Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28275
De la 07 Ianuarie 2003
108400123

Comentariul comentariilor (XIX)

  • (Ioan Rotundu)
  • 30 December 2007, 23:00
PD-ul, care a fuzionat forţat cu PLD-ul la ordinul preşedintelui Băsescu, a dat naştere unor compromisuri politice greu de înţeles. Spre exemplu, la Botoşani, conducerea noii formaţiuni botezată, tot la ordinul lui Băsescu, PD-L, l-a ales preşedinte pe Cătălin Flutur, membru de vază PNL. Flutur n-a putut demisiona din PNL pentru şi-ar fi pierdut scaunul de primar al Botoşanilor. Aşa că aşteaptă ca cei din PNL să-l excludă, aşa cum au mai făcut-o. Până atunci, proaspătul PD-L, sub presiunea vărului Gheorghe Flutur, l-a ales pe Cătălin un fel de preşedinte spiritual. Aflând de compromisul pe care cei din PD-L Botoşani l-au acceptat în faţa lui Gheorghe Flutur, şeful liberalilor botoşăneni, deputatul Liviu Câmpanu a făcut o declaraţie pe măsură: „Flutur este amantul care conduce gospodăria femeii cu care se culcă”.
Metafora a plăcut comentatorilor, care s-au pus pe treabă. „Alexandru” a preferat atacul direct: „RUŞINE LOR, fluturilor! Toţi politicienii lucrează în gaşcă, îşi promovează neamurile urgent, aşa face şi Fluture (senator) cu fluturaşul său (primar). Nu ştiţi că specific fluturilor este... zborul din floare-n floare. Fiţi convinşi că fluturaşul Flutur va zbura de la primărie de mâna cu Eram (odată) şi Gheorghiţă, care tot o specie de flutur este (pe la câte partide a trecut?)”. Cam greu de realizat dorinţa acestui comentator. Primarul Flutur şi-a pus puternic amprenta asupra Botoşanilor, prin realizarea unor investiţii, ceea ce va cântări greu în favoarea sa la viitoarele alegeri.
Un alt comentator recunoaşte că vorbele lui Câmpanu i-au mers la inimă: „D-le Câmpanu, recunosc că nu sunt un admirator al dvs., dar când aveţi dreptate, trebuie să o pot recunoaşte. Bine zis cu traseistul de primar. Râsul curcilor. Dumnezeu v-a ajutat să scăpaţi de el, dar să ştiţi că nu PDL-ul l-a vrut ca preşedinte, ci dl. Diaconu, eternul sclav al primarului, care a fost un cal troian în PLD, pupând în fund pe toţi şi trădând la urma ca Brutus. Nişte oameni zero absolut. Primarul nu a avut bărbăţia de a recunoaşte că îşi doreşte să ajungă la PDL, deşi toate partidele i-au cerut să declare cu cine simpatizează. A lucrat în subteran, ca o cârtiţă şi probabil că îşi va merita soarta, căci nu îl mai văd primar nici în veci.”
Cred că unii dintre cititori au uitat prea repede că atunci când s-a format PLD-ul, primarul Flutur, fără a ţine seama de consecinţele ce urma să le suporte, s-a declarat susţinătorul noului partid. Când a realizat că plecând din PNL, îşi pierde postul de primar, a bătut în retragere, adică a declarat că el n-a părăsit PNL-ul, ci liberalii l-au exclus. Iar liberalii au revenit asupra deciziei de excludere, considerându-l pe Flutur ca fiind de-al lor, deşi Flutur n-a mai călcat prin sediul lor de partid.
Din interiorul PD-L am aflat că „Ţâbuleac a pus căpăstru orgoliului şi s-a lăsat învins”. Adică, tocmai cel mai fervent susţinător al partidului dorit de Băsescu s-a trezit peste noapte dat deoparte de la şefia noii formaţiuni, Cătălind Flutur fiind cel preferat. Mulţi s-au mirat că Ţâbuleac a acceptat această umilinţă, dacă avem în vedere sacrificiile politice ale acestuia. Se pare că Ţâbuleac a avut un moment de rătăcire, de derută, de albeaţă pe văzul politic şi s-a lăsat convins să-i cedeze locul lui Flutur. Dar Ţâbuleac s-a dezmetecit repede, iar pe postul local TV SOMAX s-a exprimat destul de dur la adresa verilor Flutur şi modul lor brutal de a acapara conducerea Filialei PD-L Botoşani. Prea târziu, se pare, vine reacţia lui Ţâbuleac!
Gabriel Oprişanu, directorul Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani a declarat: „“Consider că 2007 este un an de excepţie pentru sănătate”. Iar comentatorul „Anonim” a făcut următoarea precizare: „Domnu' Oprişanu, sumele pentru renovarea spitalelor s-au distribuit în toată ţara, nu au venit special pentru Botoşani datorită faptului că sunteţi şeful ASP-ului. Aţi uitat că v-aţi luptat aşa ca Agamiţă Dandanache ("şi luptă şi dă-i") tocmai fiindcă ştiaţi că spitale le vor primi bani nerambursabili şi doreaţi să-i "distribuiţi" cum trebuie? S-avem pardon, este o zicală :lauda de sine nu miroase-a bine şi România tocmai a primit o cotă mai mică pentru poluarea cu bioxid de carbon.” Să mai adăugăm faptul că noua „poartă” de acces în spitalul judeţean a costat 11 miliarde de lei. În spatele ei stă aceeaşi mentalitate mizeră şi imorală cu care cadrele sanitare îi tratează pe pacienţi, mentalitate ce-l caracterizează şi pe Oprişanu, pentru că lupul îşi schimbă părul, nu şi năravul.
Închei anul cu două comentarii postate la reportajul „Un Crăciun suspect de liniştit”. Mă refer la consemnarea ce poartă semnătura „OldMan”, şi care sintetizează corect o stare de fapt: „Dacă e să fie suspect, atunci e liniştea de dinaintea furtunii. Dar nu e decât lehamite, şi asta e şi mai grav. A ajuns rău oraşul ăsta, fără parc, fără străzi, fără veselie... fără viaţă. Cine îşi permite pleacă cât mai departe, ceilalţi stau şi dârdâie de frig şi foame în casă.” Constatarea lui „OldMan” este completată de „JE SUIS”, întărind nota de tristeţe şi de nostalgie după anii trecuţi: „Aveţi dreptate dle. Rotundu. Dacă în anii anteriori nu pridideam să deschid uşa la colindători, în acest an numai trei copilaşi au venit cu colindul. De ce oare? Apoi, pe lângă faptul că edilii nu s-au implicat în pregătirea oraşului pt. Sf. Sărbători, şi populaţia a devenit apatică, indiferent de vârstă şi preocupări. De ce oare? Închei, dar nu înainte de a va spune LA MULŢI ANI dv. şi întreg colectivului redacţional.”
Mulţumesc cititorului pentru urarea de sfârşit de an. La rându-mi, ţin să-i asigur pe cititori că şi la anul vom continua să localizăm răul social, să-i căutăm rădăcina şi să-l extirpăm prin a-l face public. Asta ne-am propus, asta vom continua să facem. Vă dorim ca Noul An să-l petreceţi în compania celor dragi, să vă aducă multe bucurii şi realizări, fericire şi prosperitate. La mulţi ani!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Păţania lui Frank
Perspicacitate
Atât de aproape...
Program TELE’M de Anul Nou
Un sfârşit de an anapoda
Un an marcat de evenimente politice nefericite
Păţania lui Lucullus
Se caută femei pentru Italia
Pluguşor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă