Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11338
De la 07 Ianuarie 2003
122871405

Comentariul comentariilor (XLII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 4 February 2008, 23:00
Aflăm că „Unitatea Medico - Socială Mihăileni este în pericol” Interesantă ştire. Despre această unitate noi am scris că a fost reparată în urmă cu vreun an de către Emil Moga, liberalul ce deţine funcţie în Prefectura Botoşani, dar care are implicaţii şi într-o societate de construcţii ce căpuşează banii bugetari. De ce ar trebui reparată din nou, la numai un an? Preşedintele CJ, Constantin Conţac, cunoaşte situaţia acestei unităţi spitaliceşti. Poate că este dispus să rostească adevărul, dar în mod public. „Eu” ştie câte ceva: „Mi se pare normal ca astfel de locuri să fie renovate. Sunt oameni care depind numai şi numai de astfel de locuri”
Primarul oraşului Flămânzi, medicul veterinar Micuţaru „Vrea consilier pe probleme psihice şi sexuale”. Poate că omul, de când a ajuns primar, o fi epuizat de atâtea audienţe acordate pe la domiciliul femeilor a căror bărbaţi culeg căpşuni în Spania sau dau la lopată prin Italia. Poate că dorinţa sa de a fi consiliat psihic şi sexual ar trebui luată în serios de localnici. Şi, pentru că tot avem alegeri în acest an, alegătorii să-şi facă milă de el şi să-l lase patru ani acasă, să aibă timp omul să se refacă. „Răsculatu” are a se răfui cu aleşii în consiliul local: „Ruşine consilierilor, pentru ce aţi cerut voturile celor din flămânzi, ca să roadă alţi osul? Dacă era o altă persoană si nu Creţu Eugen era bine, dar ce a făcut acesta pentru comună? Ruşine flamânzenilor, vă conduc trei venitici: Micuţaru, Viciriuc Paraschiva şi Creţu. Dar în viitorul consiliul local poate vom schimba ordinea şi atuncea vom lua masurile cele bune.” Să-ţi ajute Dumnezeu să ţi se împlinească dorinţa „Răsculatule”, dar tare mă tem că pârlacii locali, c-o ţuică şi o felie de „saleam” îşi vor reînnoi mandatele.
Au apărut „Suspiciuni asupra salariilor unor directori” Cred că suspiciunile sunt nejustificate. Salariile directorilor sunt stabilite prin grile bugetare şi verificate de către Curtea de Conturi. Mai de vreme sau mai târziu, dacă s-au comis erori sau abuzuri, ele sunt corectate. Însă, „Costică” a ghicit în ce constă toată şmecheria de a fi uns director şi care sunt pârlăciile care se practică: „Nu este interesant sariul unui director, ci veniturile acumulate si din alte surse, unde depune interes chiar in timpul orelor de program. Nu e posibil ca o persoană să aibă 2,3 sau mai multe servicii şi 2,3 premii. Oare Licuţă Răileanu ce venituri are, că peste tot spune că nu stă în salariu poliţiei comunitare (vezi emisiunea Somax)? Cum de l-au primit cei de la Somax aşa de beat?” Răileanu are pensie de fost poliţist. Şi este o pensie care se numără în zeci de milioane. Leafa de la Poliţia Comunitară este o mică atenţie din partea bugetului local. În ce priveşte prezenţa sa în acea emisiune la Somax, n-a fost nicidecum beat. Are un comportament şi un mod de-a vorbi mai aparte.
Să mori de râs, nu alta. Un turc oploşit prin Flămânzi, care a cumpărat fosta Filatură de la avocatul Sălăvăstru, gata falimentată, s-a prezentat drept un mare investitor. Aşa de mare, că afacerea sa n-a mai ieşit din faliment, ci s-a adâncit. Iar turcul, pentru a scăpa de beleaua în care s-a băgat din proprie voinţă, a învăţat repede de la românaşii noştri cum vine treaba cu ţeapa. Mai întâi i-a ţepuit pe angajaţi, pe care i-a prostit că le pune salarul pe card, dar în realitate i-a îndatorat la banca cu pretenţii mondiale: BRD.
Pentru că afacerea tot nu s-a redresat, a aflat turcul că se poate împrumuta avantajos cu credite pentru dezvoltarea producţiei. Aşa s-a ajuns ca „Societatea din Flămânzi a ţepuit AJOFM” Adică, în timp ce se afla cu muncitorii în şomaj tehnic, pentru că n-avea ce lucra şi cui livra, turcul s-a prezentat la AJOFM Botoşani şi a umflat un credit de câteva miliarde, pe motiv că angajează câteva zeci de muncitori. Dacă cei de la AJOFM ar fi ştiut cum se citeşte un bilanţ contabil şi ar fi călcat prin Flămânzi, ar fi aflat că turcu-i sărac lipit pământului iar fabrica sa rugineşte la vedere. Numai dacă ar fi citit ce-am scris noi anul trecut, s-ar fi sesizat şi ar fi luat măsuri să recupereze banii, măcar parţial. N-au făcut-o, iar învăţarea de aminte ar fi ca cineva să-i pună la plată. N-au deschis ochii, să deschidă punga!
Cineva, cunoscător al sistemului, ne explică cam cum se lucrează pe la AJOFM: „Păi da, că cei care ar trebui să controleze societatea nu se deplasează la faţa locului. Ei cheamă unitatea la control la sediul AJOFM, preferă să stea în birou. Halal organe de control la masurile active! Se dă un telefon şi ţi se comunică: luaţi ştampila, plasa cu acte şi veniţi la control. Aşa fac cei doi controlori de la AJOFM.” Sper ca după acest ruşinos episod să nu mai facă controale din birou. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Guralivul Oprişanu l-a pus pe prefect pe gânduri
Minge la fileu pentru liberali!
E.ON Moldova l-a scos din sărite până şi pe Conţac
Un coregraf nou în persoana Victoriei Bucun
Spectacolele de ţinută pentru iubitorii de teatru
Conţac este foarte sceptic în privinţa finanţărilor europene
Flutur este convins că vom accesa importante fonduri europene
Avertismentul prefectului Sorescu către primarul Flutur
Primarii vor bani la ocuparea temporară, dar fără bătaie de cap
Un dângenean i-a fentat pe cei de la AJOFM vreme de doi ani
Avem licenţă pentru produse tradiţionale inexistente pe piaţă
Stăm bine la capitolul radioactivitate
Un actor a înfiinţat o Asociaţie a crescătorilor de oi şi capre
Nemulţumirea lui Ion Ilie faţă de unii primari
313 oraşe din România vor fi mai verzi în 2008
Au anulat greva din Sănătate
Tentativa de a sugera valuri uriase de preţuri
Cătălin Moroşanu, primul roman în cel mai tare circuit al lumii K1
Concurs pentru liceeni
Dispăruţi fără urmă
Comunicat al primăriei Botoşani
Femeile democrate din Flămânzi şi-au ales conducătoarele
Horoscop
Judecata blondelor
Program TELE’M Botoşani, marţi, 5 februarie
Veniţi cu problema, că ei vă găsesc soluţia
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog