Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Aniversări
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19235
De la 07 Ianuarie 2003
122879302

Comentariul comentariilor XLI

  • (Ioan Rotundu)
  • 1 March 2009, 23:00
Deşi ales de puţin timp în funcţie, „Vicepreşedintele Achiţei nu are astâmpăr în birou”, el preferând să aibă un contact permanent cu evoluţie evenimentelor din teritoriu. Hărnicia sa a fost primită diferit de către cititori. Unii îl suspectează de construirea unei false imagini, alţii îi apreciază implicarea în miezul problemelor. „Vai ce ocupat mai este domnul Achiţei, să-i văd rezultatele. Toţi sunt aşa la început de campanie, că după aceea îşi încep şi ei afacerile şi o lasă baltă... Are ceva cu Apa Grup, cred că are o obligaţie .... pentru cineva. Aşa cu vorba au mai fost şi alţii ca dumneata sau mai uşor e să vezi gunoiul din grădina altuia....E dorit să fie cunoscut de oameni....că doar ce mare funcţionar a fost până acum ...se miră şi el de ce onoare a avut parte...”, este de părere un cititor ce, probabil, are o răfuială mai veche cu vicepreşedintele Achiţiei.
Un alt comentator, „Gigi”, vede altfel lucrurile: „După cum îl cunosc eu pe Cristi, în mod sigur nu va prinde mucegai pe scaun. E un om obişnuit să fie între oameni, să meargă pe teren şi să-i ajute cu experienţa şi cunoştinţele sale. Este cu certitudine un câştig pentru consiliul judeţean. Mult succes în continuare!” Şi eu înclin să cred că Achiţei va schimba mult din modul de lucru ce s-a instalat prin Consiliul Judeţean. De un aer tineresc, prospătr, era nevoie ca să mai anime moleşeala ce-a cuprins pe o parte dintre funcţionarii mai vechi.
Poliţiştii comunitari susţin că fac eforturi deosebite în a eradica contrabanda cu ţigări care se desfăşoară la vedere prin piaţa centrală a Botoşanilor. „Locul unde are loc jocul de-a hoţii şi vardiştii dintre poliţişti şi traficanţii de ţigări” a fost atent observat de către un cititor care şi-a luat pseudonimul de „Bişniţarul”, o aluzie ironică la adresa „stăpânilor” pieţelor, care ne relatează concluzia sa: „O doamnă poliţistă din cadrul pieţei, când este de serviciu face rondul prin piaţă şi notează pe carneţel prezenţa bişniţarilor, după care aceştia pe parcursul zilei trec pe la biroul ei din piaţă şi dau cotizaţia. Pe această doamnă cine o prinde ?” Cred că o va prinde cineva până la urmă, pentru că ulciorul nu merge de multe ori la apă şi se va găsi cineva să-i pregătească un flagrant.
Cum mă aşteptam, editorialul „666 – o cifră mult prea "lăudată" de Biserică” a fost comentat după ştiinţa şi priceperea fiecăruia. Unii s-au detaşat emoţional şi au privit lucrurile în logica evoluţiei lor, alţii s-au lăsat dominaţi de misticism, fără a asculta şi de glasul raţiunii, iar cei mai mulţi s-au lăsat antrenaţi în şuvoiul de informaţii false care circulă pe seama Masoneriei. Iată un comentariu, semnat de „Maria”, aflat la graniţa dintre ignoranţă şi misticism: „Bine zis -,,părerea mea". Tot ce scrie în Biblie se va întâmpla (Am o biblie foarte veche şi scrie că majoritatea va susţine aceste cipuri pe motive de siguranţă. Este o minciună.). Noi nu putem decât să amânăm prin proteste, şi ar fi bine s-o facem.”
Biblia, oricât de veche ar fi, are acelaşi conţinut cu cea tradusă de renumita Septuagintă, cu excepţia anumitor epurări decise de conciliile şi sinoadele ecumenice, începând cu cel de la Niceea din anul 325 e.n. De exemplu, Cartea lui Enoh a fost eliminată din Biblie pe motiv de incompatibilitate cu poziţia Bisericii referitoare la reîncarnare. Însă, la vremea când s-au scris primele versete din Biblie şi cele patru evanghelii selectate să formeze Noul Testament, nimeni nu-şi putea imagina şi concepe existenţa cipului. Cine invocă cipul ca fiind opera antihristului încă din zorii apariţiei creştinismului suferă de o crasă incultură.
Referitor la anumite manifestări sataniste care se pun în seama Masoneriei, iarăşi avem de-a face cu ignoranţă şi ignoranţi. Cel mai mare şarlatan din istoria umanităţii pare a fi spaniolul Leo Taxil. Adoptând credinţa catolică, Taxil a ajuns pe treptele foarte înalte ale acesteia, inclusiv făcându-i-se onoarea de a săruta pantoful pontifical. După care a persiflat întregul sistem religios creştin, scriind Biblia hazlie. Crezând Vaticanul că opera s-a este o creaţie ordonată de Masonerie, Prea Sfântul Părinte l-a plătit să scrie ceva şi împotriva acesteia. A scris, iar falsele sale afirmaţii au prins şi sunt invocate şi în ziua de astăzi. De ignoranţi, că cei care au studiat fenomenul masonic în integralitatea lui ştiu exact cu ce se ocupă acest ordin şi care i-au fost contribuţiile de-a lungul istoriei la dezvoltarea culturii şi civilizaţiei umane.
Lăsând tendinţele speculative ale unora, să revenim la trista realitate a zilelor noastre şi să luăm act că „Luând criza drept pavăză, primarii taie din sporurile profesorilor”. Luând drept model felul în care premierul Boc vrea să facă economii la buget pe seama veniturilor profesorilor, primarii taie fără milă din sporurile dobândite de-a lungul carierei profesionale de către cadrele didactice. „Cozma” a comentat: „Ca director de şcoală aş încerca să ţin cât mai mult în unitatea şcolară un titular, decât să am în fiecare an „păsări călătoare” care de multe ori îşi iau concedii medicale pentru a se ,,chinui” cât mai puţin. În concluzie: daţi integral banii de navetă titularilor! Şi-aşa nu se dau la fel peste tot tichetele de masă, însă dacă un profesor are posibilitatea să-şi schimbe titulatura într-o localitate în care Primăria este mai generoasă nu pot sa-l condamn că părăseşte unitatea şcolară. Totul ţine de inteligenţa primarului, de cât preţ pune el pe şcoală!” Îmi pare rău pentru profesori că s-a ajuns să fie hăituiţi, financiar vorbind, într-un mod atât de degradabil, dar s-au lăsat antrenaţi de patimi politice iar acum suportă consecinţele. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Mărţişoare electorale europene
Spitalul de Recuperare va avea un parc la standarde europene
Bărculeţ vrea ca poliţiştii de proximitate să fie un fel de moaşe comunale
O victorie obţinută cu greu
Fotbal Liga II: FC Botoşani – Dunărea Giurgiu 2-1 (2-1)
Botoşăneanca Daiana Catană a urcat pe podium la Sankt Petersburg
Scuzaţi-mă că m-am născut român!
Masoneria botoşăneană - scurt istoric
Dacă nu va fi păcăleală, Romtelecom va acorda un discount la VPN
În goana după câştig, farmaciştii vând şi medicamente fără reţetă
Ajutoare de înmormântare acordate selectiv
Liderii de sindicat ai funcţionarilor publici şi-au pierdut din vitejie
Medicamente mai ieftine pentru unele categorii de pensionari
Vom ajunge la balamuc, cu toţii!
Ioan Rotundu
Românul şi subreta
Felicitare 1 Martie - Gheorghe Iavorenciuc PNL
Elvenţiancă, vrea soţ un român verde şi gospodar
Felicitare PNL - 1 Martie 2009
Pe cine va popi Conţac
La Poiana, şcoala construită pe banii Băncii Mondiale are deja acoperişul ciuruit
nimeni n-a avut interes să-l determine pe constructor să facă lucrare de calitate
Birocraţia şi indolenţa aduc mari necazuri asiguraţilor de sănătate
La Frumuşica, a crescut numărul elevilor cu note între 9 şi 10
Horoscop
Sos spaniol
Logică de blondă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog