Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24885
De la 07 Ianuarie 2003
85240847

Comentariul comentariilor XLII

  • (Ioan Rotundu)
  • 2 March 2009, 23:00
Unde-şi bagă dracul coada, nu mai este loc pentru Dumnezeu. Iar în politica românească coada dracului a devenit o existenţă permanentă. Prin politica botoşăneană întâlnim aceeaşi coadă a încornoratului, în momentul de faţă cu precădere prin PSD. Ultima ispravă drăcească este că „În PSD s-a declanşat o nouă încăierare pe şefiile de la instituţii”. Este o încăierare pe viaţă şi pe moarte, căci dorinţa de putere n-are corespondent în credinţă, în frica faţă de Dumnezeu, ci este dominată de forţele malefice ale diavolului. Tot acest scandal din PSD, ce se consumă de o bucată de vreme şi care nu dă semne de oboseală, a îndepărtat electoratul de partid şi a stârnit greţuri incurabile. Un cititor a atras concluzia că de aceste greţuri n-au scăpat nici cei care le-au provocat. „Priviţi cu atenţie fotografia marelui Marcu......probabil îi este greaţă chiar şi lui de ce spune...”
Iar ca tacâmul scandalului ce-a cuprins social-democraţia botoşăneană să fie complet „PSD a început epurarea politică”. Chipurile, pentru lipsa rezultatelor în alegerile de anul trecut, unii preşedinţi de organizaţii comunale vor fi îndepărtaţi din funcţie. În realitate vor fi epuraţi acei preşedinţi de organizaţie percepuţi ca fiind credincioşi lui Conţac. Printre cei care s-au arătat dispuşi să „taie în carne vie” se află şi secretarul general al PSD Botoşani, Gheorghe Vâzdoagă. „Grigore” n-a răbdat ofensa adusă de Vâzdoagă celor de la comune şi a plusat: „Da cine a răspuns de aceste comune dle comunist Vâzdoagă? Sau acoperiţi ca pisica propria voastră incompetenţă? De fapt, noi, membrii PSD Botoşani, aşteptăm să vă dizolvaţi voi clica mizerabilă care tronaţi peste PSD numai pentru funcţii şi avantaje personale, arată-te dle la ţară cu fufele din gaşcă, să vezi atunci pietre şi ciomege pe capul vostru de incompetenţi şi hoţi.”
Supărat pe acelaşi pitoresc personaj politic s-a arătat a fi şi „Cititor”, care l-a întrebat: „De când ai devenit atât de competent domnule Vâzdoagă? Cine eşti dumneata să stabileşti liniile directoare din PSD? De când vă permiteţi voi dinozaurii de care nu mai scapă acest partid, să criticaţi munca altora? Cine sunteţi voi? Un mare NIMENI în viitorul apropiat. Cu "înţelepciunea "de care dai dovadă stimabile, reflectă ......dacă poţi.” Înţelepciunea apare acolo unde a rodit mai întâi inteligenţa socială. Inteligenţa poate exista fără înţelepciune, dar aceasta din urmă nu poate fi căutată acolo unde nu există inteligenţă. O perioadă, cât a stat în umbră, nimeni nu s-a repezit la Vâzdoagă, adică nu l-a băgat în seamă. Cum şi-a iţit capul în prim planul politicii, cum primeşte bobârnace. Când mai era prin politică şi Val Guraliuc, măcar avea cu cine împărţi reproşurile. Acum va trebui să le facă faţă singur, ceea ce este mai greu.
În plină criză economică, când mai toţi agenţii economici suferă de lichidităţi, cei de la Inspecţia Teritorială de Muncă le caută nod în papură pentru a-i amenda. Iar un astfel de nod este lipsa evaluării riscurilor la care sunt supuşi angajaţii la locul de muncă. Este o cerinţă ilogică şi tâmpită, pusă pe seama cerinţei Uniunii Europene, ceea ce este total fals. Este o afacere de anvergură naţională, pusă la punct pe vremea Guvernului Tăriceanu, pentru ca un grup restrâns de „specialişti” să-i mai jupoaie pe agenţii economici de nişte sume substanţiale de bani.
Noi am publicat întreaga tevatură sub titlul „Inspectorii ITM ajută cu amenzi ravagiile crizei economie”, iar comentatorul „Aurel” a sugerat o soluţie mult mai practică şi corectă, decât aplicarea amenzilor: „În loc să ameninţe agenţii economici cu amenzi şi puşcărie, d-na PASAT SILVIA, ar face bine să instruiască responsabilii cu PM de la societăţi şi după aceea să vină în verificare. De unde să ştiu eu cum se face o evaluare a riscurilor, nu am nici un fel de pregătire în această privinţă. Da, ştiu, sunt persoane fizice autorizate să facă aceste evaluări, dar asta înseamnă bani iar în aceasta perioada sunt greu de găsit. În concluzie, o instruire gratuită ar fi binevenita!” Iată şi o altă explicaţie dată cerinţei privind evaluarea riscurilor, semnată de „SSM”, care pare să fie unul dintre cei păţiţi: „Evaluarea riscurilor este o înşiruire de fraze şi cifre ce nu ajută la prevenirea accidentelor şi îmbolnăvirilor profesionale, ci la nişte sume consistente de bani date la nişte ...persoane ...atestate (fără noţiuni elementare de tehnica securităţii muncii). Cu banii respectivi se vor preveni accidentele şi îmbolnăvirile prof. dacă angajaţii vor fi dotaţi cu echipament de protecţie, instruiţi şi testaţi cu riscurile de la locurile de muncă.”
Din nou dezbateri aprinse pe seama faptului că „Georgescu vrea să ne lămurească cu plata apei, ca pe vremuri cu trecerea la CAP” Vehement. „Nedumeritul” a protestat comentând: „,Vom face informaţii la fiecare beneficiar, la asociaţiile de proprietari”, alo, eşti cretin sau ne crezi proşti?! Cum să faci contracte cu asociaţia, nu asociaţia este beneficiară, puneţi de-o mânăreală cu escrocii de la asociaţii care şi aşa ne sug. Dacă ai pierderi aşa mari cine te opreşte să le localizezi, să le remediezi direct cu şefii de scară, cumva. Ţâbuleac, de ce arunci cu neadevăruri că nu-i legal? Până acum a fost şi de când legea este Ţâbuleac şi Flutur nu mai este?” Pe blogul meu am explicat cam care va fi viitorul societăţii Apa Grup şi de ce se vrea plata după contorul pe scara blocului şi nu după cel individual din apartament. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Anunţ Filarmonica Botoşani
Românul şi cioara vopsită
Adevăr şi tradiţie în legenda Babei Dochia
Căruţaşii continuă să facă legea pe Drumul European 58
Vinde un medicament minune
Anunţ important
Anunţ important pentru liceeni
Bogaţii UE întorc spatele statelor estice
Blogări şi internauţi chemaţi să facă lobby pentru imaginea României în lume
Ieri s-au împlinit 17 ani de la războiul ruso-român de pe Nistru
Din nou "Fluturii"
Consultanţi germani pentru succesul firmei/instituţiei dumneavoastră
Servicii de consultanta gratuita
Bătături pe seama bugetului
Afaceri cu Sf. Petru
Arpagic cu carne
Conţac îşi dă drumul la gură şi dă la iveală mizeria din PSD
Multe semne de întrebare asupra afacerilor lui Prisăcaru
Consiliul Local Botoşani este proprietar cu bucata pe imobilele din Centrul Vechi
Criza a rărit numărul reclamagiilor!
Actorii botoşăneni vor face turneu în Georgia
Speranţe renăscute
Ioan Rotundu
„Ce te doare?” luat la bani mărunţi chiar de ministrul Bazac
Cadrele didactice au mai primit o lovitură în bugetul familiei
Bir pe boală: coplata la medicul de familie
Guvernul Boc i-a condamnat pe sugari la inaniţie
Grosul şomerilor îl formează cei cu vârsta de mijloc
Comunicat de presă PNL Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă