Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5979
De la 07 Ianuarie 2003
106106070

Comentariul comentariilor XIV

  • (Ioan Rotundu)
  • 23 January 2009, 23:00
De vreme ce, prin declaraţiile făcute, autorităţile locale susţin că botoşănenii cer racordarea apartamentelor la sistemul de încălzire centralizat, firesc, noi am pus întrebarea dacă „Se întorc botoşănenii cu faţa către Termica?” Primul care a comentat a fost „Vasile”: „În scara blocului suntem 10 termisti şi 10 centralişti. Termiştii au factura de 120-200 lei iar centraliştii 260-360 lei. Factura termiştilor este afişată, iar centraliştilor le-am monitorizat contorii (1 m.c.gaz = 1,3 lei).Viitorul oraşului Botoşani va fi Termica (preţul va scădea simţitor când se va termina şi înlocuirea conductelor secundare şi când vom avea mai multe rebranşări). Nu mai luăm în calcul pericolul exploziilor, cu pierderi de vieţi omeneşti”.
Se pare că acest comentator are strânse interese cu societatea Termica, dacă cumva n-o fi vreun membru din conducere, de vreme ce-a putut scrie asemenea aberaţii. Cititorii nu s-au lăsat păcăliţi de acest comentariu şi l-au tăvălit pe „Vasile” în fel şi chip. „Centralistul” a emis o altă părere: „Iar începeţi cu aberaţiile? Găsiţi câte un tâmpit ca Vasile şi aveţi impresia că tot oraşul e ca el .Angajaţi-l ca SECURIST, că va prinde bine. Cei care se rebranşează la voi sunt cei care primesc POMANĂ.”
N-au lipsit nici soluţii cu privire la viitorul încălzirii apartamentelor. Iată ce replică a primit acelaşi „Vasile”, de la un alt cititor: „Vezi să nu-ţi explodeze tărtăcuţa de atâtea tâmpenii pe care le scrii aici, desigur, la comanda şerifilor de la Termita Bt. ... Viitorul aparţine surselor de încălzire neconvenţionale, ADICĂ A POMPELOR DE CĂLDURĂ, panouri solare ptr. încălzit apa menajeră, etc. Cât despre "pericolul exploziilor" centralelor de apartament, nu s-a semnalat nici un eveniment de acest gen în Bt., din anul 2000 şi până în prezent. Aşadar, Vasilică, nu ţi-a spus mămica ta că nu e frumos să minţi în public? Doreşti să pierzi şi pariul cu viitorul "luminos" al Termitei Bt.?” Legat de panourile solare, deja prin Botoşani au apărut astfel de sisteme. Cine a observat, în faţa magazinului „Guliver” de pe Calea Naţională, zona Stadion, este amplasat un panou solar care asigură încălzirea apei pentru uzul intern. Patronul Gheorghe Iavorenciuc mai are amplasat un astfel de panou şi la restaurantul „Vatra românească” din zona gării.
Directorul de la Protecţia Copilului, Angela Curelaru, nu vrea să acorde angajaţilor o serie de drepturi salariale decât numai prin intermediul instanţei de judecată. Pentru că se vrea „Proces până la final”, sindicatul Impact, care reprezintă interesele angajaţilor, se va judeca. Numai că, la final, va cere şi ceva daune, ca învăţătură de minte pentru directorul procesoman. Iată ce crede „Liza”, o angajată afectată de cerbicia directorului de a nu-i acorda banii care i se cuvin: „Bani puţini şi răbdare multă cu persoanele ce le îngrijim. Asta ne cere d-na directoare. Dacă ar sta în mijlocul lor, să-i audă cum se exprimă, unii din cauza deficienţelor, alţii că aşa au fost înzestraţi de la "mama natură", să vadă tot ce putem face pentru ei că se face, cu simţ de răspundere, că e vorba de suflete, de oameni. Dar totuşi, un salariu de 6 milioane lei vechi pentru o infirmieră, este prea mult, nu-i aşa?” Sătulul nu-l va crede niciodată pe cel flămând.
Fostul inspector general al IŞJ, prof. Horia Negrescu, după ce a fost schimbat din funcţie a chemat instituţia în judecată. Cum, necum prof. „Negrescu a câştigat procesul cu IŞJ”. Nu ştie nimeni dacă va putea fi repus în funcţie, dar ceva diferenţă de salariu tot va încasa de pe urma acestui proces. „Abureală” nu susţine demersul lui Negrescu: „Îţi cauţi dreptatea dinozaurule! Dar tu când ai dat directorii afară cum te-ai simţit! Nu ai fost frustrat? Nu a fost, atunci politic? Drum bun în anonimat d-le.” Deja este acolo, în anonimat.
Viceprimarul Florin Ghiorghiţă, considerat tatăl şoferilor de transporturi auto din municipiul Botoşani, a anunţat că s-a introdus „Cazier la primărie, pentru şoferii de taxi”. Este vorba de o evidenţă nominală a tuturor păcatelor comise de către şoferii de taxi, în special. Nu cunosc ce bază legală are vicele Ghiorghiţă pentru o astfel de evidenţă, pentru că n-a dezvăluit public în ce temei legal s-a dispus măsura, dar cred că este o încălcare a dreptului constituţional la muncă. Pentru că, susţine Ghioghiţă, şoferul de taxi prins băut la volan nu va mai avea dreptul să conducă niciodată o maşină de taximetrie. Adică va fi condamnat la moarte prin inaniţie, el şi familia sa. Nu am la cunoştinţă să existe vreo astfel de măsură prin Europa civilizată, dar îi suficient că s-a introdus la Botoşani. Trebuia să intre şi Ghiorghiţă cu ceva în istoria comunităţii.
„Cris” are o nedumerire: „Dar dacă unul de la circulaţie a fost prins beat la volan, v-a mai avea voie să şofeze? S-au îl scoatem repede la pensie în caz că e oleacă mai bătrân, aşa cum s-a întâmplat nu de mult? S-au ăştia au doua rânduri de c....şi-i lăsăm în pace???” Cred că în ultima perioadă suntem agresaţi în fel şi chip de către aleşii locali. Şi asta pentru că acceptăm tot ce ni se vâră pe gât. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Contemplarea băşcăliei naţionale
Beţi în mijlocul flăcărilor
Quod erat demonstrandum
Poliţiştii de frontieră au sărbătorit Ziua Unirii prin activităţi culturale şi sportive
Comunicat de presă
Băncile au drepturi de investigare a vieţii noastre private
ele au puteri mai mari SRI sau SIE
Şi-a incendiat casa confundând uleiul comestibil cu benzina
Horoscop
Diferenţă între un sex reuşit şi unul nereuşit
Românul şi poleiul
...să-l secăm dintr-o sorbire
Oferă asistenţă personală...
La butoiul plin cu miere
Se lucrează intens în Centrul Vechi
Sănătatea n-a dus lipsă de reclamaţii
„Melodii aproape uitate” – folclor muzical din Botoşani Herţa
Şi deţinuţii cinstesc Marea Unire
Concerte anti criză!
Contribuţii botoşănene la înfăptuirea Unirii Principatelor Române
Drepturi de sănătate care se câştigă numai prin procese
La ASP un şef neexperimentat, la AJOFM unul scos de la naftalină
Salarii mai mari şi medicamente mai puţine prin spitale
Surpriză neplăcută pentru asiguraţii de sănătate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă