala ce-a ajuns vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, cu voturile consilierilor social-democraţi. Iar cea care aşteaptă să fie „lovită” zice că nu va sta cu obrajii întinşi. „Bahrin nu se va lăsa înlăturată fără luptă”, numai că actul său de vitejie nu poate sta stavilă maşinii de vot din Consiliul judeţean, nou formată. Postul său fiind unul eligibil, nu va putea da în judecată pe nimeni. Altfel s-ar ajunge în situaţia inedită ca cei care n-au fost aleşi parlamentari să cheme în judecată electoratul pentru că nu i-au votat pe ei şi au votat pe alţii, care nu meritau. Vorba lui „Anonim”, ce aduce mai mult a cimilitură: „Cred că va avea probleme în rezolvarea acestei probleme... problematice!”
Pentru că actualul Guvern Boc, în pachetul de măsuri anticriză prevăzuse şi impozitarea veniturilor agricole obţinute de ţărani, am scris editorialul „Înapoi la pantaloni rupţi în fund şi căciulă desfundată!” Doar „Ion” a considerat să-şi exprime o opinie: „Dacă va face impozitarea ţăranilor, vom avea oameni care nu vor mai avea ce pune pe masă. În loc să încurajeze comasarea terenurilor prin asocieri şi infuzie de investiţii în maşini şi utilaje, guvernul vrea bani de la ţărani. Nu asta au spus în campanie, când au cerşit voturile. O să mai ajungă cele doua partide la guvernare ca şi PNTCD, care la fel a făcut.” Cu preşedintele Băsescu la cârmă, cele două partide cred că vaporul puterii, pe care le-a urcat electoratul, nu va putea eşua. Eu cred că da. Şi încă într-un timp scurt!
Prefectul Sorescu susţine că „Nu este deficit de personal la Prefectură!” Aşa este, dar sunt voci care susţin că ar fi personal în plus. „Ticu” este o astfel de voce: „Da, deficit de competenţă este, nu mai zic ce neamuri, rude, prieteni lucrează acolo. O întreagă încrengătură de incompetenţi care de fiecare dată au vândut foştii şefi pentru a le fi bine şi a putea să-şi aducă, nevasta, amanta, fiica în sistem. Ar trebui daţi afară cu toţii.” Cine să-i dea afară? Actualul prefect este pe picior de plecare, iar cel care se anunţă a veni i-a angajat.
Viorica Afrăsânei a fondat cu ceva ani în urmă concursul de poezie intitulat „Aripi deschise”. Pe cheltuiala sa, poeziile participante la concurs au fost înmănuncheate şi tipărite într-un volum, pe fiecare ediţie de concurs în împarte. Şi anul acesta s-a desfăşurat ce-a de a şasea ediţie, publicată de noi sub titlul „Mecenatul Vioricăi!”. De la Cluj, „Studentu' şomer” atent cititor asupra evenimentelor ce se consumă în Botoşani, a comentat: „Mă bucur să aud că acest Festival de poezie e tradiţie! Mă bucur, mai ales pt că s-a putut face o tradiţie dintr-un act cultural, nu doar din ... "festivalul berii" ... „ La Botoşani cultura a fost întotdeauna acasă la ea.
Când părinţii nu mai pot de bine, odraslele lor împrumută această stare euforică a familiei şi îşi fac de cap cum pot. La Dorohoi, minora Beatrice – Maria Dăscălescu, la numai 15 ani, a înşfăcat poşeta mamei în care erau 2000 euro, 2.000 lei, bijuterii şi actele de identitate şi… cap compas Italia. Nu singură, ci cu prietenul ei. Ştirea s-a publicat sub titlul „Minoră care şi-a prădat mama”, iar un dorohoian, care cunoaşte familia, a completat informaţia noastră cu „E nasol tare. Aşa se întâmplă când părinţii sunt preocupaţi mai mult de afaceri, discoteci, cluburi iar copii sunt lăsaţi de izbelişte. Fata asta se plimba astă vară cu un scuter prin oraş, şi avea nişte ţoale pe ea....mă întreb la şcoală o fi fost la fel de bună? Îmi pare rău pentru palma trasă bunicii ei, care este o doamnă de nota 10...AVOCAT”.
Asta-i generaţia care se pregăteşte să preia destinele României pe mai departe. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Demagogia la ea acasă
Operatorii de telefonie obligaţi să deblocheze telefoanele clienţilor
Comunicat de presă
Horoscop
Noroc… până la capăt!
Interdicţie în PSD
Este autorizat, nu amator!
Aşa se jefuieşte o naţiune!
Nu mai umiliţi copiii!
"...să nu rămânem blocaţi în trecut..”
Înseamnă să uitam de consecinţele Pactului Ribentopp-Molotov?
150 de ani de la unirea Principatelor Române Moldova şi Muntenia
Scarlat V. Vârnav – unionist şi susţinător al lui Cuza Vodă
Un discurs care ne-a umilit istoria
Ioan Rotundu
Cristian Roman va fi iar prefect de Botoşani
Pare împăcat cu soarta de-a împărţi puterea cu Achiţei
Regulamentul de blocare a roţilor a făcut deja 15 victime
Adio Patinoar, ne revedem la anu’!
De va câştiga procesul, Pintilii îl va jumuli rău de tot pe Ţîbuleac
Spitalul judeţean se va autofinanţa făcând afaceri cu papuci de casă
Inspectorii OJPC s-au luat de hainele second-hand
Munteanu nu mai poate face economii la medicamente
Abuzurile în ridicatul maşinilor au început să curgă
Preşedintele Ţâbuleac le-a dat de înţeles transportatorilor cine-i şeful
iar transportatorii au răspuns „Prezent, să trăiţi!” rămâne de văzut dacă vor scoate şi banul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă