Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7600 lei
1 USD = 4.2821 lei


Număr accesări
Astăzi:
71
De la 07 Ianuarie 2003
71588286

Comentariul comentariilor (XIII)

  • Ioan Rotundu
  • 25 January 2010, 23:00
Cred că cea mai mare escrocherie pusă la cale de Primăria Botoşani, din istoria existenţei sale, este iniţierea Regulamentului de ridicare a maşinilor parcate în locuri nepermise şi acordarea drepturilor de ridicare a acestor maşini unei firme private. Prin acest Regulament şi decizia luată de consilierii locali s-a dat frâu liber unor abuzuri incredibile comise de firma HI Speed Recovery (HSR), iar Primăria Botoşani a devenit părtaşa acestor abuzuri. Prin articolul intitulat „Nămeţii îmbogăţesc firma HSR şi isterizează şoferii botoşăneni” noi am prezentat o mică parte din seria abuzurilor pe care le comite HSR. Cum este posibil să ridici maşina omului, când oraşul este sub zăpadă, parcările pline de nămeţi iar frigul a oprit funcţionarea aparatelor de taxare automată existente în parcări?
Blestemele comentatorilor la adresa Primăriei botoşani şi a firmei n-au lipsit. „Speedy” a comentat mai echilibrat: „Dacă este să luăm în calcul cuvântul "SPEED", despre care vorbitorii de limba engleză ştiu că înseamnă "viteză", atunci trebuie să înţelegem viteza de reacţie atunci când e vorba de "adunat" autoturismele lăsate în alte locuri decât în parcări. Acum, dacă e să luam în calcul motivele care îi fac pe oameni să nu le parcheze în locuri special amenajate, asta este alt subiect. Sincer acum... Când să-şi facă oamenii planul dacă nu acum, când au toate condiţiile ideale de ducere la îndeplinire....? Oricum, felicitări autorului acestui articol pentru obiectivitate!”
Chiar dacă alegerile locale vor fi abia peste doi ani, botoşănenii nu vor uita uşor abuzurile la care sunt supuşi. Cu toate realizările sale utile Botoşanilor, primarul Flutur riscă să suporte nişte consecinţe care s-au putea să-l coste pierderea viitorului mandat de primar. Să nu uite primarul Flutur, în calitatea sa de preşedinte al PDL, că la alegerile prezidenţiale de anul trecut botoşănenii nu l-au votat pe Băsescu tocmai pentru modul în care s-a comportat PDL-ul cu ei.
Urmând tradiţia adânc înrădăcinată în istoria existenţei comunismului, aceea de a se elimina unii pe alţii de la conducerea partidului, inclusiv prin suprimarea de vieţi, social-democraţii, ca descendenţi direct din fostul PCR, respectă ad literam această componentă a ideologiei lor. Acum a venit rândul lui Iliescu să fie eliminat. Cum arderea pe rug, spânzurătoarea publică, împuşcatul la zid sau pe stadioane nu mai sunt la modă, forma de eliminare folosită este denigrarea publică.
„Ion Iliescu este o relicvă a istoriei” a declarat clujeanul social-democrat Dâncu, susţinut şi de alte voci din partid. „Om” a crezut de cuviinţă să i-a apărarea celui înfierat cu mânie proletară de Dâncu: „Dâncu mai bine tăcea. În care alegeri, minţile luminate ale "grupului de la Cluj" nu au fost umilite de toţi ceilalţi competitori, chiar şi de unguri??? Sau, poate, va fi fost altceva ce nu putem pricepe noi??? Tataia Iliescu, vrem sau nu vrem, ne place sau nu ne place, a fost şi este un om politic de primă mână a acestei ţări! Unii adversari politici (chiar inamici) au avut tăria morală şi au recunoscut acest lucru. Chiar dacă au făcut-o cu jumătate de gură. Cred că Tataia are merite şi în faptul că România nu a avut soarta Jugoslaviei! Că are şi el păcate ... Arătaţi-mi un politician imaculat, angelic, serafic sau cum vreţi să-i spuneţi şi nu voi mai spune nimic! Unii din prim planul politicii româneşti actuale mint cu neruşinare şi nouă ne place pentru că ne "mint frumos" cum spunea Băieşu.”
Să stăm deoparte şi să privim cu se măcelăresc public social-democraţii între ei. Astăzi e la rând Iliescu, mâine va fi Dâncu şi tot aşa. Că nu degeaba fluturăm, noi maxima latină „Homo homini lupus”
Un alt social-democrat, făcând-o pe lupul moralizator, „Senatorul Marcu ne vorbeşte despre şmechereala politică” Măi, să fie, să fi devenit politica din curvă în fată mare?! Nici vorbă de aşa ceva. Avem de-a face cu un alt fel de curvie politică, pe care o numim abureală. L-a citit în adâncul sufletului un comentator care l-a persiflat cu fină ironie: „Vorbeşti ca un adevărat om de dreapta Marcule. „Trebuie să apreciem” deşi în campanie numai placa cu pensiile ai cântat şi toate minciunile care ţin la sărăcime...însă în sufletul tău se vede că eşti încă normal ...” Normal politic nu-i, că prin România nu există astfel de politicieni. Poate doar un moment de sinceritate, scăpat de sub control, că mai sunt doi ani până la alegeri şi omul s-a simţit relaxat.
Suliţanul crescător de oi şi educatoarea psiholoagă şi-au unit forţele întru demolarea simbolurilor culturii botoşănene. Nici că se putea o altă preocupare din partea lor, că nu degeaba câinii mor de drum lung şi proştii de grija altora. Numai că nu ne putem permite să lăsăm ca soarta culturii noastre să fie decisă de nişte neaveniţi în domeniu. „Ţurcanu şi educatoarea din CJ vor capul maestrului Cobâlă”, pentru că atât le poate pricepe mintea. „Om” încearcă să le deschidă ochii minţii cu un comentariu sinteză: „Dacă până aici se ajunge cu grosolănia şi nesimţirea, e grav! E foarte grav!! În lumea muzicienilor şi a muzicanţilor se spune că în România sunt doi mari dirijori: IOAN COBÎLĂ ŞI NICOLAE BOTGROS! Cucoana asta a fost vreodată la un spectacol, la vreun concert, la vreun concurs, la vreo repetiţie ca să înţeleagă ce tâmpenii îi fată mintea-i netedă? Ea ştie ce vrea? După aproape 40 de ani de muncă şi de promovare în ţară şi în lumea întreagă a acestui ţinut şi a oamenilor care trăiesc aici, i-a venit şi rândul maestrului Cobîlă! Nici nu se putea altfel. Chestiunea frumoasă este faptul că toată tevatura asta este pusă pe tapet de o "mare cunoscătoare" a vieţii culturale din nord-estul ţării! Sau poate mai mult de atâta? Fa, ştii unde sunt semitonurile în gama DO MAJOR? Te-ai duce la făcut turte dar nici acolo nu ştii ce trebuie să faci aşa că ai băgat-o pe politic”. În ce mă priveşte, mi-a exprimat opinia pe blog, în comentariul intitulat „Târfele politice”. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (2)]


IŞJ aruncă responsabilitatea disponibilizărilor pe umerii directorilor
Gerul motivează absenţele unor elevi
Constructorii de şcoli vor rămâne cu buza umflată
Devenite „taxiuri” pentru persoanele ce riscau să îngheţe pe câmp
Prezumtiv violator revenit în ţară, arestat şi depus la penitenciar
Vor să vă facă copiii fericiţi
“Febra aurului” ajunge şi la Bruxelles
Cu căciula în mănă, după gaz la ţarul Putin
Jos tancurile sovietice din Basarabia!
Roxana Ciuhulescu a avut parte de o vacanta alba in Alpi
Maşină incendiată de un cablu electric neizolat corespunzător
L-a salvat de la moarte
Preţul gazelor naturale ar putea creşte din aprilie
Boschetarii îngheaţă pe străzi, iar Centrul de Noapte stă gol
Centrală termică proprie sau sistem centralizat?
Nişte târfe politice
Doar doi botoşăneni au primit centrală de la Primărie
Românul şi viaţa (sa) de noapte
Tehnică de promovare... în PSD
Ministerul Economiei a declarat situatţe de urgenţă din cauza gerului
Timişoara ar putea fi capitala culturală europeană în 2021
Deocamdată urmăreşte felul în care cresc mlădiţele
care vor să ajungă până în vârful ierarhiei
Uguroaica de ocazie
Horoscop
Sever Voinescu vrea ca PDL să se numească Partidul Popular
şi să îşi schimbe sigla: Trandafirii sunt simbol socialist
Când afară este ger, primii îngheaţă cei de la Apa Grup
o conductă s-a spart creând mari necazuri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă