Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
18682
De la 07 Ianuarie 2003
90745651

Comentariul comentariilor XLIV

  • (Ioan Rotundu)
  • 23 March 2009, 23:00
În destin mi-a fost scris să mai trec cu bine un val al vieţii. Vineri, 5 martie, în loc să ajung la Sala de marmură a Teatrului „!Mihai Eminescu”, unde urma să lansez volumul „Masoneria botoşăneană – scurt istoric”, am ajuns pe masa de operaţie a chirurgilor botoşăneni. Diagnosticul de „ocluzie intestinală” avea să scoată la iveală o greşeală mai veche, tot a unor medici chirurgi. Cu ani în urmă am suferit o operaţie pentru extragerea pietrelor din fiere. Când m-au cusut, mi-au cusut şi intestinul gros de abdomen. Cu timpul, în acel loc intestinul s-a obturat iar eu m-am ales cu o nouă operaţie. Am scăpat ieftin, pentru că dacă mai întârziam câteva ore aveam să dau satisfacţie unor preoţi „prieteni” de a mă conduce pe ultimul drum. Mulţumesc lui Dumnezeu şi medicului chirurg Maria Silvia Ţighiliu, o tânără speranţă a chirurgiei botoşănene, care şi-a făcut corect datoria şi într-o ţinută profesională deosebită, dar şi medicului anestezist Matei, şi el un excelent profesionist.
Reiau comentariul comentariilor pornind de la opiniile exprimate în zilele de sâmbătă şi duminică, restul rămânând în grija Domnului, fiind depăşite ca actualitate a evenimentelor consumate. „Preşedintele Ţâbuleac se declară nemulţumit de deciziile judecătorilor”, pentru că aceştia au dat câştig de cauză fostei directoare de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani, ing. Geanina Pintilii, pe care preşedintele CJ a dat-o afară din funcţie pe motiv de greşeli manageriale, în fapt pe motive total subiective şi de natură politică. Nemulţumirea preşedintelui Ţâbuleac faţă de judecători vine dela faptul că aceştia n-au ţinut cont de plângerea penală pe care CJ-ul a promovat-o împotriva fostei directoare. Preşedintele Ţâbuleac are grave lacune în ce privesc cunoştinţele sale juridice de cultură generală. În primul rând că plângerea penală nu suspendă un litigiu de muncă, aşa cum este procedural în situaţia proceselor civile de drept comun. Apoi, nefiind finalizată ancheta, nefiind întocmit un rechizitoriu al infracţiunilor comise cu încadrarea penală a acestora şi nici judecat procesul, prezumţia de nevinovăţie primează. Nu ştiu cine sunt judecătorii care au judecat această cauză, dar ţin să-i felicit pentru logica juridică de care au dat dovadă şi de modul abil de a evita capcana lui Ţâîbuleac cu plângerea penală. Este moştenită pe la noi practica comunistă a instituţiilor statului de a bloca procesele civile prin depunerea unei plângeri penale împotriva contestatorului, mergându-se pe principiul „boala lungă, moarte sigură”.
Şi cititorii au sesizat manevra total inabilă a preşedintelui Ţâbuleac. „Yale” a comentat: „Da poate aţi greşit domnule preşedinte când aţi dat-o afară, de ce nu puneţi problema şi aşa? Poate că trebuie şi dvs. să respectaţi legea, ce exemplu daţi dvs. ca ales uninominal? Un exemplu de abuzuri şi nedreptăţi care se vor întoarce împotriva dvs.. Bine zicea un prieten de-al dumitale, că eşti un tip mic şi răzbunător, obsedat de răzbunare. Asta demonstrează o frustrare imens în interior, nici într-un caz înţelepciune.”
În tabăra PSD, „Preşedintele Geoană l-a sacrificat definitiv pe Conţac”, Comisia de Arbitraj şi Integritate Morală respingându-i contestaţia depusă la suspendarea sa din toate funcţiile deţinute în PSD. Luând act de decizia finală „Codrin” a plusat: „Bravo, domnule Conţac, lasă-i în mocirla proprie pe rahaţii de la PSD Bt, nu te merită în rândul lor, adică numai să cheltui şi să munceşti pentru putorile de acolo? Ca să-i faci deputaţi şi senatori şi directori şi ei să umble cu scrisorele de calomniere? Fără dumneata PSD nu va lua nici 5% la BT, fii sigur de asta.”
Câteva zile, după operaţie, am stat în salonul comun cu vreo zece pacienţi. Toţi îl cunoşteau pe Conţac şi regretau că a pierdut alegerile pentru preşedinţia CJ. N-am auzit cuvinte frumoase la adresa preşedintelui Ţâbuleac. Cert este că cineva a dorit îngenuncherea organizaţiei PSD Botoşani şi a reuşit. Păcat de primarii, viceprimarii şi consilierii locali care, în momentul de faţă, sunt ca puii fără cloşcă.
Directorul Ioan Diaconu susţine că „CET-ul din Botoşani va fi modernizat cu fonduri structurale”. Supărat pe Termica şi directorul ei, „Mincinosul” s-a revoltat pe o astfel de declaraţie: „Taci mincinosule, de asta dai lumea afară? Să te duci tu naibii, oricum nu eşti în stare de nimic. Cine naiba te mai ţine în spate, Diaconule?” Dacă directorul s-a hotărât să mai uşureze schema de personal a societăţii, atunci să-l felicităm. Sunt o puzderie de muncitori care umblă toată ziua numai după ciubucuri. Îi văd cum roiesc pe lângă punctele termice zonale, în căutare de lucrări la particulari. Şi asta în timpul programului normal de lucru. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Un creaţionist islamic vrea să-l desfiinţeze pe Darwin
Adio spital! Adio Miluţ! Adio PNŢCD!
Cel mult 3% dintre elevii SAM-urilor îşi vor continua studiile la licee tehnologice
La un pas să nu fie recunoscută de familie
Horoscop
Şarlatanul şi avocatul
Răstignitorii lui Conţac
Încasările la bugetul de stat au crescut cu aproape 20%
Doi copii botoşăneni erau cât pe ce să ardă de vii
E jale mare cu drumurile naţionale!
Statistica stă cu ochii pe bugetul familiei de 60 ani
Mai mulţi săraci pentru municipiul Botoşani
Plachie de crap cu verdeaţă
Reţea de traficanţi de persoane anihilată la Botoşani
Celebrul cântăreţ italian Al Bano va fi ambasador onorific al oraşului Bucureşti în lume
Absurdistan
Chirtoacă cere la Bucureşti acordarea cetăţeniei române “în mod simplificat, prin lege”
Ora exactă de la Laurian
24 Martie - Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei
Sfârşit de săptămână sub zodia flăcărilor
Vă pot organiza o nuntă ca-n poveşti!
Mesia românilor!
Ioan Rotundu
Românul şi "împinge tava"
Se vrea înăsprirea pedepselor pentru elevii violenţi
UE vrea să mâncăm de Paşti miei asomaţi
Nou director medical la Spitalul judeţean
Primul caz de leptospiroză, primul deces
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă