Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
19098
De la 07 Ianuarie 2003
78488298

Comentariul comentariilor (XLIV)

  • Ioan Rotundu
  • 16 March 2010, 23:00
Nevoia de bani la bugetul public generează fel de fel de decizii guvernamentale, una mai monstruoasă decât alta. De exemplu, ministrul UDMR al Sănătăţii, un anume Cseke Attila a legiferat coplata la unele medicamente subvenţionate, iar de bolnavul nu va avea banii necesari, să i se schimbe tratamentul pe medicamente mai ieftine, fără a se ţine cont că în unele cazuri schimbarea tratamentului poate produce decesul.
Mai mult, prin introducerea coplăţii, nu numai la medicamente ci şi la medicul de familie, s-a pus oprelişte la accesul cetăţeanului sărac spre actul medical, un drept constituţional dealtfel. Dar, cum „Guvernul Boc declanşează operaţiunea de decimare a bolnavilor”, şi cum acţiunile guvernului sunt îndreptate asupra românilor, ministrul maghiar al Sănătăţii se simte extrem de mulţumit. Aşa că, luni, 15 martie, de Ziua Ungariei, a putut fi văzut la Cluj defilând sub lozinca „Ţinutul Secuiesc nu-i teritoriu românesc”
Cititorul „Om” crede că „Nu mai este mult până când, nu numai bolnavilor cronici, românilor li se va recomanda cianura şi arsenicul! Trai şi acordeoane în România!!! Şi se mai miră cineva de ce fug românii de ţara lor şi de ce unora dintre conaţionalii noştri le este ruşine pentru faptul că sunt români??? Aceşti bolnavi care ne conduc şi-au propus (nu ştiu dacă prin programul de guvernare) să rămână numai ei în ţinuturile locuite cândva de aproape 23 milioane de oameni!!!”
De la conducerea societăţii aflăm că „Termica Botoşani se considerată inoportună la privatizare”, iar comentatorul „Y” susţine teza că „Termica trebuie să rămână la stat. Am văzut ,toţi românii ce s-a întâmplat cu toate privatizările de după 89,,, ne-am săturat de toţi hoţii”.
Este şi nu este bună privatizarea. Ar fi bună în condiţiile în care societatea n-ar mai avea o schemă de personal supraîncărcată iar o parte din banii societăţii n-ar mai ajunge în sfera politicului. Ar fi defavorabilă nouă, pentru că patronul, oricare ar fi el, ar majora preţul în aşa fel încât să-i asigure tot timpul un profit, ceea ce ne-ar cocoşa definitiv la buzunar. Afirmaţia că preţul ar putea fi controlat de către stat nu stă-n picioare. Cum controlează statul preţul la benzină, la gaz metan la energie electrică? În nici un fel.
De peste Ocean ne-a venit vestea că „Agenţii Fiscului american au urmărit un patron pentru o datorie de 4 cenţi” Mulţi s-au mirat de o aşa acţiune a Fiscului, dar nu suma trebuie avută în vedere, ci faptul că americanului de rând i s-a inoculat ideea că neplata obligaţiilor fiscale nu este tolerată, indiferent de mărimea sumei.
La noi, cu cât datoria la Fisc este mai mare, cu atât mai mari sunt şi şansele de a nu fi deranjat cu vreo intervenţie de urmărire sau executare silită. Iar dacă ai protecţie politică, poţi dormi liniştit, Fiscul nu te va deranja în niciun fel.
Ministrul Educaţiei iniţiază fel de fel de experimente pe seama elevilor şi a părinţilor, susţinând că face reforma sistemului. Numai că „Părinţii protestează la legea lui Funeriu”, dar protestele lor rămânând fără efect. Ministrul îşi vede de ale sale, prea puţin fiind interesat şi de opinia părinţilor. Iată şi un comentariu: „Încă o dată se dovedeşte că suntem conduşi de bezmetici! Această lege a învăţământului ar trebui să reunească la aceeaşi masă toate minţile luminate din domeniul educaţiei! În capul mesei respective ar trebui pus profesorul Marga şi lăsat la acest minister până la rezolvarea tuturor problemelor!!! Cum de se putea, în perioada interbelică, atunci când se făcea un nou guvern – şi se făceau des – fotoliul de la Externe să-i fie destinat lui Titulescu, indiferent de omul numit în fruntea guvernului???”
Pe atunci politicienii aveau bun simţ şi onoare. Chiar dacă şi ei promovau nepotismul, când venea vorba despre interesul naţional, îl respectau cu sfinţenie.
Ajuns din nou pe meleagurile hunedorene, am scris reportajul intitulat „Sfatul lui Iancu de Hunedoara către români” Practic, mi-am imaginat un dialog cu vestitul voievod transilvănean Iancu de Hunedoara prin care i-am cerut un sfat care să ne ajute să scăpăm de politicienii imorali şi corupţi. Iar sfatul voievodului a fost unul inspirat din tehnicile de pedepsire ale domnitorilor Vlad Ţepeş şi Alexandru Lăpuşneanu.
„Om” nu şi-ar dori să ajungem la astfel de forme de pedeapsă publică: „Ferească Dumnezeu să se ajungă în situaţia de a pune în practică sfatul lui Iancu!!! Nimeni nu doreşte acest lucru! Dar dacă nu va fi altă cale... Memoria, din păcate, este scurtă! !962, 1986, 1989, 1990. Oare suntem conduşi de nişte hiene care nu pot trăi dacă nu sunt murdare de sânge? Problema importantă este a cui va fi acel sânge? Este normal ca fiecare om normal să se gândească pentru ce a fost nevoie să moară acei copii în decembrie 1989!!! Doamne, ocroteşte-i pe români!!!” La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


IPS Ioan: Situaţia românilor din judeţele
Covasna şi Harghita devine una îngrijorătoare
Tudor Gheorghe va cânta la Chişinău pe 27 martie cu prilejul Zilei Unirii
Comunicat de presă - Gheorghe Ciubotaru
Un nou motiv de mândrie pentru micul oraş Flămânzi
190 de ani de la naşterea eroicului tenor Enrico Tamberlick
Horoscop
Bancul zilei: Ei, pe dracu’!
Bucătăria Jurnalul: Friptură de miel la tavă
A P E L
FRAŢI ROMÂNI din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş!
Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, vă cheamă să lăsaţi pentru o zi grijile voastre acasă şi să veniţi la Topliţa, sâmbătă, 20 martie 2010!
De ce l-a mazilit Vadim pe Codreanu
Alte veşti triste pentru asiguraţii la sănătate şi pacienţi
Medicilor de familie li s-a limitat lista cu numărul de asiguraţi
Noua grilă de salarizare i-a ars la buzunar pe angajaţii DGASPC
Guvernul Boc nu va ceda la aplicarea Legii salarizării unice
Greve menite să ne ascundă ceva
Ioan Rotundu
Tot mai puţine cupluri îşi leagă destinele în Flămânzi
Şoferul imprudent n-a putut pica „la pace” cu femeia accidentată
Piaţa Viilor din municipiu va fi închisă
„Firma mea, problema mea”
Portughezii au predat la Botoşani căile prin care se poate preveni violenţa,
comportamentele deviante şi infracţionalitatea
Moldoveni cu documente false opriţi din drumul spre Franţa
Moldoveancă expulzată din ţara mamă
Care sunt centrele nevralgice ale unei economii?
unde şi când se formează febra financiara?
Firmele-mama au investit anul trecut 3,5 miliarde euro în România
Victoria amară
Chemata la Chisinau printr-o capcana intinsa Aliantei pentru Integrare
Dacă va fi exprimată dorinţa de Unire,
doar atunci vom putea discuta serios pe marginea acesteia”
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă