Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21314
De la 07 Ianuarie 2003
122906963

Comentariul comentariilor (XLI)

  • Ioan Rotundu
  • 9 March 2010, 23:00
Cătălin Alexa, viceprimarul de Botoşani, s-a plâns presei locale că „Primăria Botoşani a fost furată de constructorul aflat în cârdăşie cu banca”. Concret, este vorba de lucrarea de modernizare a Bulevardului Eminescu executată de o firmă ieşeană. Pentru că în cadrul termenului de garanţie au apărut defecte de execuţie, normal ar fi fost ca Primăria Botoşani să refacă acele porţiuni defectuos executate pe banii din garanţia pe care firma a constituit-o când a câştigat licitaţia.
Numai că, potrivit afirmaţiei viceprimarului, firma ieşeană, în înţelegere cu lucrătorul bancar, a retras garanţia din cont fără a avea acceptul Primăriei. Altfel spus, Primăria Botoşani a fost ţepuită. Dacă ce declară viceprimarul este adevărat, firesc urmează întrebarea de ce Primăria Botoşani n-a depus plângere penală împotriva patronului firmei şi a lucrătorului bancar? Încurcate-s căile Domnului!
Şi comentatorii au sesizat că ceva nu este în regulă în spusele viceprimarului. „YYY…” intuieşte că „Eu unul ,nu cred nimic din ce spune primăria ,eu cred că banii au fost scoşi cu ajutorul lor şi acum vor să o dreagă…” Cititorul cu codul „ 007”, la fel, nu crede în declaraţia viceprimarului: „Să-i spui lui mutu balivernele astea Cătăline! Ăştia de la BRD nu-şi riscă poziţiile pentru mânăriile voastre. S-ar putea ca tu să fii un inocent naiv în toată treaba asta... dar...” Au fost puse şi întrebări incomode, precum cea semnată de „Manivelu', întrebări care nu vor primi niciodată un răspuns: „Da' cum reuşiţi să daţi asemenea investiţii unor firme apărute (dar şi dispărute) peste noapte? A cui pila a fost?”
Disputa dintre managerul Spitalului Judeţean Botoşani, dr. Cornel Enache şi preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani s-a mutat în instanţa de judecată, pentru că „Orgolios, preşedintele Ţâbuleac n-a renunţat la proces.” Totodată, de când laboratorul de analize a spitalului a devenit obiectul unei asocieri în participaţiune, au început să iasă la iveală şi dedesubturile unor afaceri care ar explica şi de ce laboratorul înregistra anual o pierdere de aproape două miliarde lei vechi. Comentariile au fost diverse, unele interesate, altele pătimaşe. Spre exemplu, „Marta” crede că „De mult trebuia spart buboiul de la acest laborator. Să le văd acum pe cucoanele de acolo că mai ciubucăresc cu patronul pe cap.”
O altă cititoare, după cum a comentat nu străină de activitatea din Spitalul judeţean, pe nume „Ada”, anticipează că „Într-adevăr s-a cam spart gaşca de la laborator şi-i mare jalea că nu mai pot ciubucări. Başca că au pierdut la afacerile cu reactivii. Spaimă au şi cei de la laboratoarele private pentru că de acum au concurenţă pe piaţă şi nu le convine de loc.”
Şi pentru că „Eu” crede că articolul a fost scris neprofesionist, a comentat în genul „Cine a scris acest articol cât s-a documentat? Ce ştie despre aparate, despre reactivi.....? A scris articolul având aşa cum se spune 2 surse? (…)” Precum papagalii, toată lumea invocă argumentul cu două sau trei surse, fără să aibă habar când se impune ca o informaţie să fie verificată astfel. Îl informez pe comentator că articolul se bazează pe principiul de drept care a consacrat faptul că înscrisurile nu pot fi contestate prin vorbe sau declaraţiile altor persoane. Dacă „Eu” ar fi luat act de documentaţia aflată la dosarul cauzei ar fi gândit cu totul în alt context şi n-ar mai fi dat lecţii de jurnalism.
Într-un comentariu pe blogul personal, intitulat „Ei sunt brandul judeţului în politică”, afirmam că din generaţiile de politicieni postdecembriste de până acum nici un politician nu s-a făcut remarcat în plan naţional. Iată că în momentul de faţă sunt pe cale de a intra în atenţia naţiunii doi politicieni. Este vorba de senatorul Liviu Câmpanu, devenit independent şi deputatul liberal Florin Ţurcanu.
Chiar în aceste zile „Senatorul botoşănean şi independent Câmpanu presează PDL pentru funcţii”, iar declaraţiile sale sunt mediatizate pe toate posturile naţionale de televiziune. Vizavi de declaraţia sintetizată în titlu, „Un ţăran” a comentat: „Care interes naţional d-le senator? Vrei să spui că interesul este al tău. Ai ales bine viitorii directori? Au bani sa-ţi finanţeze viitoarea campanie electorală?” Normal că omul vrea la putere. În opoziţie nu te bagă nimeni în seamă, iar faptul că la Botoşani Câmpanu a reuşit să-l impună subprefect pe Daniel Moruzi nu-l poate mulţumi. Numai cu o floare, şi aceea cam veştedă, nu-i iese nici măcar de-o vilă fără piscină. Ori, ca senator, pretenţiile sale sunt mai cu ştaif. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Consolată… romantic
Bucătăria Jurnalul: Ciorbă de miel din Transilvania
Drumul blestemat rânjeşte a corupţie şi crasă indiferenţă
Până în 2012 vor fi electrificate toate gospodăriile din România
Lucian Bolcaş a fost exclus din PRM
şi botoşăneanul Dumitru Codreanu n-a scăpat de furia lui Vadim Tudor
Guvernul Boc si isteria epurărilor
Imaginea lui Ion Iliescu ar putea fi afectată de ultimele dosare ale Revoluţiei
declasificate de Armată
Preparatele din carne de câine sau de pisică
specialităţi în restaurantele din China, ar putea fi interzise
PNL îl va susţine pe Teodor Meleşcanu la Curtea Constituţională
„Credinţa şi mărturisire ortodoxă în context minoritar”
7 aprilie, un coşmar continuu
Românii din Ucraina vor Universitate în limba română la Cernăuţi
Chemarea Comisiei de la Veneţia la Chişinău, o sugestie rusească?
Chemarea Comisiei de la Veneţia la Chişinău, o sugestie rusească?
Un agent de poliţie implicat în accident cu victime
Jandarmii au reţinut un bărbat care încerca să fure din supermarket
Angajaţii Rodipet s-au plâns prefectului
de luni de zile nu-şi mai primesc leafa
Ghilotina de partid a PRM a decapitat Filiala Judeţeană
Dumitru Codreanu a fost scos pe „uşa” din dos
Dumitru Iov, prezent în ultima enciclopedie a personalităţilor din Târgul Iaşului
Un incendiu ce/ar fi putut avea urmări grave
In mediul rural intelectualii se bat pentru casele lui Boc
deşi nu s-a turnat încă nici o temelie
APIA primeşte cerile pentru subvenţiile agricole
„Portofoliul educaţional al elevului” îi împarte pe profesori în două tabere
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog